YENİ NORMAL’DE GÜNLÜK YAŞAMIN KURALLARI

SAĞLIK-YAŞAM 01.06.2020 - 11:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2181+ kez okundu.
 

YENİ NORMAL’DE GÜNLÜK YAŞAMIN KURALLARI

Tüm dünyayı sarsmasının ardından ülkemizde de Mart ayının başından itibaren hayatımızı kökten değiştiren Covid-19 sürecinde farklı bir döneme giriyoruz; yeni normal. Şehirlerarası seyahat kısıtlaması kalkıyor; yeme-içme, gezi ve tatil merkezleri açılıyor. Yine de aklımızda bir soru işareti... Peki, nasıl olacak? Uzmanların uyarıları da işte tam bu soruya cevap oluyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, yeni normalin önceki hayatımıza hiç benzemeyen bambaşka bir yaşam anlamına geldiğini belirterek “Bazı düzenlemelerle yaşamımızdaki sınırlamalar kalksa da, Covid-19 salgını hala büyük bir tehdit. Bunu unutmadan yaşamalıyız. Maskesiz sokağa çıkmamalı, ellerimizi sık sık yıkamalı, kalabalıktan uzak durmalı ve kesinlikle sosyal mesafe kuralına uymalıyız” diyor. Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu; evde, arabada, toplu taşımada, uçakta, işte, alışverişte ve tatilde kısacası hayatın her alanında özellikle dikkat etmemiz gereken noktalara da dikkat çekiyor...   Evde hijyen kuralları değişmemeli   Evimizin ailemizle birlikte olduğumuz en güvenli yer olması için Covid-19 pandemisinin bu yeni döneminde de uzmanların tüm önerilerini harfiyen uygulamamız büyük önem taşıyor. Dışarıdan her geldiğimizde ellerimizi virüsten arındırmak için etkili bir dezenfektan kullanmamız ya da en az 20 saniye sabunlayarak yıkamamız gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu; “Pandemi sürecinde uyguladığınız hijyen kurallarına devam edin. Ayakkabı ile eve girmemek, giysileri hemen değiştirmek de diğer önemli kurallar. Ayrıca evin genel temizliğinin de virüsün tutunmasını engelleyici malzemeler kullanılarak yapılması önemli. Çamaşır suyu ya da dezenfektan kullanabilirsiniz. Evinizi sık sık havalandırmayı da ihmal etmeyin” diyor.

Tüm dünyayı sarsmasının ardından ülkemizde de Mart ayının başından itibaren hayatımızı kökten değiştiren Covid-19 sürecinde farklı bir döneme giriyoruz; yeni normal. Şehirlerarası seyahat kısıtlaması kalkıyor; yeme-içme, gezi ve tatil merkezleri açılıyor. Yine de aklımızda bir soru işareti... Peki, nasıl olacak? Uzmanların uyarıları da işte tam bu soruya cevap oluyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, yeni normalin önceki hayatımıza hiç benzemeyen bambaşka bir yaşam anlamına geldiğini belirterek “Bazı düzenlemelerle yaşamımızdaki sınırlamalar kalksa da, Covid-19 salgını hala büyük bir tehdit. Bunu unutmadan yaşamalıyız. Maskesiz sokağa çıkmamalı, ellerimizi sık sık yıkamalı, kalabalıktan uzak durmalı ve kesinlikle sosyal mesafe kuralına uymalıyız” diyor. Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu; evde, arabada, toplu taşımada, uçakta, işte, alışverişte ve tatilde kısacası hayatın her alanında özellikle dikkat etmemiz gereken noktalara da dikkat çekiyor...

 

Evde hijyen kuralları değişmemeli

 

Evimizin ailemizle birlikte olduğumuz en güvenli yer olması için Covid-19 pandemisinin bu yeni döneminde de uzmanların tüm önerilerini harfiyen uygulamamız büyük önem taşıyor. Dışarıdan her geldiğimizde ellerimizi virüsten arındırmak için etkili bir dezenfektan kullanmamız ya da en az 20 saniye sabunlayarak yıkamamız gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu; “Pandemi sürecinde uyguladığınız hijyen kurallarına devam edin. Ayakkabı ile eve girmemek, giysileri hemen değiştirmek de diğer önemli kurallar. Ayrıca evin genel temizliğinin de virüsün tutunmasını engelleyici malzemeler kullanılarak yapılması önemli. Çamaşır suyu ya da dezenfektan kullanabilirsiniz. Evinizi sık sık havalandırmayı da ihmal etmeyin” diyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.