YENİ YASAMA YILI AÇILIYOR

SİYASET 30.09.2019 - 13:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2580+ kez okundu.
 

YENİ YASAMA YILI AÇILIYOR

  ADANA – CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, TBMM’nin 100. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı yeni yasama yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında “Güç odaklarının değil milletin vekili olmayı sürdüreceğiz. Genel kurulda, komisyonlarda ve sokaklarda halkımızın sesi olmayı sürdüreceğiz” dedi.   Sümer, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kurtuluş Savaşı’nı yöneten bir organ olarak oluşan TBMM’nin yeni bir hükümet ve devlet ortaya çıkardığını, bir devlet için gerekli kanunları hazırladığını belirten Sümer, “TBMM kurulduğu günden bu yana tartışmasız milli idarenin temsilcisi olmuştur” dedi.   TARİHİ BİR YASAMA YILI Sümer, bu yasama yılı içinde TBMM’nin 100. yıldönümünü de kutlayacaklarını ifade ederek bu bakımdan önemli bir açılışa tanık olacaklarını ve tarihi bir yasama yılı geçireceklerini kaydetti.   100 yıldır varlığını sürdüren TBMM’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yaşama geçmesiyle birlikte işlevsiz hale getirildiğini vurgulayan Sümer, “Yasama organında hangi düzenlemelerin görüşüleceği Cumhurbaşkanlığı Sarayında belirleniyor ve milletvekilleri, bürokratlar tarafından hazırlanan düzenlemeleri oylamak durumunda kalıyor. Bu milli iradeye yapılan bir haksızlık ve saygısızlıktır” dedi.   Sümer, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve aylar öncesinde tanıtımı yapılan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin yeni yasama yılında TBMM’de görüşülecek ilk düzenlemelerden biri olduğunu belirterek mesajında şöyle dedi:   MİLLETİN VEKİLİ   “Bizler TBMM’nin dolayısıyla milli iradenin yok sayılması kabul etmedik. Yeni sistemin getirdiği olumsuzluklara karşın vatandaşın çözüm bekleyen tüm sorunlarını gündeme getirdik. Bundan sonra da getireceğiz. Emeklilikte yaşa takılanlar çözüm bekliyor. Çiftçiler tarladan ürününü kaldıramıyor. İşsizlik büyük bir toplumsal sorun olarak karşımızda duruyor. Bunlar bizim ana gündemlerimiz olacak. Emeklilerin, asgari ücretle yaşamak zorunda kalanların, esnafın, memurun çözüm bekleyen sorunlarını yapay gündemlere kurban etmeyeceğiz. Güç odaklarının değil milletin vekili olmayı sürdüreceğiz. Genel kurulda, komisyonlarda ve sokaklarda halkımızın sesi olmayı sürdüreceğiz. Yeni yasama yılı tüm milletimize hayırlı olsun.”    

 

ADANA – CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, TBMM’nin 100. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı yeni yasama yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında “Güç odaklarının değil milletin vekili olmayı sürdüreceğiz. Genel kurulda, komisyonlarda ve sokaklarda halkımızın sesi olmayı sürdüreceğiz” dedi.

 

Sümer, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kurtuluş Savaşı’nı yöneten bir organ olarak oluşan TBMM’nin yeni bir hükümet ve devlet ortaya çıkardığını, bir devlet için gerekli kanunları hazırladığını belirten Sümer, “TBMM kurulduğu günden bu yana tartışmasız milli idarenin temsilcisi olmuştur” dedi.

 

TARİHİ BİR YASAMA YILI

Sümer, bu yasama yılı içinde TBMM’nin 100. yıldönümünü de kutlayacaklarını ifade ederek bu bakımdan önemli bir açılışa tanık olacaklarını ve tarihi bir yasama yılı geçireceklerini kaydetti.

 

100 yıldır varlığını sürdüren TBMM’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yaşama geçmesiyle birlikte işlevsiz hale getirildiğini vurgulayan Sümer, “Yasama organında hangi düzenlemelerin görüşüleceği Cumhurbaşkanlığı Sarayında belirleniyor ve milletvekilleri, bürokratlar tarafından hazırlanan düzenlemeleri oylamak durumunda kalıyor. Bu milli iradeye yapılan bir haksızlık ve saygısızlıktır” dedi.

 

Sümer, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve aylar öncesinde tanıtımı yapılan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin yeni yasama yılında TBMM’de görüşülecek ilk düzenlemelerden biri olduğunu belirterek mesajında şöyle dedi:

 

MİLLETİN VEKİLİ

 

“Bizler TBMM’nin dolayısıyla milli iradenin yok sayılması kabul etmedik. Yeni sistemin getirdiği olumsuzluklara karşın vatandaşın çözüm bekleyen tüm sorunlarını gündeme getirdik. Bundan sonra da getireceğiz.

Emeklilikte yaşa takılanlar çözüm bekliyor. Çiftçiler tarladan ürününü kaldıramıyor. İşsizlik büyük bir toplumsal sorun olarak karşımızda duruyor. Bunlar bizim ana gündemlerimiz olacak. Emeklilerin, asgari ücretle yaşamak zorunda kalanların, esnafın, memurun çözüm bekleyen sorunlarını yapay gündemlere kurban etmeyeceğiz. Güç odaklarının değil milletin vekili olmayı sürdüreceğiz. Genel kurulda, komisyonlarda ve sokaklarda halkımızın sesi olmayı sürdüreceğiz. Yeni yasama yılı tüm milletimize hayırlı olsun.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.