YERLİ SAHNENİN GÜÇLÜ KADIN VOKALLERİ CAPPADOX 2018’DE

21.04.2018 - 08:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2159+ kez okundu.
 

YERLİ SAHNENİN GÜÇLÜ KADIN VOKALLERİ CAPPADOX 2018’DE

  Bu yıl Kapadokya’nın eşsiz coğrafyasında 14 – 19 Haziran tarihleri arasında “Sessizlik” teması altında gerçekleşecek Cappadox’un 2018 programında yerli sahnenin birbirinden güçlü kadın sesleri var.   Müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava deneyimlerini bir araya getiren Pozitif deneyimiyle gerçekleşen Cappadox’un Volkswagen ana sponsorluğunda yapılacak dördüncü edisyonunda, Kapadokya’nın eşsiz atmosferinde sahne alacak sanatçılar arasında Kalben, Gaye Su Akyol, Ceylan Ertem ve Birsen Tezer bulunuyor. Kalben Sahil kasabalarından, kayıp fotoğraflardan, kaybolmamış dostlardan bahseden şarkılarıyla Kalben, 14 Haziran Perşembe günü Uçhisar Çiftlik Evi’nde sahne alacak. Kalben, yeni-folk olarak tanımlanan anlatıcı müziğini kendine has müziğiyle şekillendiriyor. Şarkılarını hep birlikte söylemekten keyif alan Kalben, içinden gelen müziği kendi sözleriyle seslendiriyor. Birsen Tezer Türkiye caz sahnesinin duru seslerinden Birsen ilk kez Cappadox’ta. Uzun süredir birlikte çalıştığı müzisyen dostları Derin Bayhan, Emre Tankal, Gürol Ağırbaş, Tunç Öndemir ile 2009 yılında ilk albümü “Cihan”ı  çıkaran Birsen Tezer; 2013 yılında konuk müzisyenlere de yer verdiği dokuz parçalık bir albüm olan “İkinci Cihan”ı dinleyiciyle buluşturdu. Müzik direktörlüğünü Gürol Ağırbaş’ın yaptığı albümde; Akın Eldes, Birol Ağırbaş, Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İlhan Şeşen, Özer Arkun, Sibel Köse, Tarık Aslan gibi değerli isimler yer aldı. İkinci albümündeki beş şarkının söz ve müziği de Birsen Tezer’e ait. Ceylan Ertem Türkiye'nin modern seslerinden Ceylan Ertem, geniş repertuvarıyla 17 Haziran Pazar günü Uçhisar Çiftlik Evi’nde sahne alacak. Müzikal şarkıcılığı ve müzikoloji eğitimleri için 1999 yılında İstanbul’a taşınan Ertem’in, 2010’da yayımladığı ilk solo albümü ”Soluk” ve 2012 çıkardığı ”Ütopyalar Güzeldir” yılın en iyi albümleri arasında sayılıyor. Gaziantep’te kaydettiği son albümü ”Yine de Amin”i 2017 yılında yayımlayan şarkıcı ve şarkı yazarı, yurt içi ve yurt dışı konserlerine devam ediyor. Gaye Su Akyol Sörf, psikedelik ve Anadolu öğelerini şarkılarına dahil eden Gaye Su Akyol, 16 Haziran Cumartesi akşamı Perili Ozanlar Vadisi’nde. 2014 yılında çıkardığı ilk albümü “Develerle Yaşıyorum” ile büyük bir çıkış yakalayan sanatçı, 2016 çıkışlı tarihli “Hologram İmparatorluğu” albümüyle Pitchfork, The Guardian ve Rolling Stone gibi yayınlardan olumlu eliştiriler aldı. Gaye Su Akyol,  müzikseverleri Cappadox’ta kozmik bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. www.cappadox.com http://bit.ly/cappadox2018 facebook.com/CappadoxFestival/ instagram.com/cappadox/ twitter.com/CappadoxFest

 

Bu yıl Kapadokya’nın eşsiz coğrafyasında 14 – 19 Haziran tarihleri arasında “Sessizlik” teması altında gerçekleşecek Cappadox’un 2018 programında yerli sahnenin birbirinden güçlü kadın sesleri var.  

Müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava deneyimlerini bir araya getiren Pozitif deneyimiyle gerçekleşen Cappadox’un Volkswagen ana sponsorluğunda yapılacak dördüncü edisyonunda, Kapadokya’nın eşsiz atmosferinde sahne alacak sanatçılar arasında Kalben, Gaye Su Akyol, Ceylan Ertem ve Birsen Tezer bulunuyor.

Kalben

Sahil kasabalarından, kayıp fotoğraflardan, kaybolmamış dostlardan bahseden şarkılarıyla Kalben, 14 Haziran Perşembe günü Uçhisar Çiftlik Evi’nde sahne alacak. Kalben, yeni-folk olarak tanımlanan anlatıcı müziğini kendine has müziğiyle şekillendiriyor. Şarkılarını hep birlikte söylemekten keyif alan Kalben, içinden gelen müziği kendi sözleriyle seslendiriyor.

Birsen Tezer

Türkiye caz sahnesinin duru seslerinden Birsen ilk kez Cappadox’ta. Uzun süredir birlikte çalıştığı müzisyen dostları Derin Bayhan, Emre Tankal, Gürol Ağırbaş, Tunç Öndemir ile 2009 yılında ilk albümü “Cihan”ı  çıkaran Birsen Tezer; 2013 yılında konuk müzisyenlere de yer verdiği dokuz parçalık bir albüm olan “İkinci Cihan”ı dinleyiciyle buluşturdu. Müzik direktörlüğünü Gürol Ağırbaş’ın yaptığı albümde; Akın Eldes, Birol Ağırbaş, Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İlhan Şeşen, Özer Arkun, Sibel Köse, Tarık Aslan gibi değerli isimler yer aldı. İkinci albümündeki beş şarkının söz ve müziği de Birsen Tezer’e ait.

Ceylan Ertem

Türkiye'nin modern seslerinden Ceylan Ertem, geniş repertuvarıyla 17 Haziran Pazar günü Uçhisar Çiftlik Evi’nde sahne alacak. Müzikal şarkıcılığı ve müzikoloji eğitimleri için 1999 yılında İstanbul’a taşınan Ertem’in, 2010’da yayımladığı ilk solo albümü ”Soluk” ve 2012 çıkardığı ”Ütopyalar Güzeldir” yılın en iyi albümleri arasında sayılıyor. Gaziantep’te kaydettiği son albümü ”Yine de Amin”i 2017 yılında yayımlayan şarkıcı ve şarkı yazarı, yurt içi ve yurt dışı konserlerine devam ediyor.

Gaye Su Akyol

Sörf, psikedelik ve Anadolu öğelerini şarkılarına dahil eden Gaye Su Akyol, 16 Haziran Cumartesi akşamı Perili Ozanlar Vadisi’nde. 2014 yılında çıkardığı ilk albümü “Develerle Yaşıyorum” ile büyük bir çıkış yakalayan sanatçı, 2016 çıkışlı tarihli “Hologram İmparatorluğu” albümüyle Pitchfork, The Guardian ve Rolling Stone gibi yayınlardan olumlu eliştiriler aldı. Gaye Su Akyol,  müzikseverleri Cappadox’ta kozmik bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

www.cappadox.com

http://bit.ly/cappadox2018

facebook.com/CappadoxFestival/

instagram.com/cappadox/

twitter.com/CappadoxFest

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.