YEŞİL VATAN için 5,6 milyon fidan diktik!

GÜNDEM 26.01.2021 - 16:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1346+ kez okundu.
 

YEŞİL VATAN için 5,6 milyon fidan diktik!

    ORMAN KÖYLÜSÜ KALKINSIN DİYE 40 BİN AROMATİK BİTKİ DİKTİLER   Adana ve Osmaniye’de ağaçlandırma, rehabilitasyon, erozyon kontrolü ve toprak muhafaza projeleri kapsamında geçen yıl 5,6 milyon fidan toprakla buluşturuldu. 8 köyde ise tıbbi ve aromotik bitki üretimi için 40 bin lavanta, keçiboynuzu ve alıç fidanları dikildi. Adana Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şubesi ekipleri, Çukurova’nın daha yeşil bir görünüme kavuşması için sürdürdükleri çalışmalar kapsamında geçen yıl yoğun çaba harcadı. Ekipler, ayrıca mera ıslahı, gelir getirici tür ağaçlandırmalar, hatıra ormanları ve özellikle alan ağaçlandırmaları gerçekleştirdi.    YEŞİL VATAN İÇİN GELECEĞE NEFES OLACAĞIZ Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yaptığı açıklamada, Çukurova Bölgesi’nde de ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, “Adana ve Osmaniye’yi yeşil vatana dönüştürüp gelecek nesillere nefes olacak bir  dünya bırakmak istiyoruz. Yaz-kış demeden geçen yıl kültür faaliyetleriyle birlikte 5 milyon 600 bin fidanı toprakla buluşturduk” dedi. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait fidanlıklarda 7 milyon 355 bin fidan üretildiğini ve bu sayıyı bu yıl içinde de artırarak “Yeşil vatan” için geleceğe nefes olmaya devam edeceklerini aktaran Yılmaz, katkı veren herkese teşekkür etti. Yılmaz, orman köylüsünün kalkındırılmasına yönelik çalışmalara da öncülük ettiklerine vurgu yaparak, bu kapsamda 8 köyde aromatik bitki ağaçlandırması yaptıklarına değindi. İŞTE YAPILAN ÇALIŞMALAR Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçen yıl 36 hektar alanda ağaçlandırma tesisi, 2 bin 330 hektar alanda ağaçlandırma bakımı,  bin 553 hektar alanda endüstriyel ağaçlandırma tesisi, bin 520 hektar alanda endüstriyel ağaçlandırma bakımı, 100 hektar alanda rehabilitasyon tesisi, bin 155 hektar alanda rehabilitasyon bakımı, 51 hektar alanda maden sahaları rehabilitasyon bakım çalışmaları, 300 hektar alanda erozyon kontrol tesis çalışmaları, 4 bin 800 hektar alanda erozyon kontrol bakım çalışmaları yapılarak 4 milyon 350 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Ayrıca 200 hektar mera alanında sıvat, koyun banyoluğu, sürtünme kazığı yapılarak hayvancılığımıza katkı sağlandı.” 40 KİŞİ SOLUYOR, ÇAM AĞACIYLA 1 SAATTE OKSİJEN OLUYOR! “40 kişinin bir saatte havaya verdiği karbondioksiti yetişkin bir çam ağacı 1 saatte oksijene dönüştürüyor.  1 hektar çam ormanı havadaki 36.4 ton tozu süzüyor. 1 hektar çam ormanı yılda 30 ton oksijen üretebiliyor”

 

 

ORMAN KÖYLÜSÜ KALKINSIN DİYE

40 BİN AROMATİK BİTKİ DİKTİLER

 

Adana ve Osmaniye’de ağaçlandırma, rehabilitasyon, erozyon kontrolü ve toprak muhafaza projeleri kapsamında geçen yıl 5,6 milyon fidan toprakla buluşturuldu. 8 köyde ise tıbbi ve aromotik bitki üretimi için 40 bin lavanta, keçiboynuzu ve alıç fidanları dikildi. Adana Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şubesi ekipleri, Çukurova’nın daha yeşil bir görünüme kavuşması için sürdürdükleri çalışmalar kapsamında geçen yıl yoğun çaba harcadı.

Ekipler, ayrıca mera ıslahı, gelir getirici tür ağaçlandırmalar, hatıra ormanları ve özellikle alan ağaçlandırmaları gerçekleştirdi. 

 

YEŞİL VATAN İÇİN

GELECEĞE NEFES OLACAĞIZ

Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yaptığı açıklamada, Çukurova Bölgesi’nde de ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, “Adana ve Osmaniye’yi yeşil vatana dönüştürüp gelecek nesillere nefes olacak bir  dünya bırakmak istiyoruz. Yaz-kış demeden geçen yıl kültür faaliyetleriyle birlikte 5 milyon 600 bin fidanı toprakla buluşturduk” dedi. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait fidanlıklarda 7 milyon 355 bin fidan üretildiğini ve bu sayıyı bu yıl içinde de artırarak “Yeşil vatan” için geleceğe nefes olmaya devam edeceklerini aktaran Yılmaz, katkı veren herkese teşekkür etti. Yılmaz, orman köylüsünün kalkındırılmasına yönelik çalışmalara da öncülük ettiklerine vurgu yaparak, bu kapsamda 8 köyde aromatik bitki ağaçlandırması yaptıklarına değindi.

İŞTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçen yıl 36 hektar alanda ağaçlandırma tesisi, 2 bin 330 hektar alanda ağaçlandırma bakımı,  bin 553 hektar alanda endüstriyel ağaçlandırma tesisi, bin 520 hektar alanda endüstriyel ağaçlandırma bakımı, 100 hektar alanda rehabilitasyon tesisi, bin 155 hektar alanda rehabilitasyon bakımı, 51 hektar alanda maden sahaları rehabilitasyon bakım çalışmaları, 300 hektar alanda erozyon kontrol tesis çalışmaları, 4 bin 800 hektar alanda erozyon kontrol bakım çalışmaları yapılarak 4 milyon 350 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Ayrıca 200 hektar mera alanında sıvat, koyun banyoluğu, sürtünme kazığı yapılarak hayvancılığımıza katkı sağlandı.”

40 KİŞİ SOLUYOR, ÇAM AĞACIYLA 1 SAATTE OKSİJEN OLUYOR!

“40 kişinin bir saatte havaya verdiği karbondioksiti yetişkin bir çam ağacı 1 saatte oksijene dönüştürüyor.  1 hektar çam ormanı havadaki 36.4 ton tozu süzüyor. 1 hektar çam ormanı yılda 30 ton oksijen üretebiliyor”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.