YETERSİZ UYKU HAFIZAYI OLUMSUZ ETKİLİYOR

SAĞLIK-YAŞAM 19.03.2021 - 13:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1889+ kez okundu.
 

YETERSİZ UYKU HAFIZAYI OLUMSUZ ETKİLİYOR

  Yetersiz uykunun sağlık ve kamu güvenliği üzerindeki zararlı etkileri, uyku araştırmalarındaki artışı beraberinde getirdi. Bu kapsamda, uykunun tüm işlevini tanımlamak ve açıklığa kavuşturmak için harekete geçen bilim insanları, 12 yıllık çalışmalar sonucunda uykunun sağlıklı işleyiş ve hayatta kalmak için gerekli olduğunu belirtiyor. Ayrıca, yetersiz uykunun psikolojik iyilik halini olumsuz etkilediğini ortaya koyan veriler, uykusuzluk halinde hafızanın olumsuz anıları seçme ve hatırlama eğilimi içinde olduğunu gösteriyor.   YALNIZLIĞA YOL AÇIYOR   Çalışmalar, günlük uyku süresi yetersiz olan veya tekrar tekrar bozulan insanların biriken uyku açıklıklarının psikolojik refahı olumsuz etkileyerek stres seviyesini artırdığını söylüyor. Günlük uyku süresi, yedi saatin altına düştüğünde ve özellikle altı buçuk saat veya daha az bir süreye doğru hareket etmeye başladığında vücutta pek çok mental bozukluk meydana gelmeye başlıyor. Bu durum, hipertansiyon da dahil olmak üzere fonksiyon bozukluğu, bunama, duygu durum bozuklukları ve hatta yalnızlığa yol açıyor.   KALİTELİ UYKU TEKNOLOJİLERİ GELİŞTİRİLMEYE DEVAM EDİYOR   Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İşbir Holding CEO’su Metin Gültepe, “Son yıllarda, yapılan araştırmaların yatak sektörüne yansımalarını net bir şekilde görmeye başladık. Eskiye oranla, sektörde yaşanan değişimle beraber tüketici nezdinde uyku kalitesi ve uyku sağlığı konularını konuşabilir hale geldik. Bu anlamda, kaliteli uykuya olan arayışın ve bilincin artması da gerekli sertifikalara sahip olan üreticileri ön plana çıkarmaya devam ediyor. Bunun yanında, Dünya üzerinde pek çok alanda kaliteli bir uyku deneyimi için uyku teknolojileri de geliştiriliyor” dedi. “Biz de, İşbir Yatak olarak son trende ve gelişen teknolojiye ayak uydurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, derin ve kesintisiz uyku deneyiminin artmasına yardımcı olan lavanta kokulu, deniz yosunu özlü, soya lifli, anti stres özellikli ve masaj fonksiyonlu gibi farklı yatak teknolojileriyle ürünlerimizi oluşturuyoruz. Bununla birlikte, karbon iplik teknolojisi sayesinde gün içinde vücutta biriken negatif enerjiyi üstünden atmasına yardımcı olarak stres oluşturacak unsurların önüne geçen yataklarımız, kullanıcılarının güne tazelenerek mutlu şekilde güne uyanmasına destek oluyor. İnovasyon bağlamında gelecekte daha da konuşmaya başlayacağımız unsur da dijitalleşme. Bu bağlamda inovasyon arayışımızda uyku sağlığını ve kalitesini merkeze alarak ölçümleyen, analiz eden; uyku deneyimini artıran teknolojilere yer alıyor.”  

 

Yetersiz uykunun sağlık ve kamu güvenliği üzerindeki zararlı etkileri, uyku araştırmalarındaki artışı beraberinde getirdi. Bu kapsamda, uykunun tüm işlevini tanımlamak ve açıklığa kavuşturmak için harekete geçen bilim insanları, 12 yıllık çalışmalar sonucunda uykunun sağlıklı işleyiş ve hayatta kalmak için gerekli olduğunu belirtiyor. Ayrıca, yetersiz uykunun psikolojik iyilik halini olumsuz etkilediğini ortaya koyan veriler, uykusuzluk halinde hafızanın olumsuz anıları seçme ve hatırlama eğilimi içinde olduğunu gösteriyor.

 

YALNIZLIĞA YOL AÇIYOR

 

Çalışmalar, günlük uyku süresi yetersiz olan veya tekrar tekrar bozulan insanların biriken uyku açıklıklarının psikolojik refahı olumsuz etkileyerek stres seviyesini artırdığını söylüyor. Günlük uyku süresi, yedi saatin altına düştüğünde ve özellikle altı buçuk saat veya daha az bir süreye doğru hareket etmeye başladığında vücutta pek çok mental bozukluk meydana gelmeye başlıyor. Bu durum, hipertansiyon da dahil olmak üzere fonksiyon bozukluğu, bunama, duygu durum bozuklukları ve hatta yalnızlığa yol açıyor.

 

KALİTELİ UYKU TEKNOLOJİLERİ GELİŞTİRİLMEYE DEVAM EDİYOR

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İşbir Holding CEO’su Metin Gültepe, “Son yıllarda, yapılan araştırmaların yatak sektörüne yansımalarını net bir şekilde görmeye başladık. Eskiye oranla, sektörde yaşanan değişimle beraber tüketici nezdinde uyku kalitesi ve uyku sağlığı konularını konuşabilir hale geldik. Bu anlamda, kaliteli uykuya olan arayışın ve bilincin artması da gerekli sertifikalara sahip olan üreticileri ön plana çıkarmaya devam ediyor. Bunun yanında, Dünya üzerinde pek çok alanda kaliteli bir uyku deneyimi için uyku teknolojileri de geliştiriliyor” dedi.

“Biz de, İşbir Yatak olarak son trende ve gelişen teknolojiye ayak uydurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, derin ve kesintisiz uyku deneyiminin artmasına yardımcı olan lavanta kokulu, deniz yosunu özlü, soya lifli, anti stres özellikli ve masaj fonksiyonlu gibi farklı yatak teknolojileriyle ürünlerimizi oluşturuyoruz.

Bununla birlikte, karbon iplik teknolojisi sayesinde gün içinde vücutta biriken negatif enerjiyi üstünden atmasına yardımcı olarak stres oluşturacak unsurların önüne geçen yataklarımız, kullanıcılarının güne tazelenerek mutlu şekilde güne uyanmasına destek oluyor.

İnovasyon bağlamında gelecekte daha da konuşmaya başlayacağımız unsur da dijitalleşme. Bu bağlamda inovasyon arayışımızda uyku sağlığını ve kalitesini merkeze alarak ölçümleyen, analiz eden; uyku deneyimini artıran teknolojilere yer alıyor.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.