YOGA, YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRIYOR

21.11.2018 - 14:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1475+ kez okundu.
 

YOGA, YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRIYOR

Yoga çalışmalarının hem bedensel hem de zihinsel gelişime katkı sunduğunu belirtenPranaYoga Eğitmeni Nalan Kapıkıran, fiziksel egzersizlerin kas ve kemik yapısını güçlü kılarken nefes egzersizleri ve meditasyon çalışmalarının zihinsel duruluk kazandırdığını söyledi. Bir bütün olarak bakıldığında yapılan yoga faaliyetinin yaşam kalitesini arttırdığına dikkat çeken Kapıkıran, “Yoganın binlerce yıldır uygulanan pratikleri, düzenli yapılarak beden sağlığının yanı sıra ruhun zenginleşmesini sağlıyor. Dünyanın tek yoga üniversitesi olan Vivekananda Yoga/sVYASAUniversity bu uygulamaları metodolojik hale getirmiştir. Çalışmalarımızda üniversitemizin yöntemlerini uygulayarak daha kaliteli sonuç alıyoruz” dedi. HER BİREYİN BEDENSEL YAPISINA UYGUN ÇALIŞMA Yoga’nın dikkat çekici bir diğer özelliğinin ise her bireyin kişiliğine ve bedensel yapısına uygun çalışma pratiğinin oluşturulması olduğunu ifade eden Kapıkıran, “hamile, çocuk, yaşlı, kilolu ya da çeşitli sağlık sorunları olan kişiler, kendilerine uygun metotlarla yoga yapabilmektedir. Bu yönüyle yogayı en basit hareketlerle başlayıp fiziksel gelişim kaydedildikçe detay hareketlere geçilmek suretiyle 7’den 70’e herkes yapabilir.” YOGA İNSANA ÖZ DİSİPLİN VERİYOR Yoga uygulamalarının çok yönlü kazanımları beraberinde getirdiğini kaydeden Kapıkıran konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yoga insana öz disiplin veriyor, algılarını açıyor, günlük aktivitelerimizde bedensel olarak yeterli, zihinsel olarak da duru bir farkındalık hali oluşturuyor. Gün içinde uyguladığımız yoga pratikleri hayata dair her türlü çabamızda bize konsantrasyon gücü veriyor. Yaşadığımız olumsuzluklardan uzaklaşıp olaylara/durumlara geniş açıdan bakma imkanı veriyor.  

Yoga çalışmalarının hem bedensel hem de zihinsel gelişime katkı sunduğunu belirtenPranaYoga Eğitmeni Nalan Kapıkıran, fiziksel egzersizlerin kas ve kemik yapısını güçlü kılarken nefes egzersizleri ve meditasyon çalışmalarının zihinsel duruluk kazandırdığını söyledi.

Bir bütün olarak bakıldığında yapılan yoga faaliyetinin yaşam kalitesini arttırdığına dikkat çeken Kapıkıran, “Yoganın binlerce yıldır uygulanan pratikleri, düzenli yapılarak beden sağlığının yanı sıra ruhun zenginleşmesini sağlıyor. Dünyanın tek yoga üniversitesi olan Vivekananda Yoga/sVYASAUniversity bu uygulamaları metodolojik hale getirmiştir. Çalışmalarımızda üniversitemizin yöntemlerini uygulayarak daha kaliteli sonuç alıyoruz” dedi.

HER BİREYİN BEDENSEL YAPISINA UYGUN ÇALIŞMA

Yoga’nın dikkat çekici bir diğer özelliğinin ise her bireyin kişiliğine ve bedensel yapısına uygun çalışma pratiğinin oluşturulması olduğunu ifade eden Kapıkıran, “hamile, çocuk, yaşlı, kilolu ya da çeşitli sağlık sorunları olan kişiler, kendilerine uygun metotlarla yoga yapabilmektedir. Bu yönüyle yogayı en basit hareketlerle başlayıp fiziksel gelişim kaydedildikçe detay hareketlere geçilmek suretiyle 7’den 70’e herkes yapabilir.”

YOGA İNSANA ÖZ DİSİPLİN VERİYOR

Yoga uygulamalarının çok yönlü kazanımları beraberinde getirdiğini kaydeden Kapıkıran konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yoga insana öz disiplin veriyor, algılarını açıyor, günlük aktivitelerimizde bedensel olarak yeterli, zihinsel olarak da duru bir farkındalık hali oluşturuyor. Gün içinde uyguladığımız yoga pratikleri hayata dair her türlü çabamızda bize konsantrasyon gücü veriyor. Yaşadığımız olumsuzluklardan uzaklaşıp olaylara/durumlara geniş açıdan bakma imkanı veriyor.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.