YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİ BAŞLIYOR

GÜNDEM 03.05.2018 - 14:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2489+ kez okundu.
 

YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİ BAŞLIYOR

Cirit izlemek isteyen 5 Mayıs’ta Merkez Park’ta olsun!
Adana'da, 16. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni, 6 Mayıs Pazar günü merkez Sarıçam ilçesinde düzenlenecek. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Atatürk Parkı'nda düzenlenen basın toplantısında, Yörük Türkmen geleneğinin yaşatılması konusunda ellerinden geleni her zaman yaptıklarını ve yapmaya hazır olduklarını söyledi.  Türk milletinin tüm unsurlarıyla bir ve beraber olduğunu ifade eden Akyürek, milli şahlanışın lokomotifinin de Yörük ve Türkmenler olduğunu kaydetti. Akyürek, şölenin önemine değinerek şunları kaydetti: “Yörük Türkmen Şölenlerinin, Türkmen ve yörük olma aidiyetinin pekiştirilmesi ve Türk’e ait güzelliklerin, geleneklerin gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli bir fonksiyonu var. Ayrıca Türkiye’nin değişik coğrafyalarında yaşayan tüm milletimiz ile birlikte kardeşlik hukukunu geliştirmek, milli birlik ve beraberliğimizi daha yoğun bir şekilde hissedebilmek, bütün dünyaya Türkiye’nin tek bir vücut olduğunu haykırmak açısından da önemli bir görevi vardır.”  Yörük Türkmen Federasyonları ve Dernekleri adına açıklama yapan Mehmet Demir, Adana Büyükşehir Belediyesi ile Sarıçam Belediyesi’nin katkılarıyla Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ile üye derneklerin işbirliğinde 6 Mayıs'ta Sarıçam ilçesinde gerçekleştirilecek 16. Yörük Türkmen Şöleni'ne herkesi beklediklerini vurguladı.  Etkinliklerin 4 Mayıs Cuma günü Sabancı Merkez Camii’nde şehitler anısına okutulacak mevlidi şerif ile başlayacağını anlatan Demir, şölen kapsamında 5 Mayıs Cumartesi günü Merkez Park'ta cirit, atlı okçuluk gibi oyunları oynanacağını vurguladı.
Cirit izlemek isteyen 5 Mayıs’ta Merkez Park’ta olsun!

Adana'da, 16. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni, 6 Mayıs Pazar günü merkez Sarıçam ilçesinde düzenlenecek.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Atatürk Parkı'nda düzenlenen basın toplantısında, Yörük Türkmen geleneğinin yaşatılması konusunda ellerinden geleni her zaman yaptıklarını ve yapmaya hazır olduklarını söyledi.  Türk milletinin tüm unsurlarıyla bir ve beraber olduğunu ifade eden Akyürek, milli şahlanışın lokomotifinin de Yörük ve Türkmenler olduğunu kaydetti. Akyürek, şölenin önemine değinerek şunları kaydetti: “Yörük Türkmen Şölenlerinin, Türkmen ve yörük olma aidiyetinin pekiştirilmesi ve Türk’e ait güzelliklerin, geleneklerin gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli bir fonksiyonu var. Ayrıca Türkiye’nin değişik coğrafyalarında yaşayan tüm milletimiz ile birlikte kardeşlik hukukunu geliştirmek, milli birlik ve beraberliğimizi daha yoğun bir şekilde hissedebilmek, bütün dünyaya Türkiye’nin tek bir vücut olduğunu haykırmak açısından da önemli bir görevi vardır.” 
Yörük Türkmen Federasyonları ve Dernekleri adına açıklama yapan Mehmet Demir, Adana Büyükşehir Belediyesi ile Sarıçam Belediyesi’nin katkılarıyla Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu ile üye derneklerin işbirliğinde 6 Mayıs'ta Sarıçam ilçesinde gerçekleştirilecek 16. Yörük Türkmen Şöleni'ne herkesi beklediklerini vurguladı.  Etkinliklerin 4 Mayıs Cuma günü Sabancı Merkez Camii’nde şehitler anısına okutulacak mevlidi şerif ile başlayacağını anlatan Demir, şölen kapsamında 5 Mayıs Cumartesi günü Merkez Park'ta cirit, atlı okçuluk gibi oyunları oynanacağını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.