YSK’NIN BU KARARI ÇOK KONUŞULUR!

GÜNDEM 26.03.2020 - 17:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1611+ kez okundu.
 

YSK’NIN BU KARARI ÇOK KONUŞULUR!

  1 YIL SONRA MAZBATAYI İPTAL ETTİ Ceyhan Belediye Başkanı CHP’li Kadir Aydar’ın mazbatası “seçilmeye engel sabıka kaydı” bulunduğu iddiasıyla Yüksek Seçim Kurulu’nca (YSK) iptal edildi. YSK’nın; seçimlere katılan, bir yıl belediye başkanlığı yapan Aydar’la ilgili verdiği karar çok konuşulacak. Ceyhan’ın yeni belediye başkanı belediye meclisindeki seçimle ortaya çıkacak.  YENİ BAŞKAN DA CHP’Lİ OLACAK  Aydar, 13 Mart Cuma günü ortaya atılan görevden alma iddialarıyla ilgili Egemen’e YSK’nın seçime girmesine izin verdiğini, mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturduğunu söylemiş ve “Hukuksuz şekilde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar” demişti. Aydar, görevden alınması halinde yeni seçilecek belediye başkanının CHP’li olacağına dikkat çekmişti.  32 yaşındaki Aydar, 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 50,64 oy alarak Türkiye’nin en genç belediye başkanı olarak AK Partili Ali Alper Boydak’ın yerine başkanlık koltuğuna oturmuştu.

 

1 YIL SONRA MAZBATAYI İPTAL ETTİ
Ceyhan Belediye Başkanı CHP’li Kadir Aydar’ın mazbatası “seçilmeye engel sabıka kaydı” bulunduğu iddiasıyla Yüksek Seçim Kurulu’nca (YSK) iptal edildi.
YSK’nın; seçimlere katılan, bir yıl belediye başkanlığı yapan Aydar’la ilgili verdiği karar çok konuşulacak. Ceyhan’ın yeni belediye başkanı belediye meclisindeki seçimle ortaya çıkacak. 
YENİ BAŞKAN DA CHP’Lİ OLACAK 
Aydar, 13 Mart Cuma günü ortaya atılan görevden alma iddialarıyla ilgili Egemen’e YSK’nın seçime girmesine izin verdiğini, mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturduğunu söylemiş ve “Hukuksuz şekilde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar” demişti. Aydar, görevden alınması halinde yeni seçilecek belediye başkanının CHP’li olacağına dikkat çekmişti. 
32 yaşındaki Aydar, 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 50,64 oy alarak Türkiye’nin en genç belediye başkanı olarak AK Partili Ali Alper Boydak’ın yerine başkanlık koltuğuna oturmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.