YUNUS YAZAR SAHNE ALDI

GÜNDEM 13.10.2017 - 14:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2472+ kez okundu.
 

YUNUS YAZAR SAHNE ALDI

  İstanbul Üniversitesi 2017-2018 Akademik Eğitim Yılı Açılış Töreni’nde İÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Sanat Dalı Öğrencisi ve dünyaca ünlü Besteci Mozart’la aynı müzik kulağına sahip, 19 yaşındaki Yunus Yazar sahne aldı. İstanbul Üniversitesi 2017-2018 Akademik Eğitim Yılı Açılış Töreni, 12 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan İstanbul Üniversitesi Tanıtım Filmi’nin izlenmesi ile devam etti. Tanıtım filminin izlenmesinin ardından İstanbul Üniversitesi Öğrencilerini temsilen İÜ Öğrenci Temsilcisi Enes Kaşkaş ve Araştırma Görevlisi Temsilcisi Arş. Gör. Berna Çalgı Deveci konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak “Araştırma Üniversitesi” üzerine Açılış Konuşması’nı gerçekleştirdi. Yunus Yazar İlk Konserini Verdi İstanbul Üniversitesi 2017-2018 Akademik Eğitim Yılı Açılış Töreni’nde İÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Sanat Dalı Öğrencisi ve dünyaca ünlü Besteci Mozart’la aynı müzik kulağına sahip, 19 yaşındaki Yunus Yazar sahne aldı. Güzel sanatlar lisesinden mezun olan Yunus Yazar, kendisinin  ve benzer durumdaki yetenekli gençlerin üniversiteye girebilmesi için özellikle  konservatuvar gibi yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümlere engelli öğrenci  alımında, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki baraj uygulamasının  kaldırılması talebinde bulunmuştu. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta  Saraç’ın talimatıyla Yunus Yazar’ın durumu,  ilgili birimlerce incelemeye alınmış, İstanbul Üniversitesi’nde yetenek sınavlarına alınmasına yönelik süreç başlatılmıştı. Tek katlı bir gecekonduda yaşayan ve günde 7 saatini bir hayırsever  tarafından hediye edilen piyanosunun başında geçiren Yunus Yazar’ın hikâyesini okuyan  sanatçı Cem Yılmaz da genç yeteneğin yardım çığlığına duyarsız kalmayarak,  Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yunus’a destek olmak istediğini  belirtmişti. Ünlü komedyen Cem Yılmaz, “Bu kıymetli kardeşimize destek olmak  istiyorum. Konservatuvar okuması için yetkililer de destek olursa, ben burs  vermek isterim” ifadelerini kullanmıştı. Bu gelişmelerin ardından İÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü’nde Üstün Kabiliyet Sınavı’na giren Yunus Yazar’ın “Üstün Kabiliyetli” olduğuna karar verilerek İÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Sanat Dalı’na kabul edilmişti. Yunus Yazar’ın nefesleri kesen piyano performansının ardından İÜ Devlet Konservatuvarı Etnomüzikoloji Ana Bilim Dalı ve Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Ortak Konseri gerçekleştirildi. İÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehtap Demir’in solistliğini yaptığı konserde, bağlamada Arş. Gör. Suat Karahan, vibrafonda Beste Gürkey yer aldı. Konserde Karahisar Kalesi, Bülbülüm Altın Kafeste, Altun Hızmav ve Ninni Bebeğin Beşiği Camdan isimli eserler seslendirildi. İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 2017-2018 Akademik Eğitim Yılı Açılış Töreni’nde yaklaşık 100 kişi görev aldı.

 

İstanbul Üniversitesi 2017-2018 Akademik Eğitim Yılı Açılış Töreni’nde İÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Sanat Dalı Öğrencisi ve dünyaca ünlü Besteci Mozart’la aynı müzik kulağına sahip, 19 yaşındaki Yunus Yazar sahne aldı.

İstanbul Üniversitesi 2017-2018 Akademik Eğitim Yılı Açılış Töreni, 12 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan İstanbul Üniversitesi Tanıtım Filmi’nin izlenmesi ile devam etti.

Tanıtım filminin izlenmesinin ardından İstanbul Üniversitesi Öğrencilerini temsilen İÜ Öğrenci Temsilcisi Enes Kaşkaş ve Araştırma Görevlisi Temsilcisi Arş. Gör. Berna Çalgı Deveci konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak “Araştırma Üniversitesi” üzerine Açılış Konuşması’nı gerçekleştirdi.

Yunus Yazar İlk Konserini Verdi

İstanbul Üniversitesi 2017-2018 Akademik Eğitim Yılı Açılış Töreni’nde İÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Sanat Dalı Öğrencisi ve dünyaca ünlü Besteci Mozart’la aynı müzik kulağına sahip, 19 yaşındaki Yunus Yazar sahne aldı.

Güzel sanatlar lisesinden mezun olan Yunus Yazar, kendisinin  ve benzer durumdaki yetenekli gençlerin üniversiteye girebilmesi için özellikle  konservatuvar gibi yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümlere engelli öğrenci  alımında, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki baraj uygulamasının  kaldırılması talebinde bulunmuştu. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta  Saraç’ın talimatıyla Yunus Yazar’ın durumu,  ilgili birimlerce incelemeye alınmış, İstanbul Üniversitesi’nde yetenek sınavlarına alınmasına yönelik süreç başlatılmıştı. Tek katlı bir gecekonduda yaşayan ve günde 7 saatini bir hayırsever  tarafından hediye edilen piyanosunun başında geçiren Yunus Yazar’ın hikâyesini okuyan  sanatçı Cem Yılmaz da genç yeteneğin yardım çığlığına duyarsız kalmayarak,  Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yunus’a destek olmak istediğini  belirtmişti. Ünlü komedyen Cem Yılmaz, “Bu kıymetli kardeşimize destek olmak  istiyorum. Konservatuvar okuması için yetkililer de destek olursa, ben burs  vermek isterim” ifadelerini kullanmıştı. Bu gelişmelerin ardından İÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü’nde Üstün Kabiliyet Sınavı’na giren Yunus Yazar’ın “Üstün Kabiliyetli” olduğuna karar verilerek İÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Sanat Dalı’na kabul edilmişti.

Yunus Yazar’ın nefesleri kesen piyano performansının ardından İÜ Devlet Konservatuvarı Etnomüzikoloji Ana Bilim Dalı ve Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Ortak Konseri gerçekleştirildi. İÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehtap Demir’in solistliğini yaptığı konserde, bağlamada Arş. Gör. Suat Karahan, vibrafonda Beste Gürkey yer aldı. Konserde Karahisar Kalesi, Bülbülüm Altın Kafeste, Altun Hızmav ve Ninni Bebeğin Beşiği Camdan isimli eserler seslendirildi.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 2017-2018 Akademik Eğitim Yılı Açılış Töreni’nde yaklaşık 100 kişi görev aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.