YÜREĞİR'DE KOMŞUMLA KARDEŞİM PROJESİ DEVAM EDİYOR

KÜLTÜR-SANAT 27.11.2017 - 14:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1239+ kez okundu.
 

YÜREĞİR'DE KOMŞUMLA KARDEŞİM PROJESİ DEVAM EDİYOR

  Sosyal Belediyecilikte çığır açan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Doğankent Kültürevinde başlattığı ''Komşumla Kardeşim'' projesi devam ediyor. Her hafta farklı bir aileye misafir olan öğrenciler ve aileleri bu hafta ise  Doğankent Gazipaşa Mahallesi'nde Kirkin ailesininin misafiri oldular.Beraber yemek yediler, sohbet edip kaynaştılar. Bu projeyi tüm Yüreğir'e yayacaklarını belirten Başkan Çelikcan ''Biz biriz ve bir bütünüz. Bizim birliğimiz ve bütünlüğümüz devam ettiği sürece, bütün oyunlar bozulacak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.'' dedi.   ''Komşumla Kardeşim'' projesini Yüreğir'de hizmete açılan 11 kültürevinde hayata geçireceklerini belirten Başkan Çelikcan '' Öğrencilerimiz ve ailelerimizin birlik, beraberlik, kaynaşma, tanışma etkinlilerini kültürevlerimiz arasında da gerçekleştireceğiz. Böylece mahalleler arasında komşuluk, arkadaşlık bağları güçlenecek, vatandaşlarımız birbirlerini tanıyıp kaynaşacaklardır. Bizler binlerce yıldan bu yana gönül birliği, kader birliği yapmış bir milletin evlatlarıyız. Dostluğumuzu ve arkadaşlığımızı iyice pekiştirerek aramıza nifak sokmaya çalışan hainlere fırsat vermeyeceğiz.'' şeklinde konuştu.   Projenin amacının insanların kaynaşmasını, ailelerin birbirlerini tanımasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Çelikcan ''Şehir hayatında komşuluk ilişkileri son yıllarda iyice zayıflamaya başladı. Bu proje ile birlikte yaşama, acıyı ve sevincimizi paylaşma olan ortak değerlerimizi canlandırmak istiyoruz.'' diyerek şehir hayatını getirdiği yalnızlaşmanın önüne geçmek istediklerini belirtti.   Düzenlenen programda öğrenciler ve aileleri aynı sofra etrafında birleştiler. Kuran'ı Kerim tilaveti ile duaların ardından öğrencilerin söylediği ilahiler ve türkülerle kaynaştılar.Programa Başkan Çelikcan'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenci velileri katıldılar

 

Sosyal Belediyecilikte çığır açan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Doğankent Kültürevinde başlattığı ''Komşumla Kardeşim'' projesi devam ediyor. Her hafta farklı bir aileye misafir olan öğrenciler ve aileleri bu hafta ise  Doğankent Gazipaşa Mahallesi'nde Kirkin ailesininin misafiri oldular.Beraber yemek yediler, sohbet edip kaynaştılar. Bu projeyi tüm Yüreğir'e yayacaklarını belirten Başkan Çelikcan ''Biz biriz ve bir bütünüz. Bizim birliğimiz ve bütünlüğümüz devam ettiği sürece, bütün oyunlar bozulacak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.'' dedi.

 

''Komşumla Kardeşim'' projesini Yüreğir'de hizmete açılan 11 kültürevinde hayata geçireceklerini belirten Başkan Çelikcan '' Öğrencilerimiz ve ailelerimizin birlik, beraberlik, kaynaşma, tanışma etkinlilerini kültürevlerimiz arasında da gerçekleştireceğiz. Böylece mahalleler arasında komşuluk, arkadaşlık bağları güçlenecek, vatandaşlarımız birbirlerini tanıyıp kaynaşacaklardır. Bizler binlerce yıldan bu yana gönül birliği, kader birliği yapmış bir milletin evlatlarıyız. Dostluğumuzu ve arkadaşlığımızı iyice pekiştirerek aramıza nifak sokmaya çalışan hainlere fırsat vermeyeceğiz.'' şeklinde konuştu.

 

Projenin amacının insanların kaynaşmasını, ailelerin birbirlerini tanımasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Çelikcan ''Şehir hayatında komşuluk ilişkileri son yıllarda iyice zayıflamaya başladı. Bu proje ile birlikte yaşama, acıyı ve sevincimizi paylaşma olan ortak değerlerimizi canlandırmak istiyoruz.'' diyerek şehir hayatını getirdiği yalnızlaşmanın önüne geçmek istediklerini belirtti.

 

Düzenlenen programda öğrenciler ve aileleri aynı sofra etrafında birleştiler. Kuran'ı Kerim tilaveti ile duaların ardından öğrencilerin söylediği ilahiler ve türkülerle kaynaştılar.Programa Başkan Çelikcan'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenci velileri katıldılar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.