YÜREĞİR'DE OLASI BİR AFETTE TOPLANMA ALANLARI BELİRLENDİ

GÜNDEM 13.11.2019 - 14:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1424+ kez okundu.
 

YÜREĞİR'DE OLASI BİR AFETTE TOPLANMA ALANLARI BELİRLENDİ

Yüreğir Belediyesi olası bir afete karşı toplanma alanlarını belirledi. AFAD ile yapılan görüşmeler sonucu Yüreğir'de 16 ayrı bölge toplanma alanı olarak belirlendi. Yüreğir'de toplam 1 milyon 50 bin metre kare alan toplanma bölgesi alanı olarak belirlendi.. Başkan Kocaispir yaptığı açıklamada ''İnşallah hiç bir şekilde bir afetle karşılaşmayız. Şu gerçeği de unutmamız lazım. Bölgemiz deprem kuşağında ve her zaman hazırlıklı olmalıyız.'' diyerek olası bir afete karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini belirtti. Toplanma alanlarının, afet sonrasında insanların kendilerini güvende hissedebilecekleri, yaşadıkları büyük şoku atlatabilmeleri, yakınları ile bir araya gelebilmeleri ya da haberleşebilmelerine imkan yaratan hayati öneme sahip alanlar olması gerektiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir '' Sadece deprem riskine karşı değil, yangın gibi diğer afet durumlarında da insanların güvenli kalmasını ve temel ihtiyaçlarına ulaşmasını sağlayacak şekilde  bölgeler oluşturuldu.    Afet ve acil durum toplanma bölgeleri; nüfus yoğunluğu, ulaşılabilirlik ve tahliye kolaylığı, engellilerin ve yaşlıların ulaşımına uygun,  mümkün olduğunca engebesiz, konut alanlarına yakın, temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurların karşılanabileceği yapılara yakınlık gibi seçim kriterlerine dikkat edilerek ve mümkün olduğunca kamuya ait uygun yerler seçilerek belirlendi.'' şeklinde konuştu.   YÜREĞİR'DE TOPLANMA ALANLARI   Yüreğir'de 16 alanın toplanma bölgesi olduğunu belirten Başkan Kocaispir 'Akdeniz Mahallesi Futbol Sahası, Doğankent Cumhuriyet Mahallesi Doğankent Parkı, Doğankent Cumhuriyet Mahallesi DSİ yanı, Havutlu Mahallesi Havutlu Parkı, Havutlu Mahallesi Havutlu Stadyumu, Kışla Mahallesi Atlı Spor Kulübü, Kışla Mahallesi Muharrem Gülergin Stadyumu, Sinanpaşa Aytaş Durak Tesisleri, Yavuzlar Mahallesi Yavuzlar Parkı, Dalaoğlu Serinevler Spor Salonu, Dadaloğlu Mahallesi Kapalı Spor Salonu, Solaklı Hürriyet Mahallesi Park, Yunusoğlu Mahallesi Stadyum,Seyhan Mahallesi Park, Sinanpaşa Mahallesi Park, Anadolu Mahallesi Asri Mezarlık alanları toplanma bölgeleri olarak belirlenmiştir.'' dedi.

Yüreğir Belediyesi olası bir afete karşı toplanma alanlarını belirledi. AFAD ile yapılan görüşmeler sonucu Yüreğir'de 16 ayrı bölge toplanma alanı olarak belirlendi. Yüreğir'de toplam 1 milyon 50 bin metre kare alan toplanma bölgesi alanı olarak belirlendi.. Başkan Kocaispir yaptığı açıklamada ''İnşallah hiç bir şekilde bir afetle karşılaşmayız. Şu gerçeği de unutmamız lazım. Bölgemiz deprem kuşağında ve her zaman hazırlıklı olmalıyız.'' diyerek olası bir afete karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini belirtti.

Toplanma alanlarının, afet sonrasında insanların kendilerini güvende hissedebilecekleri, yaşadıkları büyük şoku atlatabilmeleri, yakınları ile bir araya gelebilmeleri ya da haberleşebilmelerine imkan yaratan hayati öneme sahip alanlar olması gerektiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir '' Sadece deprem riskine karşı değil, yangın gibi diğer afet durumlarında da insanların güvenli kalmasını ve temel ihtiyaçlarına ulaşmasını sağlayacak şekilde  bölgeler oluşturuldu.

 

 Afet ve acil durum toplanma bölgeleri; nüfus yoğunluğu, ulaşılabilirlik ve tahliye kolaylığı, engellilerin ve yaşlıların ulaşımına uygun,  mümkün olduğunca engebesiz, konut alanlarına yakın, temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurların karşılanabileceği yapılara yakınlık gibi seçim kriterlerine dikkat edilerek ve mümkün olduğunca kamuya ait uygun yerler seçilerek belirlendi.'' şeklinde konuştu.

 

YÜREĞİR'DE TOPLANMA ALANLARI

 

Yüreğir'de 16 alanın toplanma bölgesi olduğunu belirten Başkan Kocaispir 'Akdeniz Mahallesi Futbol Sahası, Doğankent Cumhuriyet Mahallesi Doğankent Parkı, Doğankent Cumhuriyet Mahallesi DSİ yanı, Havutlu Mahallesi Havutlu Parkı, Havutlu Mahallesi Havutlu Stadyumu, Kışla Mahallesi Atlı Spor Kulübü, Kışla Mahallesi Muharrem Gülergin Stadyumu, Sinanpaşa Aytaş Durak Tesisleri, Yavuzlar Mahallesi Yavuzlar Parkı, Dalaoğlu Serinevler Spor Salonu, Dadaloğlu Mahallesi Kapalı Spor Salonu, Solaklı Hürriyet Mahallesi Park, Yunusoğlu Mahallesi Stadyum,Seyhan Mahallesi Park, Sinanpaşa Mahallesi Park, Anadolu Mahallesi Asri Mezarlık alanları toplanma bölgeleri olarak belirlenmiştir.'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.