YÜREĞİR ESNAFINDA YENİ SİTE HEYECANI…

GÜNDEM 22.10.2017 - 13:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2224+ kez okundu.
 

YÜREĞİR ESNAFINDA YENİ SİTE HEYECANI…

ADANA - Adana'da ESOB'a bağlı Oto Tamirciler ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odaları tarafından kurulan S.S.Yüreğir Madeni, Tornacı ve Oto Tamirciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından yaptırılacak yeni sanayi sitesinin tanıtımı yapıldı.   Yüreğir Altıngece Balo Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısına, Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Başkan Vekili ve Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Marangoz - Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı, Adana Kaporta ve Egzozcular Esnaf Odası Başkanı Nuri Zengin, Adana Elektronikçiler Esnaf Odası Başkanı Salih Diptaş, Adana Sütçüler, Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Memduh Özalp ile Halk Bankası Adana Şube Müdürü Coşkun Buhşem, Müdür Yardımcısı Ahmet Bulut ile çok sayıda esnaf da katılarak destek verdi.   Toplantının açış konuşmasını yapan Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Muhittin Doğan, Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Abdussamet Mortepe ile birlikte kurdukları yapı kooperatifinin, firmalara göre çok daha ekonomik, sıfır kar marjı ile çalışan, devlete yüzde 18'lik KDV ödemeden düşük maliyetle inşaat yapabildiğini belirterek, sitelerde dükkanı olmayan esnafların yüzde 40 daha düşük fiyata mal olacak bu fırsatı kaçırmamasını istedi. Doğan, asmakatı beton olmak şartıyla 100 metre kare dükkanın aşağı yukarı maliyetinin 140 bin lira olacağını, bunun müteahhit firma kanalıyla yaptırılması halindeki maliyetini 240 bin liraya bulacağını da söyledi. Doğan, kooperatife üye olacak esnafların ilgili bankaya 5 bin liraya yatırmaları gerektiğini, istediği zaman da geri alabileceklerini, arsa yerini de birlikte belirleyeceklerini sözlerine ekledi.   Başkan Doğan, ayrıca daha önce Seyhan, sonra da Yüreğir'de yaptıkları sanayi sitelerini tamamlayarak, hak sahiplerine teslim ettiklerini,Yüreğir'deki sitedeki yol çalışması için de Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmelerle kısa sürede çözüleceğine inandığını ifade etti.   Davet üzerine kürsüye gelen Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek de, yeni site çalışmalarından dolayı Başkan Doğan ve Mortepe ile esnaflarını kutlarken, "Siz olmazsanız, Ulu Önderimiz Atatürk'ün dediği gibi ülkenin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Sizler bu ülke için çok önemlisiniz. Artık dünya şartlarına ayak uydurmak zorundayız. Herşey globalleşti. Siteler cazibe merkezi haline dönüştü. İyiki de girmişim diyeceksiniz. Hem yatırım yapacaksınız, hem de işinizi yapacaksınız. Ben iki başkanımı da kutluyorum.Sizlere de hayırlı uğurlu olur inşallah"diyerek alkış aldı.   Konuşmalardan sonra Başkan Doğan, site çalışmaları hakkında üyelere detaylı bilgi vererek, projesini hazırladıkları kooperatif üzerinden yapılacak yeni site için talep formlarını alarak yapı kooperatifinin çalışmalarına start vermiş oldu. 

ADANA - Adana'da ESOB'a bağlı Oto Tamirciler ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odaları tarafından kurulan S.S.Yüreğir Madeni, Tornacı ve Oto Tamirciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından yaptırılacak yeni sanayi sitesinin tanıtımı yapıldı.

 

Yüreğir Altıngece Balo Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısına, Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Başkan Vekili ve Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Marangoz - Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı, Adana Kaporta ve Egzozcular Esnaf Odası Başkanı Nuri Zengin, Adana Elektronikçiler Esnaf Odası Başkanı Salih Diptaş, Adana Sütçüler, Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Memduh Özalp ile Halk Bankası Adana Şube Müdürü Coşkun Buhşem, Müdür Yardımcısı Ahmet Bulut ile çok sayıda esnaf da katılarak destek verdi.

 

Toplantının açış konuşmasını yapan Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Muhittin Doğan, Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Abdussamet Mortepe ile birlikte kurdukları yapı kooperatifinin, firmalara göre çok daha ekonomik, sıfır kar marjı ile çalışan, devlete yüzde 18'lik KDV ödemeden düşük maliyetle inşaat yapabildiğini belirterek, sitelerde dükkanı olmayan esnafların yüzde 40 daha düşük fiyata mal olacak bu fırsatı kaçırmamasını istedi. Doğan, asmakatı beton olmak şartıyla 100 metre kare dükkanın aşağı yukarı maliyetinin 140 bin lira olacağını, bunun müteahhit firma kanalıyla yaptırılması halindeki maliyetini 240 bin liraya bulacağını da söyledi. Doğan, kooperatife üye olacak esnafların ilgili bankaya 5 bin liraya yatırmaları gerektiğini, istediği zaman da geri alabileceklerini, arsa yerini de birlikte belirleyeceklerini sözlerine ekledi.

 

Başkan Doğan, ayrıca daha önce Seyhan, sonra da Yüreğir'de yaptıkları sanayi sitelerini tamamlayarak, hak sahiplerine teslim ettiklerini,Yüreğir'deki sitedeki yol çalışması için de Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmelerle kısa sürede çözüleceğine inandığını ifade etti.

 

Davet üzerine kürsüye gelen Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek de, yeni site çalışmalarından dolayı Başkan Doğan ve Mortepe ile esnaflarını kutlarken, "Siz olmazsanız, Ulu Önderimiz Atatürk'ün dediği gibi ülkenin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Sizler bu ülke için çok önemlisiniz. Artık dünya şartlarına ayak uydurmak zorundayız. Herşey globalleşti. Siteler cazibe merkezi haline dönüştü. İyiki de girmişim diyeceksiniz. Hem yatırım yapacaksınız, hem de işinizi yapacaksınız. Ben iki başkanımı da kutluyorum.Sizlere de hayırlı uğurlu olur inşallah"diyerek alkış aldı.

 

Konuşmalardan sonra Başkan Doğan, site çalışmaları hakkında üyelere detaylı bilgi vererek, projesini hazırladıkları kooperatif üzerinden yapılacak yeni site için talep formlarını alarak yapı kooperatifinin çalışmalarına start vermiş oldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.