YÜREĞİRLİ AŞÇILAR PARİS'İ GEZDİ

DÜNYA 08.05.2017 - 12:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1798+ kez okundu.
 

YÜREĞİRLİ AŞÇILAR PARİS'İ GEZDİ

    Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinde aşçılık eğitimi alan öğrenciler ve öğretmenler Paris'e giderek aşçılıkla ilgili çalışmaları ve örnekleri yerinde gördüler. AB Projesi kapsamında Fransa'nın başkenti Paris'e giden öğrenciler hem yemek kültürü ile araştırmalar yaptılar, hem de tarihi ve kültürel yerleri gezdiler. Ekipte Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gildir, öğretmenler ve öğrenciler dahil 10 kişi yer aldı. Heyet 4 gün boyunca Paris'te çeşitli yerlerde araştırma yaptılar.   Hizmete açılan kültürevleriyle Yüreğirli vatandaşların önünün açıldığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Adana'nın dışına dahi çıkamayan vatandaşlarımız kültürevlerimizde verdiğimiz eğitimler sayesinde dünyanın en fazla turist çeken ve Dünya mutfak sanatının doğduğu Paris'e gidip gezebiliyor.Bunun yanı sıra Türkiye'nin önemli yerlerine geziler de düzenliyoruz.  Dünyanın en eski mutfak sanat okulu Le Cardon Bleu ilk kez Paris'te açılmıştır. Fransa bu anlamda dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir.   Gençlerimiz burada mutfakla ilgili araştırma yapma imkanına kavuştular. En önemlisi ise Adana ve Türkiye dışına çıkarak dünya görüşlerini değiştirme fırsatı yakaladılar. Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinden aldıkları sertifika ile hem yurt içinde hem yurt dışında iş başvurusu yapabiliyorlar. Böylece gençlerimizin önünü açıyoruz, onların iş bulmalarında yardımcı oluyoruz." diyerek hizmete açılan kültürevlerinin çok önemli bir eksikliği giderdiğini belirtti.  

 

 

Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinde aşçılık eğitimi alan öğrenciler ve öğretmenler Paris'e giderek aşçılıkla ilgili çalışmaları ve örnekleri yerinde gördüler. AB Projesi kapsamında Fransa'nın başkenti Paris'e giden öğrenciler hem yemek kültürü ile araştırmalar yaptılar, hem de tarihi ve kültürel yerleri gezdiler. Ekipte Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gildir, öğretmenler ve öğrenciler dahil 10 kişi yer aldı. Heyet 4 gün boyunca Paris'te çeşitli yerlerde araştırma yaptılar.

 

Hizmete açılan kültürevleriyle Yüreğirli vatandaşların önünün açıldığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Adana'nın dışına dahi çıkamayan vatandaşlarımız kültürevlerimizde verdiğimiz eğitimler sayesinde dünyanın en fazla turist çeken ve Dünya mutfak sanatının doğduğu Paris'e gidip gezebiliyor.Bunun yanı sıra Türkiye'nin önemli yerlerine geziler de düzenliyoruz.  Dünyanın en eski mutfak sanat okulu Le Cardon Bleu ilk kez Paris'te açılmıştır. Fransa bu anlamda dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir.

 

Gençlerimiz burada mutfakla ilgili araştırma yapma imkanına kavuştular. En önemlisi ise Adana ve Türkiye dışına çıkarak dünya görüşlerini değiştirme fırsatı yakaladılar. Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinden aldıkları sertifika ile hem yurt içinde hem yurt dışında iş başvurusu yapabiliyorlar. Böylece gençlerimizin önünü açıyoruz, onların iş bulmalarında yardımcı oluyoruz." diyerek hizmete açılan kültürevlerinin çok önemli bir eksikliği giderdiğini belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.