Yurtdışına giden doktorlar Meclis gündeminde

SİYASET 10.11.2018 - 13:50, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1304+ kez okundu.
 

Yurtdışına giden doktorlar Meclis gündeminde

  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son dönemlerde pek çok doktor ve bilim insanının yurtdışına giderek, yabancı ülkelerdeki hastane ve üniversitelerde görev yapmasını, Sağlık Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.    Gürer, yazılı soru önergesinde, doktorların ülkemizi terk ederek yurtdışına gitmesinin nedenlerinin belirlenmesi için bir araştırma yapılıp yapılmadığını sordu.    KATAR’DA ÇALIŞAN TÜRK DOKTORLAR    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Ülkemizde sağlık görevlilerinin özellikle doktorların yurtdışına giderek çalıştıkları ve orada kaldıklarının ifade edildiğine vurgu yaptı.    2018 yılında çalışmak için yurtdışına giden doktor sayısını soran Gürer,”Yurtdışına giden doktorların branşları ve cinsiyet dağılımı nedir? Doktorlarımızın yurtdışına gitme sebepleri üzerinde bir araştırma yapılmış mıdır? Katar’da çalışan TC vatandaşı doktor sayısı kaçtır? Ülkemizde çalışan yabancı uyruklu doktor sayısı kaçtır? Bunlar hangi ülkelerden gelmişlerdir ve ağırlıklı olarak hangi illerde çalışmaktadırlar? Ülkemizde aktif özelde ve kamuda branş bazında ayrı ayrıolmak üzere kaç doktor görev yapmaktadır?” şeklindeki sorulara yanıt verilmesini istedi.   Ömer Fethi Gürer ülkemizde doktor açığı varken sağlık komisyonundan geçip meclise gönderilen teklifte yer alan 5. Madde ile  doktorların mesleğini yapamaz hale getirici düzenlemelere gidildiğini vurgulayarak soru  önergesi ile ülkemiz dışına giden doktor sayısınında görülmesi bu bağlamda oluşabilecek sorunlar için önlem alınması amaçladığını ifade etti. Ülkemizden ciddi beyin göçünün doktor sayısı ile de izlenebileceğini kaydeden Gürer,“değerler kolay yetişmiyor, ülkenin değerleri ülkede hizmet olanağı bulmalı ve gereken destekleri sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır.Gelecekte bu bağlamda ciddi sorunlar oluşabilir” dedi.  

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son dönemlerde pek çok doktor ve bilim insanının yurtdışına giderek, yabancı ülkelerdeki hastane ve üniversitelerde görev yapmasını, Sağlık Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. 

 

Gürer, yazılı soru önergesinde, doktorların ülkemizi terk ederek yurtdışına gitmesinin nedenlerinin belirlenmesi için bir araştırma yapılıp yapılmadığını sordu. 

 

KATAR’DA ÇALIŞAN TÜRK DOKTORLAR 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Ülkemizde sağlık görevlilerinin özellikle doktorların yurtdışına giderek çalıştıkları ve orada kaldıklarının ifade edildiğine vurgu yaptı. 

 

2018 yılında çalışmak için yurtdışına giden doktor sayısını soran Gürer,”Yurtdışına giden doktorların branşları ve cinsiyet dağılımı nedir? Doktorlarımızın yurtdışına gitme sebepleri üzerinde bir araştırma yapılmış mıdır? Katar’da çalışan TC vatandaşı doktor sayısı kaçtır? Ülkemizde çalışan yabancı uyruklu doktor sayısı kaçtır? Bunlar hangi ülkelerden gelmişlerdir ve ağırlıklı olarak hangi illerde çalışmaktadırlar? Ülkemizde aktif özelde ve kamuda branş bazında ayrı ayrıolmak üzere kaç doktor görev yapmaktadır?” şeklindeki sorulara yanıt verilmesini istedi.

 

Ömer Fethi Gürer ülkemizde doktor açığı varken sağlık komisyonundan geçip meclise gönderilen teklifte yer alan 5. Madde ile  doktorların mesleğini yapamaz hale getirici düzenlemelere gidildiğini vurgulayarak soru  önergesi ile ülkemiz dışına giden doktor sayısınında görülmesi bu bağlamda oluşabilecek sorunlar için önlem alınması amaçladığını ifade etti. Ülkemizden ciddi beyin göçünün doktor sayısı ile de izlenebileceğini kaydeden Gürer,“değerler kolay yetişmiyor, ülkenin değerleri ülkede hizmet olanağı bulmalı ve gereken destekleri sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır.Gelecekte bu bağlamda ciddi sorunlar oluşabilir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.