YURTLAR DERNEKLERE EMANET!

SİYASET 21.08.2017 - 08:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1875+ kez okundu.
 

YURTLAR DERNEKLERE EMANET!

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’e yanıt veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’deki 2 bin 470 yurdu derneklerin işlettiğini bildirdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer,  Türkiye’deki yurt işletmelerinin dernek ve vakıflara verilmesinin önü alınamaz sorunlar doğurduğunu vurguladı. Adana’nın Aladağ ilçesinde meydana gelen yurt faciasının travmasının atlatılamayacağını ancak bu travmanın hemen ardından yeni yurt facialarının eşiğinden dönüldüğünü hatırlatan Tümer, Adana’nın Seyhan ilçesi Küçük Dikili Beldesi Söğütlü Mahallesi’ndeki yurt yangınının yanı sıra Türkiye’deki diğer yurtlarla ilgili sunduğu soru önergesine yanıt aldı. Tümer’in önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ülke genelindeki toplam 4 bin 21 yurttan 2 bin 470’inin dernek, 174’ünün ise vakıflar tarafından işletildiğini açıkladı. Yılmaz, Adana’da çeşitli dernekler adı altında 78 adet yurt bulunduğunu da kaydetti. KÜÇÜKDİKİLİ YURT YANGINI Tümer’in önergesi sayesinde kamuoyundan gizlenen Küçükdikili Yurt yangını ile ilgili bilgiler de veren İsmet Yılmaz, söz konusu yurtta 13 Nisan 2017’de yangın çıktığını doğruladı. Yılmaz, algılama cihazının uyarısı üzerine kurumda bulunan memurun yangına müdahale ettiğini, yangından 15 dakika sonra itfaiyenin arandığını, itfaiyenin ise 25 dakika sonra gelerek yangına müdahale ettiğini açıkladı. YANGININ OLDUĞU GÜN ÖĞRENCİLER BARINMIŞ! Yangın sırasında kurumda öğrencinin olmadığını savunan Yılmaz, yurttaki zemin katta bulunan çay ocağı ile çay ocağının yanında bulunan belletici odasının fiziki olarak zarar gördüğünü, yan odaların ise dumandan etkilendiğini, fiziki hasar gören yerlerde tamirat, boya işlemlerinin yapıldığını, çay ocağı ile belletici odasının araç-gereç olarak henüz kullanılır durumda olmadığını ancak öğrencilerin 17 Nisan 2017 günü gelerek yurtta barınmaya devam ettiğini söyledi. TÜMER: DERNEK VE VAKIFLARIN İŞLEVİ SONA ERMELİ! Türkiye’deki yurtlarda yaşanan onca facia ve kaosa rağmen ilkokul ve ilköğretim çağındaki çocukların dernek ve vakıflara emanet edilmesinin önüne geçilmediğini ifade eden Tümer, “Çocuklarımız devlet garantisinde olmalı. Hangi amaca hizmet ettiği bilinmeyen dernek veya vakıflar yurtlardan el çektirilmelidir” dedi.  
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’e yanıt veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’deki 2 bin 470 yurdu derneklerin işlettiğini bildirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer,  Türkiye’deki yurt işletmelerinin dernek ve vakıflara verilmesinin önü alınamaz sorunlar doğurduğunu vurguladı.

Adana’nın Aladağ ilçesinde meydana gelen yurt faciasının travmasının atlatılamayacağını ancak bu travmanın hemen ardından yeni yurt facialarının eşiğinden dönüldüğünü hatırlatan Tümer, Adana’nın Seyhan ilçesi Küçük Dikili Beldesi Söğütlü Mahallesi’ndeki yurt yangınının yanı sıra Türkiye’deki diğer yurtlarla ilgili sunduğu soru önergesine yanıt aldı.
Tümer’in önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ülke genelindeki toplam 4 bin 21 yurttan 2 bin 470’inin dernek, 174’ünün ise vakıflar tarafından işletildiğini açıkladı. Yılmaz, Adana’da çeşitli dernekler adı altında 78 adet yurt bulunduğunu da kaydetti.
KÜÇÜKDİKİLİ YURT YANGINI
Tümer’in önergesi sayesinde kamuoyundan gizlenen Küçükdikili Yurt yangını ile ilgili bilgiler de veren İsmet Yılmaz, söz konusu yurtta 13 Nisan 2017’de yangın çıktığını doğruladı. Yılmaz, algılama cihazının uyarısı üzerine kurumda bulunan memurun yangına müdahale ettiğini, yangından 15 dakika sonra itfaiyenin arandığını, itfaiyenin ise 25 dakika sonra gelerek yangına müdahale ettiğini açıkladı.
YANGININ OLDUĞU GÜN ÖĞRENCİLER BARINMIŞ!
Yangın sırasında kurumda öğrencinin olmadığını savunan Yılmaz, yurttaki zemin katta bulunan çay ocağı ile çay ocağının yanında bulunan belletici odasının fiziki olarak zarar gördüğünü, yan odaların ise dumandan etkilendiğini, fiziki hasar gören yerlerde tamirat, boya işlemlerinin yapıldığını, çay ocağı ile belletici odasının araç-gereç olarak henüz kullanılır durumda olmadığını ancak öğrencilerin 17 Nisan 2017 günü gelerek yurtta barınmaya devam ettiğini söyledi.
TÜMER: DERNEK VE VAKIFLARIN İŞLEVİ SONA ERMELİ!
Türkiye’deki yurtlarda yaşanan onca facia ve kaosa rağmen ilkokul ve ilköğretim çağındaki çocukların dernek ve vakıflara emanet edilmesinin önüne geçilmediğini ifade eden Tümer, “Çocuklarımız devlet garantisinde olmalı. Hangi amaca hizmet ettiği bilinmeyen dernek veya vakıflar yurtlardan el çektirilmelidir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.