YURTTAŞ GÜNAH KEÇİSİ DEĞİLDİR!

GÜNDEM 06.07.2020 - 12:56, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1894+ kez okundu.
 

YURTTAŞ GÜNAH KEÇİSİ DEĞİLDİR!

  ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, elektrik dağıtım şirketlerinin son 9 ayda yüzde 62’ye varan indirimle Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nden (EÜAŞ) elektrik almasına karşın, bu indirimin faturalara yansıtılmadığını vurguladı. Çelebi, “Elektriğin tüketiciye satış fiyatını belirleyen Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), neden bu indirimin tüketici faturalarına yansıtılmadığını açıklamalıdır. Amaç, elektrik dağıtım şirketlerinin borçlarını kapatmalarını sağlamak mı?” diye sordu. YÜZDE 62’LİK İNDİRİM FATURALARA YANSITILMADI İl Başkanı Çelebi yaptığı açıklamada, elektrik dağıtım şirketlerinin büyük bir bölümünün tüketiciye ulaştırdığı elektriği EÜAŞ’tan satın aldığını belirtti. EÜAŞ’ın 1 Ekim 2019 - 1 Temmuz 2020 tarihleri arasındaki 9 aylık süreçte elektik dağıtım şirketlerine sattığı elektriğe yüzde 62 oranında indirim yaptığını aktaran Çelebi, dağıtım şirketlerinin halka ulaştırdığı elektriğin fiyatında ise bir indirim yapmadığının altını çizdi. ÜÇ AY ZAM YAPMAMAK HALKTAN HAKSIZ YERE ALINAN PARALARI TELAFİ ETMEZ! Tüketicinin kullandığı elektriğin fiyatını EPDK’nın belirlediğini dile getiren Çelebi, “Elektrik şirketleri yaklaşık 9 aydır EÜAŞ’tan daha ucuz elektrik alırken, yüzde 62’yi bulan bu indirim tüketiciye yansıtılmadı. Ancak bu indirimin faturalara yansımasını sağlamayan EPDK, temmuz-ağustos-eylül aylarında konutlarda kullanılacak elektriğe zam yapılmayacağını duyurdu. Sanayide kullanılan elektrikte ise yüzde 12,5 oranında indirim yapıldı. İktidar, elektrik fiyatları ucuzlarken yoksullukla boğuşan, evine ekmek götürmekte zorlanan,  iş bulamayan yurttaşların evlerinde kullandığı elektrikte neden indirim yapılmadığı açıklamalıdır.  Özel elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirme sırasında kullandıkları kredi borçlarını kapatmalarını sağlamak için mi bu karar alınmıştır? Yandaş müteahhitlerin ve şirketlerin kamu borçlarını sıfırlayan iktidar şimdi de elektrik dağıtım şirketlerinin borçlarını yurttaşın sırtına mı yüklemiştir? Yurttaşlarımız günah keçisi değildir! Önümüzdeki üç aylık dönemde zam yapmamak yüzde 62’lik indirimin yansıtılmaması nedeniyle yurttaşların haksız yere ödediği paraları telafi etmez” diye konuştu.    

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, elektrik dağıtım şirketlerinin son 9 ayda yüzde 62’ye varan indirimle Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nden (EÜAŞ) elektrik almasına karşın, bu indirimin faturalara yansıtılmadığını vurguladı. Çelebi, “Elektriğin tüketiciye satış fiyatını belirleyen Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), neden bu indirimin tüketici faturalarına yansıtılmadığını açıklamalıdır. Amaç, elektrik dağıtım şirketlerinin borçlarını kapatmalarını sağlamak mı?” diye sordu.

YÜZDE 62’LİK İNDİRİM FATURALARA YANSITILMADI

İl Başkanı Çelebi yaptığı açıklamada, elektrik dağıtım şirketlerinin büyük bir bölümünün tüketiciye ulaştırdığı elektriği EÜAŞ’tan satın aldığını belirtti. EÜAŞ’ın 1 Ekim 2019 - 1 Temmuz 2020 tarihleri arasındaki 9 aylık süreçte elektik dağıtım şirketlerine sattığı elektriğe yüzde 62 oranında indirim yaptığını aktaran Çelebi, dağıtım şirketlerinin halka ulaştırdığı elektriğin fiyatında ise bir indirim yapmadığının altını çizdi.

ÜÇ AY ZAM YAPMAMAK HALKTAN HAKSIZ YERE ALINAN PARALARI TELAFİ ETMEZ!

Tüketicinin kullandığı elektriğin fiyatını EPDK’nın belirlediğini dile getiren Çelebi, “Elektrik şirketleri yaklaşık 9 aydır EÜAŞ’tan daha ucuz elektrik alırken, yüzde 62’yi bulan bu indirim tüketiciye yansıtılmadı. Ancak bu indirimin faturalara yansımasını sağlamayan EPDK, temmuz-ağustos-eylül aylarında konutlarda kullanılacak elektriğe zam yapılmayacağını duyurdu. Sanayide kullanılan elektrikte ise yüzde 12,5 oranında indirim yapıldı. İktidar, elektrik fiyatları ucuzlarken yoksullukla boğuşan, evine ekmek götürmekte zorlanan,  iş bulamayan yurttaşların evlerinde kullandığı elektrikte neden indirim yapılmadığı açıklamalıdır.  Özel elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirme sırasında kullandıkları kredi borçlarını kapatmalarını sağlamak için mi bu karar alınmıştır? Yandaş müteahhitlerin ve şirketlerin kamu borçlarını sıfırlayan iktidar şimdi de elektrik dağıtım şirketlerinin borçlarını yurttaşın sırtına mı yüklemiştir? Yurttaşlarımız günah keçisi değildir! Önümüzdeki üç aylık dönemde zam yapmamak yüzde 62’lik indirimin yansıtılmaması nedeniyle yurttaşların haksız yere ödediği paraları telafi etmez” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.