ZAMLARA TEPKİ VAR

DÜNYA 25.10.2018 - 15:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1559+ kez okundu.
 

ZAMLARA TEPKİ VAR

  Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Taşkıran, krizi emeklilerin yaratmadığını ama bunun bedelini en ağır şekilde ödediklerini söyledi.  YAŞAMIMIZ ÇEKİLMEZ OLDU Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Taşkıran, kırmızı etin yanı sıra mercimek, nohut ve kuru soğanın bile yurt dışından alındığını belirterek, “Pirinci ABD, kuru fasulyeyi Güney Kore, sarımsağı Çin, zeytinyağını Tunus’tan alan ülkemizde tarım ve hayvancılığı, üretimi bitirdiler. Elektrik ve doğalgaza zam üstüne zam yapıyorlar. Temel gıda maddeleri, su, akaryakıta gelen zamlar, emeklinin, asgari ücretlinin, memurun, köylünün yaşamını çekilmez hale getirdi” dedi.  İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ Türkiye’de üretilen tüm değer ve hizmetler ile biriken sermayenin emeklilerin ürünü olduğunu belirten Taşkıran, “Ülkenin dört bir yanında her türlü koşullarda çalışarak emek harcadık, hizmet ettik ve emekli olduk. Bizim istediğimiz tek şey; ekonomik güvencemizi sağlayacak kadar maaş, ücretsiz, güvenli, erişilebilir sağlık hizmetidir. Biz sadece insan onuruna yakışır bir yaşam istiyoruz” diye konuştu.  HAKLARIMIZ YOK SAYILIYOR Uygulanan ekonomik ve sosyal politikalarla emeklilerin birçok hakkının yok sayıldığını savunan Taşkıran, “İşte uygulanan bu yanlış politikalarla adeta yaşamın dışına atıldık. Biz yoksullaştırıldık. Bizim yoksulluğumuzla, yoksulluk toplumsallaştı. Biz, çaresizliğimizi tüketmek ve umudu yeşertmek için sendikal mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.   EKONOMİK GÜVENCEMİZ KALMADI  Sosyal güvenlik reformu adı altında emekli aylığı hesaplandığını, kazanılmış haklarının yok sayıldığını, maaşlarının enflasyon hesaplarına bağlanarak ekonomik güvencelerinin piyasa koşullarına terk edildiğini söyleyen Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Bölge Temsilcisi Mehmet Taşkıran, şöyle devam etti:  “Adeta emeklerimiz yok sayılmış, bütçeye yük olan bir kesim olarak görülüyoruz. Sağlıkta dönüşüm adı altında, bedelini çalışırken ödediğimiz sağlık hakkımız yok edildi. Sağlık hizmetlerine sürekli zam yapılıyor. Hala bunlar yetmezmiş gibi maaşlarımızdan kesinti düşünüyorlar. İşçilerin, emeklilerin emeğiyle var edilen varlıklar ne hakla özel sağlık sektörüne aktarılıyor. Toplumun ihtiyaçları için üretim ve istihdam yapmayan iktidar, lüks tüketim ve yatırımlar için kaynak harcıyor. Cari açık kapatmak için Dünya Bankası direktifiyle; çalışanlara zorla tasarruf yaptıran bireysel emeklilik aldatmacası ile çalışanlara kullanmadıkları kredinin borcu ödetiliyor. Çalışma yaşamını esnek ve güvencesiz hale getirip, çalışanları köleleştirdiler. Toplumsal yaşamın ve yaşlılığın güvencesi olan ulusal emeklilik sistemi de yok edilmek istenmektedir. Tüm bu yaşananlara karşı tek çare örgütlü mücadeledir.”

 

Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Taşkıran, krizi emeklilerin yaratmadığını ama bunun bedelini en ağır şekilde ödediklerini söyledi. 
YAŞAMIMIZ ÇEKİLMEZ OLDU
Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Taşkıran, kırmızı etin yanı sıra mercimek, nohut ve kuru soğanın bile yurt dışından alındığını belirterek, “Pirinci ABD, kuru fasulyeyi Güney Kore, sarımsağı Çin, zeytinyağını Tunus’tan alan ülkemizde tarım ve hayvancılığı, üretimi bitirdiler. Elektrik ve doğalgaza zam üstüne zam yapıyorlar. Temel gıda maddeleri, su, akaryakıta gelen zamlar, emeklinin, asgari ücretlinin, memurun, köylünün yaşamını çekilmez hale getirdi” dedi. 
İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ
Türkiye’de üretilen tüm değer ve hizmetler ile biriken sermayenin emeklilerin ürünü olduğunu belirten Taşkıran, “Ülkenin dört bir yanında her türlü koşullarda çalışarak emek harcadık, hizmet ettik ve emekli olduk. Bizim istediğimiz tek şey; ekonomik güvencemizi sağlayacak kadar maaş, ücretsiz, güvenli, erişilebilir sağlık hizmetidir. Biz sadece insan onuruna yakışır bir yaşam istiyoruz” diye konuştu. 
HAKLARIMIZ YOK SAYILIYOR
Uygulanan ekonomik ve sosyal politikalarla emeklilerin birçok hakkının yok sayıldığını savunan Taşkıran, “İşte uygulanan bu yanlış politikalarla adeta yaşamın dışına atıldık. Biz yoksullaştırıldık. Bizim yoksulluğumuzla, yoksulluk toplumsallaştı. Biz, çaresizliğimizi tüketmek ve umudu yeşertmek için sendikal mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. 
 EKONOMİK GÜVENCEMİZ KALMADI 
Sosyal güvenlik reformu adı altında emekli aylığı hesaplandığını, kazanılmış haklarının yok sayıldığını, maaşlarının enflasyon hesaplarına bağlanarak ekonomik güvencelerinin piyasa koşullarına terk edildiğini söyleyen Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Bölge Temsilcisi Mehmet Taşkıran, şöyle devam etti: 
“Adeta emeklerimiz yok sayılmış, bütçeye yük olan bir kesim olarak görülüyoruz. Sağlıkta dönüşüm adı altında, bedelini çalışırken ödediğimiz sağlık hakkımız yok edildi. Sağlık hizmetlerine sürekli zam yapılıyor. Hala bunlar yetmezmiş gibi maaşlarımızdan kesinti düşünüyorlar. İşçilerin, emeklilerin emeğiyle var edilen varlıklar ne hakla özel sağlık sektörüne aktarılıyor. Toplumun ihtiyaçları için üretim ve istihdam yapmayan iktidar, lüks tüketim ve yatırımlar için kaynak harcıyor. Cari açık kapatmak için Dünya Bankası direktifiyle; çalışanlara zorla tasarruf yaptıran bireysel emeklilik aldatmacası ile çalışanlara kullanmadıkları kredinin borcu ödetiliyor. Çalışma yaşamını esnek ve güvencesiz hale getirip, çalışanları köleleştirdiler. Toplumsal yaşamın ve yaşlılığın güvencesi olan ulusal emeklilik sistemi de yok edilmek istenmektedir. Tüm bu yaşananlara karşı tek çare örgütlü mücadeledir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.