ZEYDAN'A ŞOK!

SİYASET 13.11.2017 - 12:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1064+ kez okundu.
 

ZEYDAN'A ŞOK!

CHP Seyhan İlçe örgütünün 10 Aralık’ta yapılacağı duyurulan ilçe kongresi iptal edilirken delege seçimlerinde 15 mahalleye sandık konulmadığı itirazı ise yok sayıldı.
DELEGE SEÇİMLERİ YENİLENMEYECEK İddiaya göre, kongre tarihine yapılan itirazın asıl amacı 15 mahallede yeniden delege seçimi yapılmasıydı. Tüm ilçe örgütlerine müdahale ettiği belirtilen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan ilçe örgütünü ele geçiremediği için il başkanlığını itiraza zorladı ama boşa düştü. Yani Seyhan ilçe kongresine son yazılan delegelerle gidilecek, itiraz edilen 15 mahalleye yeniden sandık konulmayacak. TEKİN BİNGÖL BİLE DEVREYE GİRDİ Seyhan ilçe Seçim Kurulu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün kongreyle ilgili tüm işlemlerin durdurulması talebi ve il örgütünün itirazı üzerine kongre tarihini iptal etti. Seyhan İlçe Örgütü’nün İlçe Seçim Kurulu’na bildirdiği seçim tarihini il başkanlığı yok hükmünde sayıp konuyu Genel merkeze taşımıştı. Kongre için Genel merkez ve il örgütü yeni bir tarih belirleyecek.   İLÇENİN MAHKEMEYE BAŞVURU HAKKI VAR CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu’nun bu doğrultuda il başkanlığına kongre tarihi için gün vereceği belirtiliyor. CHP Seyhan ilçe örgütünün yeni bir karar alarak il başkanlığından takvim belirlemesini isteyeceği belirtiliyor. İl başkanlığının tarih vermemesi halinde, tüzük gereği ilçe başkanlığının mahkemeye itiraz hakkı da bulunuyor. TARTIŞMA VE GERGİNLİĞE NEDEN OLMUŞTU CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, ilçedeki delege seçimlerinin ardından İlçe Seçim Kurulu ve İl Başkanlığı’na delege listelerini teslim edip, seçimi de 10 Aralık Pazar günü gerçekleştireceklerini bildirmişti. İl başkanlığı ise harekete geçerek bunun kabul edilemeyeceğini açıklamıştı. Seyhan’da seçim gündemi tartışma ve gerginliğe neden olurken şimdi seçim için yeni bir tarih bekleniyor. MEVCUT DELEGEYLE SEÇİME GİDİLECEK CHP’ye yakın kaynaklardan sızan bilgi ve iddialara göre, belediye imkanlarını kullanarak Seyhan’daki delege ve ilçe başkanlığı seçimlerine de müdahaleye hazırlanan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın delege seçimlerinin yenilenmeyeceği haberine morali çok bozuldu. Genel Merkez ve il örgütünün itirazı üzerine kongre tarihi iptal edildi ama delege seçimi yeniden yapılmayacağı için bu hiç bir şey ifade etmiyor. 
CHP Seyhan İlçe örgütünün 10 Aralık’ta yapılacağı duyurulan ilçe kongresi iptal edilirken delege seçimlerinde 15 mahalleye sandık konulmadığı itirazı ise yok sayıldı.

DELEGE SEÇİMLERİ YENİLENMEYECEK

İddiaya göre, kongre tarihine yapılan itirazın asıl amacı 15 mahallede yeniden delege seçimi yapılmasıydı. Tüm ilçe örgütlerine müdahale ettiği belirtilen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan ilçe örgütünü ele geçiremediği için il başkanlığını itiraza zorladı ama boşa düştü. Yani Seyhan ilçe kongresine son yazılan delegelerle gidilecek, itiraz edilen 15 mahalleye yeniden sandık konulmayacak.

TEKİN BİNGÖL BİLE DEVREYE GİRDİ

Seyhan ilçe Seçim Kurulu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün kongreyle ilgili tüm işlemlerin durdurulması talebi ve il örgütünün itirazı üzerine kongre tarihini iptal etti. Seyhan İlçe Örgütü’nün İlçe Seçim Kurulu’na bildirdiği seçim tarihini il başkanlığı yok hükmünde sayıp konuyu Genel merkeze taşımıştı. Kongre için Genel merkez ve il örgütü yeni bir tarih belirleyecek.

 

İLÇENİN MAHKEMEYE BAŞVURU HAKKI VAR

CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu’nun bu doğrultuda il başkanlığına kongre tarihi için gün vereceği belirtiliyor. CHP Seyhan ilçe örgütünün yeni bir karar alarak il başkanlığından takvim belirlemesini isteyeceği belirtiliyor. İl başkanlığının tarih vermemesi halinde, tüzük gereği ilçe başkanlığının mahkemeye itiraz hakkı da bulunuyor.

TARTIŞMA VE GERGİNLİĞE NEDEN OLMUŞTU

CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, ilçedeki delege seçimlerinin ardından İlçe Seçim Kurulu ve İl Başkanlığı’na delege listelerini teslim edip, seçimi de 10 Aralık Pazar günü gerçekleştireceklerini bildirmişti. İl başkanlığı ise harekete geçerek bunun kabul edilemeyeceğini açıklamıştı. Seyhan’da seçim gündemi tartışma ve gerginliğe neden olurken şimdi seçim için yeni bir tarih bekleniyor.

MEVCUT DELEGEYLE SEÇİME GİDİLECEK

CHP’ye yakın kaynaklardan sızan bilgi ve iddialara göre, belediye imkanlarını kullanarak Seyhan’daki delege ve ilçe başkanlığı seçimlerine de müdahaleye hazırlanan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın delege seçimlerinin yenilenmeyeceği haberine morali çok bozuldu. Genel Merkez ve il örgütünün itirazı üzerine kongre tarihi iptal edildi ama delege seçimi yeniden yapılmayacağı için bu hiç bir şey ifade etmiyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.