ZEYDAN, ELİNİ ATTIĞI HER YERİ BATIRIYOR

GÜNDEM 25.03.2019 - 18:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2465+ kez okundu.
 

ZEYDAN, ELİNİ ATTIĞI HER YERİ BATIRIYOR

    CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, gittiği her yeri adeta batırıyor. OKAN TESTİL OLAYI Karalar, Okan Tekstil’de şirket yöneticiliği yaptı. O dönemde Okan Tekstil hakkında "muhasebe kayıtları ile oynanarak, 1.5 milyon TL zarara sokulduğu" gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.  Okan Tekstil, zararın yasal faizleri ile birlikte ödenmesini isteyen Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) karşı açtığı davayı kaybetti. SUÇ DUYURUSU SPK, 2003 yılında şirket yönetiminde yer alan Zeydan Karalar, Mehmet Aykut Kayralı, Mehmet Okan, Ender Kaftancıoğlu ve Ali Fındık hakkında suç duyurunda bulunmuştu. SPK, şirketin muhasebe kayıtlarının gerçeği yansıtacak şekilde düzeltilmesini ve 2003 yılında görev yapan yönetim kurulu üyelerinin 1 milyon 511 bin TL'yi yasal faizleriyle bir ay içinde Okan Tekstil'e ödenmesini şart koşmuştu. ÇUKOBİRLİK KARNESİ DE KÖTÜ Okan Tekstil yöneticileri ise Mart 2008'de ilgili muhasebe kayıtlarının gerçeği yansıttığını belirterek, SPK'dan kararı yeniden gözden geçirmesini ve iptal etmesini talep etti. Ancak SPK, kararı iptal etmemiş ve kurul kararında ısrarcı olmuştu. Bunun üzerine Nisan 2008'de İdare Mahkemesi'nde SPK'nın kararının iptali için dava açmıştı. Karalar’ın Çukobirlik’te görev yaptığı dönemde de karnesinin son derece kötü olduğu öne sürülüyor. CHP,  İLK KEZ ONUN DÖNEMİNDE İCRALIK OLDU Zeydan Karalar’ın il başkanlığını yaptığı dönem ise CHP icra şoku yaşadı. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde CHP'nin Adana'daki reklam ve tanıtım işlerini yürüten ajans, ödemelerinin yapılmadığı gerekçesiyle partiyi icraya verdi. Faiziyle birlikte 136 bin TL'ye ulaşan borç nedeniyle partideki masa ve sandalyeler haciz edildi. Şirketi borçlandıran, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Cumuriyeti kuranların partisi CHP’ye icra getiren Karalar, gidereyak Seyhan’ı da 35 milyon lira borçlandırdı.          

 

 

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, gittiği her yeri adeta batırıyor.

OKAN TESTİL OLAYI

Karalar, Okan Tekstil’de şirket yöneticiliği yaptı. O dönemde Okan Tekstil hakkında "muhasebe kayıtları ile oynanarak, 1.5 milyon TL zarara sokulduğu" gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.  Okan Tekstil, zararın yasal faizleri ile birlikte ödenmesini isteyen Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) karşı açtığı davayı kaybetti.

SUÇ DUYURUSU

SPK, 2003 yılında şirket yönetiminde yer alan Zeydan Karalar, Mehmet Aykut Kayralı, Mehmet Okan, Ender Kaftancıoğlu ve Ali Fındık hakkında suç duyurunda bulunmuştu. SPK, şirketin muhasebe kayıtlarının gerçeği yansıtacak şekilde düzeltilmesini ve 2003 yılında görev yapan yönetim kurulu üyelerinin 1 milyon 511 bin TL'yi yasal faizleriyle bir ay içinde Okan Tekstil'e ödenmesini şart koşmuştu.

ÇUKOBİRLİK KARNESİ DE KÖTÜ

Okan Tekstil yöneticileri ise Mart 2008'de ilgili muhasebe kayıtlarının gerçeği yansıttığını belirterek, SPK'dan kararı yeniden gözden geçirmesini ve iptal etmesini talep etti. Ancak SPK, kararı iptal etmemiş ve kurul kararında ısrarcı olmuştu. Bunun üzerine Nisan 2008'de İdare Mahkemesi'nde SPK'nın kararının iptali için dava açmıştı. Karalar’ın Çukobirlik’te görev yaptığı dönemde de karnesinin son derece kötü olduğu öne sürülüyor.

CHP,  İLK KEZ ONUN DÖNEMİNDE İCRALIK OLDU

Zeydan Karalar’ın il başkanlığını yaptığı dönem ise CHP icra şoku yaşadı. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde CHP'nin Adana'daki reklam ve tanıtım işlerini yürüten ajans, ödemelerinin yapılmadığı gerekçesiyle partiyi icraya verdi. Faiziyle birlikte 136 bin TL'ye ulaşan borç nedeniyle partideki masa ve sandalyeler haciz edildi. Şirketi borçlandıran, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Cumuriyeti kuranların partisi CHP’ye icra getiren Karalar, gidereyak Seyhan’ı da 35 milyon lira borçlandırdı.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.