ZEYDAN, “KAMU YARARI” YALANIYLA VALİ VE KAYMAKAMI YANILTTI

GÜNDEM 09.10.2018 - 17:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1347+ kez okundu.
 

ZEYDAN, “KAMU YARARI” YALANIYLA VALİ VE KAYMAKAMI YANILTTI

  Türkiye’nin en büyük ‘Barış ve Demokrasi Meydanı yapılacağı söylemiyle 40 bin metrekareden fazla alan üzerine kurulacak Kent Meydanı ile ilgili Adana Valiliği ve Seyhan Kaymakamlığı’nın yanıltıldığı öne sürüldü.  1.2 YOĞUNLUK AVM’LERDE BİLE YOK  Büyükşehir ve Seyhan Belediye Meclis üyesi Yalçın Akyol, meydanın yoğunluğunun 1.2 olduğunu belirterek, “AVM ve iş merkezlerinde bu yoğunluk yok. 41 dönüme 1.2 yoğunluk olur mu? Mersin’de Forum AVM’nin arazisinde yoğunluk 0.25. Kamu yararına diye gidip şehrin valisini, kaymakamını, belediye başkanını yanılttılar” dedi.  PLAN YAPILMADAN 1.5 MİLYON TL HARCANDI Kent Meydanı alanında 50 bin metrekare inşaat oluştuğunu söyleyen Akyol, “Daha 1/1000’lik ve 1/5000’lik planlar yapılmadan 1.5 milyon TL’lik proje yarışması düzenleyip para ödediler. Milletin atasından, dedesinden kalan yerleri kamu yararı diye düşük ücretlerle ellerinden aldılar. Olan gariban vatandaşa oldu” diye konuştu.  TİCARET VE RANT MEYDANI OLDU Seyhan Belediyesi’nin Kent Meydanı Projesi kapsamında tamamıyla hukuksuz bir kamulaştırma yapıldığını savunan Yalçın Akyol, “Orada yaşayan bir sürü insan üç kuruşa yerlerini, yurtlarını bırakmak zorunda kaldı. Proje ise defalarca değiştirildi, bir rant meydanı oldu, ticaret alanına dönüştü” dedi.  VATANDAŞIN EVİNİ BAŞINA YIKTINIZ Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın projeyi ilk ortaya koyduğunda ticari anlamda bir şey olmayacağını söylediği için destek verdiklerini ancak alanın AVM’ye dönüştürüldüğünü kaydeden Akyol,  “Rayiç bedel ve Bayındırlık birim fiyatları üzerinden hak sahiplerinin evlerini başlarına yıktınız. Onların hakkı ise ticaret merkezine gitti” dedi.     Seyhan ilçesinin bir çok yeri, “Meydanı boş sanmayın” yazılı reklamlarla donatıldı ama Zeydan Karalar’ın Kent Meydanı projesiyle ilgili başta kentin Valisi Mahmut Demirtaş olmak üzere yetkilileri yanılttığı, kamu yararının dışına çıkıp suç işlediği öne sürülüyor.

 


Türkiye’nin en büyük ‘Barış ve Demokrasi Meydanı yapılacağı söylemiyle 40 bin metrekareden fazla alan üzerine kurulacak Kent Meydanı ile ilgili Adana Valiliği ve Seyhan Kaymakamlığı’nın yanıltıldığı öne sürüldü. 
1.2 YOĞUNLUK AVM’LERDE BİLE YOK 
Büyükşehir ve Seyhan Belediye Meclis üyesi Yalçın Akyol, meydanın yoğunluğunun 1.2 olduğunu belirterek, “AVM ve iş merkezlerinde bu yoğunluk yok. 41 dönüme 1.2 yoğunluk olur mu? Mersin’de Forum AVM’nin arazisinde yoğunluk 0.25. Kamu yararına diye gidip şehrin valisini, kaymakamını, belediye başkanını yanılttılar” dedi. 
PLAN YAPILMADAN 1.5 MİLYON TL HARCANDI
Kent Meydanı alanında 50 bin metrekare inşaat oluştuğunu söyleyen Akyol, “Daha 1/1000’lik ve 1/5000’lik planlar yapılmadan 1.5 milyon TL’lik proje yarışması düzenleyip para ödediler. Milletin atasından, dedesinden kalan yerleri kamu yararı diye düşük ücretlerle ellerinden aldılar. Olan gariban vatandaşa oldu” diye konuştu. 
TİCARET VE RANT MEYDANI OLDU
Seyhan Belediyesi’nin Kent Meydanı Projesi kapsamında tamamıyla hukuksuz bir kamulaştırma yapıldığını savunan Yalçın Akyol, “Orada yaşayan bir sürü insan üç kuruşa yerlerini, yurtlarını bırakmak zorunda kaldı. Proje ise defalarca değiştirildi, bir rant meydanı oldu, ticaret alanına dönüştü” dedi. 
VATANDAŞIN EVİNİ BAŞINA YIKTINIZ
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın projeyi ilk ortaya koyduğunda ticari anlamda bir şey olmayacağını söylediği için destek verdiklerini ancak alanın AVM’ye dönüştürüldüğünü kaydeden Akyol,  “Rayiç bedel ve Bayındırlık birim fiyatları üzerinden hak sahiplerinin evlerini başlarına yıktınız. Onların hakkı ise ticaret merkezine gitti” dedi. 
 
 Seyhan ilçesinin bir çok yeri, “Meydanı boş sanmayın” yazılı reklamlarla donatıldı ama Zeydan Karalar’ın Kent Meydanı projesiyle ilgili başta kentin Valisi Mahmut Demirtaş olmak üzere yetkilileri yanılttığı, kamu yararının dışına çıkıp suç işlediği öne sürülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.