ZEYTİN DALI’NIN 2 SİVİL ŞEHİDİNİN ADI HATIRA ORMANINDA YAŞATILACAK

GÜNDEM 16.03.2018 - 13:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1589+ kez okundu.
 

ZEYTİN DALI’NIN 2 SİVİL ŞEHİDİNİN ADI HATIRA ORMANINDA YAŞATILACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce, ülkemizin güney sınırları için tehdit unsuru olan terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen  Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Devlet Su İşleri (DSİ) personeli Mahmut Pakyürek ve Yasin Tanboğa’nın adı hatıra ormanında yaşatılacak. Vali Mahmut Demirtaş, şehit ailelerinin acılarını paylaştıklarını belirterek, isimlerinin yaşatılması için hatıra ormanı oluşturulmasının anlamlı olduğunu söyledi. MENEKŞE’DE HATIRA ORMANI Merkez Sarıçam ilçesi Menekşe köyü civarında oluşturulan hatıra ormanı fidan dikim törenine Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, DSİ 6. Bölge Müdür Vekili Recep Karagözler, Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, şehitlerin yakınları, kamu kurum temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ile vatandaşlar katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Orman Bölge Müdürü İsmet Erol ve DSİ 6. Bölge Müdür Vekili Recep Karagözler  birer konuşma yaptı. ^ “MEMLEKETİN GELECEĞİ İÇİN CANLARINI FEDA ETTİLER” Vali Mahmut Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, vatanının bekası, milletin huzur ve güveni için canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andı.  Demirtaş, DSİ personelleri Yasin Tanboğa ile Mahmut Pakyürek’in hatırası için oluşturulan ormanın fidan dikim törenine iştirak etmekten büyük onur duyduğunu kaydeden Demirtaş,  “Onlar bu memleketin geleceği için, bu memleketin çocuklarının gelecekte daha huzur içinde yaşayabilmeleri için canlarını feda etti. Allah tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Bizim milletimiz öyle bir millet ki Afrin’de bulunan kahraman ordusunun arkasında şehadete yürümek istiyor. Bu milletin bir mensubu olmaktan büyük bir onur duyuyorum” diye konuştu. “İSİMLERİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAK” Şehitlerin ailelerine de sabır dileyen Vali Demirtaş, şunları kaydetti: “Şehitlerimizin ailelerinin yaşadığı acılarını yürekten paylaşıyoruz. Şehitlerimizin hatıralarını ölümsüzleştirmek için bu ormanı oluşturduk. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla yapılan bu çalışmayla şehitlerimizin isimleri sonsuza kadar yaşayacaktır. Emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.” Demirtaş ve beraberindekiler yeni oluşturulan hatıra ormanında öğrencilerle fidan dikti. Demirtaş, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını taşıyan hatıra ormanının bakımını yapan öğrencilerle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.  

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce, ülkemizin güney sınırları için tehdit unsuru olan terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen  Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Devlet Su İşleri (DSİ) personeli Mahmut Pakyürek ve Yasin Tanboğa’nın adı hatıra ormanında yaşatılacak. Vali Mahmut Demirtaş, şehit ailelerinin acılarını paylaştıklarını belirterek, isimlerinin yaşatılması için hatıra ormanı oluşturulmasının anlamlı olduğunu söyledi.

MENEKŞE’DE HATIRA ORMANI

Merkez Sarıçam ilçesi Menekşe köyü civarında oluşturulan hatıra ormanı fidan dikim törenine Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, DSİ 6. Bölge Müdür Vekili Recep Karagözler, Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, şehitlerin yakınları, kamu kurum temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ile vatandaşlar katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Orman Bölge Müdürü İsmet Erol ve DSİ 6. Bölge Müdür Vekili Recep Karagözler  birer konuşma yaptı. ^

“MEMLEKETİN GELECEĞİ İÇİN CANLARINI FEDA ETTİLER”

Vali Mahmut Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, vatanının bekası, milletin huzur ve güveni için canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andı.  Demirtaş, DSİ personelleri Yasin Tanboğa ile Mahmut Pakyürek’in hatırası için oluşturulan ormanın fidan dikim törenine iştirak etmekten büyük onur duyduğunu kaydeden Demirtaş,  “Onlar bu memleketin geleceği için, bu memleketin çocuklarının gelecekte daha huzur içinde yaşayabilmeleri için canlarını feda etti. Allah tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Bizim milletimiz öyle bir millet ki Afrin’de bulunan kahraman ordusunun arkasında şehadete yürümek istiyor. Bu milletin bir mensubu olmaktan büyük bir onur duyuyorum” diye konuştu.

“İSİMLERİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAK”

Şehitlerin ailelerine de sabır dileyen Vali Demirtaş, şunları kaydetti: “Şehitlerimizin ailelerinin yaşadığı acılarını yürekten paylaşıyoruz. Şehitlerimizin hatıralarını ölümsüzleştirmek için bu ormanı oluşturduk. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla yapılan bu çalışmayla şehitlerimizin isimleri sonsuza kadar yaşayacaktır. Emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.”

Demirtaş ve beraberindekiler yeni oluşturulan hatıra ormanında öğrencilerle fidan dikti. Demirtaş, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını taşıyan hatıra ormanının bakımını yapan öğrencilerle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.