Zurna değil korna cezası!

GÜNDEM 04.12.2017 - 13:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1133+ kez okundu.
 

Zurna değil korna cezası!

  Adana’da gürültü kirliliğinin en yoğun yaşandığı yerlerde denetim başladı. Polis, korna çalıp halkı rahatsız eden sürücülere 95 lira ceza kesiyor, denetimler sürecek.  MİNİBÜSLERE CEZA YAĞDI  Trafik ekipleri, dün şehrin merkezi yerlerinde korna çalıp gürültü çıkaran sürücüleri takibe aldı. Ekipler, Cemal Gürsel caddesi üzerinde, korna çaldıklarını tespit ettikleri şehir içi yolcu taşıyan minibüslere ceza yağdırdı.  GÜRÜLTÜYE 95 LİRA  Trafik ekipleri, “gereksiz ve huzur bozucu biçimde korna çaldıkları” iddiasıyla durdurdukları minibüs şoförlerine 95 lira tutarında ceza kesti. Bir süre ‘korna cezası’ şaşkınlığı yaşayan sürücülerin ehliyetlerine ise 10 puanlık cezai işlem uygulanıyor.  İTİRAZ HAKLARI VAR  Karayolları Trafik Kanunu’nun 72. maddesinde ”Araçlardaki ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları yönetmelikte gösterilen şartlara uygun olarak ve kamunun rahat ve huzurunu bozmayacak şekilde kullanılabilir. Buna uymayan sürücüler, para cezası ile cezalandırılırlar” deniliyor. Cezaya 15 gün içinde Sulh Ceza Mahkemesi’nde itiraz hakkı bulunuyor.

 

Adana’da gürültü kirliliğinin en yoğun yaşandığı yerlerde denetim başladı. Polis, korna çalıp halkı rahatsız eden sürücülere 95 lira ceza kesiyor, denetimler sürecek. 


MİNİBÜSLERE CEZA YAĞDI 
Trafik ekipleri, dün şehrin merkezi yerlerinde korna çalıp gürültü çıkaran sürücüleri takibe aldı. Ekipler, Cemal Gürsel caddesi üzerinde, korna çaldıklarını tespit ettikleri şehir içi yolcu taşıyan minibüslere ceza yağdırdı. 

GÜRÜLTÜYE 95 LİRA 
Trafik ekipleri, “gereksiz ve huzur bozucu biçimde korna çaldıkları” iddiasıyla durdurdukları minibüs şoförlerine 95 lira tutarında ceza kesti. Bir süre ‘korna cezası’ şaşkınlığı yaşayan sürücülerin ehliyetlerine ise 10 puanlık cezai işlem uygulanıyor. 

İTİRAZ HAKLARI VAR 
Karayolları Trafik Kanunu’nun 72. maddesinde ”Araçlardaki ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları yönetmelikte gösterilen şartlara uygun olarak ve kamunun rahat ve huzurunu bozmayacak şekilde kullanılabilir. Buna uymayan sürücüler, para cezası ile cezalandırılırlar” deniliyor. Cezaya 15 gün içinde Sulh Ceza Mahkemesi’nde itiraz hakkı bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.