"30 AĞUSTOS, MİLLETİMİZİN YENİLMEZ İRADESİNİN TESCİLİDİR"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ali Bakır, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda yaptığı açıklamada, milletimizin bağımsızlık aşkının ve vatan sevgisinin sonsuz olduğunun altını çizdi.Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının ve Türk milletinin kahramanlığının simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ali Bakır, Egemen Gazetesi’ne verdiği özel röportajda önemli mesajlar verdi.

"YA İSTİKLAL YA İZMİHLAL' TERCİHİYLE BAĞIMSIZLIK KARARLILIĞI"

Bakır, 30 Ağustos’un Türk milletinin esaret zincirlerini kırarak tüm dünyaya bağımsızlık iradesini ilan ettiği bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. “30 Ağustos, 'YA İSTİKLAL YA İZMİHLAL' tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır,” diyen Bakır, Türk milletinin 102 yıl önce Dumlupınar’da aziz şehitlerinin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla tescil edilen iradesinin bugün de aynı güçle sürdüğünü belirtti.

"CUMHURİYETİMİZİ İLELEBET PAYİDAR KILACAĞIZ"

Bakır, “Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz minnet borçluyuz,” dedi. 30 Ağustos’un sadece bir zafer değil, aynı zamanda Türk milletinin geleceğe uzanan özgürlük yolunda attığı kararlı bir adım olduğunu ifade eden Bakır, "Bu ülkenin her karışı, atalarımızın kanlarıyla yoğrulmuştur. Türk bayrağındaki ay yıldız, şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Milletimiz sonsuza dek bu topraklarda huzur ve refah içinde yaşayacaktır," diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE MİNNET BORÇLUYUZ"

Mehmet Ali Bakır, şehitlerimizin ve gazilerimizin hatıralarını yaşatmanın bir milletin onur borcu olduğunu belirterek, 30 Ağustos gibi önemli günlerde onların anılmasının manevi değerine dikkat çekti. Bakır, "Şehit ailelerimiz ve gazilerimizle böyle özel günlerde bir araya gelmek, milletimizin birlik ve beraberliğini perçinlemektedir. Devletimizin çeşitli kademeleri, özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kolordu Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı gibi kurumlar, her zaman yanımızda olmuştur. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum," dedi.

"DERNEĞİMİZ 109 YILLIK BİR MİRASI TAŞIYOR"

Kendi hayat hikayesini de paylaşan Bakır, 1991 yılında Uzman Jandarma Çavuş olarak başladığı meslek hayatında Şırnak’ta görev yaptığını, özel harekât kursunu tamamladıktan sonra bir operasyonda mayına basarak sol ayağından yaralandığını anlattı. İki yıl süren tedavi sürecinin ardından birçok dernekte görev alan Bakır, şu anda Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği'nin hem kurucusu hem de uzun yıllardır başkanı olarak görev yapmaktadır. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği’nin 1915 yılında kurulduğunu ve bugün 53 şube ve 40 temsilciliğiyle ülke genelinde faaliyet gösterdiğini belirten Bakır, derneğin gazilerin ve şehit ailelerinin yanında olmayı sürdüreceğini söyledi.

"TÜRK MİLLETİNİN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ BİTMEYEN BİR DESTANDIR"

Bakır, sözlerini şu iddialı cümlelerle noktaladı: "Bizler, Türk milletinin vefasını temsil eden bu derneği daha da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin hak ettiği saygıyı ve desteği almaları için mücadelemiz sürecek. Türkiye’nin her köşesinde, onların mirasına sahip çıkmaya devam edeceğiz." 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünde, Mehmet Ali Bakır’ın sözleri, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin bitmeyen bir destan olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırasına sahip çıkmak, her Türk vatandaşının en büyük görevi olmalıdır. Bu büyük zaferin mimarlarını rahmetle ve minnetle anıyor, tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz.