6 MİLYON KİŞİYE 3. DOZ HATIRLATMASI!

Gündüz, gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli’yi ziyaret ederek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkemizde 6 milyon kişinin iki doz Sinovac aşısı yaptırdıktan sonra, unutkanlık, umursamazlık veya başka sebeplerle vücuttaki antikor seviyesini yükseltecek 3. doz aşılarını olmadıklarını anlattı.

 

Bunun sakıncalı sonuçlar ortaya koyabileceğine vurgu yapan Gündüz, “6 milyon, az bir rakam değil, salgının seyrini değiştirebilecek bir rakamdan bahsediyoruz. Bu kişiler iki doz aşılarını yaptırmışlar yani aşılanmak istemeyen veya aşıdan kaçanlar değil. Covid-19’a karşı vücutlarının direnç kazanmasını sağlayacak bu hatırlatıcı doz büyük fayda sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Hedeflenen nüfusun yüzde 63’ünün aşılandığını kaydeden Gündüz, önümüzdeki 1,5 aylık sürecin çok önemli olduğunu, Covid-19 aşısı ile grip aşılarının mutlaka yaptırılmasını istedi. Gündüz, “Bu süreçte hastaneye yatış oranları artacaktır. Salgını önlemenin en etki yolu aşıdan geçiyor. Frene bastıracak tedbirler için mutlaka aşılanmak gerekiyor.” diye konuştu.