ADANA'DA KUVVETLİ RÜZGAR ORMAN YANGINI ÇIKARDI

Adana'nın Sarıçam ilçesinde, saat 20:00 sıralarında kuvvetli rüzgar nedeniyle çıkan orman yangını, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bayram Hacılı Mahallesi ve Menekşe Köyü civarında yerleşim yerlerine yakın bir alanda başlayan yangının nedeni henüz belirlenemedi.

MÜDAHALE SÜRÜYOR

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ancak şiddetli rüzgar, alevlerin hızla yayılmasına neden olarak ekiplerin müdahale çalışmalarını zorlaştırıyor. Yangının, ormanlık alanın yanındaki Karşıkent villalarına sıçramasından endişe ediliyor.

YANGININ YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞMA İHTİMALİ ENDİŞE YARATTI

Rüzgarın etkisiyle yangının yerleşim yerlerine kadar ulaştığı gelen bilgiler arasında. Bu nedenle bazı vatandaşların tedbir amaçlı olarak evlerini boşalttığı bildirildi. Yangınla ilgili yolların kapalı olduğu bilgisi de geldi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINIYOR

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangının Bayram Hacılı Mahallesi ve Menekşe Köyü'nde büyük ölçüde kontrol altına alındığı belirtildi. Ancak kontrol altına alınamayan alanlar için takviye ekiplerinin müdahaleye devam ettiği kaydedildi. Uzmanlar, kuvvetli fırtınanın sabaha kadar devam edeceğini ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

ELEKTRİK DİREĞİ VE AĞAÇLAR DEVRİLDİ 3 ARAÇ HASAR GÖRDÜ

Öte yandan, Yeşiloba Mahallesi Sevgi Evleri civarında da yangın çıktığı ihbarları alındı. Tüm mahallede elektriklerin kesildiği ve yangının trafoya sıçramış olabileceğinden endişe edildiği bildirildi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle Adana Şehir Hastanesi yakınında bir elektrik direği devrildi; Hürriyet Mahallesi'nde ağaçlar devrildi, çatılar uçtu. Ziyapaşa Bulvarı'nda da ağaçların devrilmesi sonucu üç araç hasar gördü.