Adanalılar Şakirpaşa Havalimanı İçin Ayakta!

"BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM"

 Türkiye’nin en stratejik ve kârlı havalimanlarından biri olan Şakirpaşa Havalimanı’nın kapanmaması için esnafla birlikte eylem yapan Dr. Şevkin, mecliste defalarca gündeme getirdiği konuyu bu kez sahada ele aldı. Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda esnaflarla birlikte yaptığı eylemde, havalimanının Adanalılar için vazgeçilmez olduğunu vurguladı. "Bu işin peşini bırakmayacağım," diyen Şevkin, Şakirpaşa Havalimanı’nın kapanmasının, Adana için büyük bir kayıp olacağını belirtti. Esnafın da desteğini arkasına alan Şevkin, "Şakirpaşa Havalimanı’nı kapattırmayacağız. Bu işin arkasında durmaya devam edeceğiz" dedi.

"İMZA ATANLAR UTANSIN"

Havalimanında taksicilik yapan esnaflar, en az 300 kişinin buradan evine ekmek götürdüğünü belirterek, "Böyle bir şeye imza atanlar utansın, biz istemiyoruz" şeklinde tepkilerini dile getirdi. Esnafın iş kaybına uğramaması ve şehir merkezine yakınlığıyla bilinen havalimanının stratejik önemine dikkat çekildi. Dr. Şevkin, Şakirpaşa Havalimanı’nın, 6 Şubat’ta 11 ili etkileyen depremlerde yardımların ulaştırılmasında ve hastaların tahliyesinde kritik rol oynadığını hatırlattı. Havalimanının, Türkiye’nin en kârlı havalimanlarından biri olduğunu ve 2023 yılını kârla kapattığını vurgulayan Şevkin, "64 yıl önce yapılmış olan bu havalimanı hiçbir koşulda kapanmamış, hiçbir afetten etkilenmemiştir" dedi.

"ADANA'YA SAHİP ÇIKIN"

Taksicilik yapan esnaflar da kapatılma kararına tepkilerini dile getirdi. Bir esnaf, "200 bin nüfusu olan Artvin’in havaalanı var, 400 bin nüfusu olan Adana’nın neden yok? Kapatılmaması lazım. Kapatmıyoruz desinler" diye konuştu. Başka bir esnaf ise, Cumhurbaşkanı ve Ömer Çelik’e seslenerek, Adana’ya sahip çıkmalarını istedi.Eylemin ardından esnaflarla çay içen Dr. Şevkin, "Adanalıları yok sayıyorlar. Bu işin peşini bırakmayacağım" diyerek mücadelesinin süreceğini belirtti. Adanalılar, Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmaması için birlik olmaya ve seslerini duyurmaya devam ediyor. Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapanmaması için yapılan bu önemli eylem ve Dr. Şevkin’in kararlı duruşu, Adanalıların haklarını savunma konusundaki azmini bir kez daha gözler önüne serdi.