AK Partili Sancaklı’dan Demirçalı’ya eleştiri

Sancaklı, muhtarların şikâyetlerini şu ifadelerle aktardı:

“Başkanım, muhtarların bir rahatsızlığı var. Mahallelerimizde, parklarımızda, yollarımızda, kaldırımlarımızda eksikler var. Belediye Başkanımız icraat yapmadığı için biz de mahallelerimizde hizmet yapılsın diye kendisini arıyoruz, ulaşamıyoruz. Ulaştığımız zaman da bunları yapmıyorlar.”
Başkan Demirçalı’nın muhtarların hizmetten çok yakınlarının işe alınmamasından dolayı tepki gösterdikleri yönündeki sözlerini hatırlatan Sancaklı, bu açıklamaya da sert çıktı:
“Ali Başkan, 5 Ocak kanalında ‘Muhtarlar hizmetten ziyade, akrabaları işe alınmadığı için tepki gösteriyor’ dedi. Böyle bir şey olabilir mi? Belki birkaç muhtar için geçerlidir ama 107 mahallenin muhtarının tamamını aynı kefeye koymak doğru değil. Bu söz, muhtarlarımızı rencide etmiştir.”
Sancaklı, belediyeye ulaşamayan muhtarların taleplerini sosyal medya ve televizyon aracılığıyla dile getirmek zorunda kaldıklarını belirtti:
“Biz mahallelerimizde hizmet istiyoruz, yollarımızdaki çukurların yapılmasını istiyoruz. Ama Başkan’a ulaştığımızda bile taleplerimiz karşılanmıyor. Sonra da bizi sosyal medyada, televizyonlarda ayrı bir kategoriye koyuyorlar. Sanki bizden birini işe almadılar diye eleştiriyormuşuz gibi yansıtılıyor. Bu, muhtarlarımızın emeğine gölge düşürüyor.”
Sözlerinin sonunda Sancaklı, asıl beklentilerinin ise mahallelere hizmet götürülmesi olduğunu vurguladı.