Akdeniz Orman Bahçıvanı etkin mücadele sürüyor

 

Orman Genel Müdürlüğü, Akdeniz iklimi etkisinde olan ormanlarda yayılış gösteren ve başta kızılçam olmak üzere, sahil çamı, fıstık çamı ve halep çamı türlerinde tahribat oluşturan Akdeniz Orman Bahçıvanı böceği (Tomicus destruens), ormanlarımızın sağlığını tehdit eden önemli zararlılardan biri olduğunu belirterek, “Bu böceğin ağaçlara verdiği zarar, gövde ve sürgünlerde oluşmakta ve ağaçların gelişimini olumsuz etkilemektedir” açıklamasında bulundu. OGM’nin resmi internet sitesinde Akdeniz Orman Bahçıvanı böceği ile etkin mücadelenin devam ettiği vurgulandı.
Açıklamada, şunlara yer verildi:
2Orman Genel Müdürlüğü olarak, bu zararlıya karşı biyolojik, biyoteknik ve mekanik mücadele yöntemlerini etkin bir şekilde uygulamaktayız. 
Ayrıca, ekim ayından itibaren tuzak odunu istifleri veya tuzak odunları kullanılarak, böcek popülasyonunun azaltılması hedeflenmekte. Bu yöntemleri, orman ekosistemini koruyarak sürdürülebilir orman yönetimi anlayışıyla uyguluyoruz. Zararlı organizmalarla mücadelemizi, ormanlarımızın sağlığını koruma ve gelecek nesillere yeşil bir miras bırakma hedefimiz doğrultusunda kararlılıkla sürdürüyoruz.”