BAYRAĞI DAHA YÜKSEKLERE TAŞIYACAĞIZ

BELEDİYELER SİYASET YERİ DEĞİLDİR
MHP Adana Sarıçam Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Yılmaz, Sarıçam İlçesi’nin Yarımca Köyü’nde 1971 yılında dünyaya geldi. Yaklaşık 300 ‘e yakın işyerinin muhasebe ve müşavirliğini yapan Yılmaz 35 yıla yakın süredir Mali Müşavirlik mesleğini yürütüyor. 2000 yılında siyasete Milliyetçi Hareket Partisi Yüreğir İlçe Başkanlığı muhasiplik görevi ile başlayan Yılmaz, parti teşkilatının her kademesinde yıllardır bir nefer gibi çalıştığını kaydetti. Aday adayı olması konusunda vatandaşlardan yoğun talep aldığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi; “Biz partimizin bayrağını indirmeden daha yükseklere çıkarmak adına aday olduk. Bayrağı alalım, daha iyi yerlere taşıyalım diye aday adaylığı noktasında kararlıyız. Sarıçam'ın iyi yönetilip yönetilmediğini vatandaşımız gün gelecek sandıkta gösterecek. Belediyelerde vatandaşlar hizmete bakar. Belediyeler siyaset yeri değildir. Bizim anlayışımızda insanlara sadece hizmet etmek vardır" ifadelerini kullandı.
SARIÇAM’DA EN ÖNEMLİ SORUN TRAFİK 
Sarıçam’da en önemli sorunların başında trafik probleminin geldiğini ifade eden Yılmaz, son zamanlarda Kozanyolu’nda artan trafik sıkışıklığına dikkat çekti.  Yılmaz; “Sarıçam’da özellikle maç dönemlerinde doğudan ve batıdan trafik tamamen kilitleniyor. Zamanında ana arter yollar planlanmadan, alt yapısı yapılmadan stat yapıldı. Bu yollar kalabalığı kaldıracak durumda olmadığı için bir tıkanıklık yaşıyoruz. Sarıçam'da Belediye Başkanlığını aldığımız takdirde ana arter yollar açmayı düşünüyoruz. Var olan yollarımıza alt geçit ve üst geçit kazandırarak, yani kuzeyini güneye, doğusunu batıya bağlayabilecek şekilde arter bulvar açabiliriz. Artık araç sayısı insan sayısını geçmeye başladı. Biz geldiğimiz takdirde doğuyu batıyı, güneyi kuzeye bağlayacak ana arter yollar açacağız. Ana arter yolların haricinde de otobana bağlantılı yollar düşünüyoruz. Yani otobanın doğuda ve batıda girişi var. Niye ortasında yok?. Otobana ortadan da giriş yapılabilir ”dedi. 
SARIÇAM KÖTÜ YAPILAŞIYOR 
Sarıçam’ın yeni gelişen bir ilçe olmasına rağmen yapılaşmada bugüne kadar istenilen seviyeye gelmediğini ifade eden Yılmaz, özellikle mimari ve kat olarak birbirinden alakasız binaların kötü bir görüntü oluşturduğunu kaydetti. Yılmaz; “Sarıçam’ı daha estetik, daha yaşanabilir bir ilçe yapmak için kadromuza çok iyi iş bilen, şehir plancıları tedarik ederek güzel, planlı bir şehir ortaya çıkaracağız. Yakın zamanda ülkemiz bir afet gördü. Bu afette insanların toplanacağı en azından bir çadır kurup güvenli alanlara geçebileceği alanları biz Adana'da bulamadık. İlçelerimiz içerisinde en fazla araziye sahip olan ilçemiz Sarıçam, biz bu hazine arazilerinden, devlet tarafından tahsisini isteyerek güzel bir kent merkezi, toplanma alanı oluşturacağız. Afet döneminde vatandaşlarımızın toplanacağı gibi siyasi partilerin miting meydanı ve sanatsal faaliyetlerin yapıldığı konser alanları vb. olarak ta kullanacağız. Sarıçam'da hiçbir etkinlik yapılmıyor. Sarıçam'ın gençleri eğlenmek ve sosyal ihtiyaçlarını gidermek için ya şehir merkezine yâda Çukurova’ ya gitmek zorunda kalıyor” diye konuştu. 


SARIÇAM’A SU SPORLARI MERKEZİ 
En önemli projeleri arasında Sarıçam’a Su Sporları Merkezi kazandırmak olduğunu dile getiren Yılmaz, bu merkezlerde gençlerin kano ve kürek gibi sporlardan ücretsiz yararlanabileceklerini dile getirdi. Yılmaz; “Devlet Su İşleri (DSİ) ve Seyhan Baraj Gölü’nün bir kısmı Sarıçam İlçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Şimdi biz yetkililerle, oradan bir yer tahsisi isteyeceğiz. Hayata geçireceğimiz Su Sporları Merkezi’nde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı sokaktan, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için spora yönlendireceğiz. Üniversite veya BESYO’dan öğretmenlerimizle irtibat kurarak, burada gençlerimize kürek ve kano eğitimi vereceğiz. Ayrıca bu merkezimizin içerisinde halka açık birde marina yapacağız. İnsanlar su kenarına gidip, bir yemek yemeyi veya eğlenmeyi yaşayamıyor. Bizim elimizde imkânlar var bunu değerlendirerek, marinanın yanında ayrıca sosyal tesisler, içerisinde belediye personelinin de kullanabileceği halka açık restoran, düğün salonu, toplantı salonu, misafirhane merkezi yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
SARIÇAM’A EĞİTİM MERKEZİ KURACAĞIZ
Sarıçam halkının genel olarak ekonomik gelir seviyesi düşük insanlardan oluştuğuna dikkat çeken Yılmaz, bölgede yaşayan birçok çocuğun yeterli eğitimi alamadığını kaydetti. Yılmaz şunları söyledi; “Birçok çocuğumuzun üniversiteye hazırlık, liseye geçiş sınavlarına hazırlık kursları oluyor, etüt merkezi ücretlerinin ve özel derslerin çok yüksek olmasından dolayı birçok çocuğumuz bu eğitimleri alamıyor. İnşallah kazandığımız takdirde öğrencilerimize etüt ve eğitim merkezleri oluşturacağız. Kendilerini denemeleri ve bu denemelerde kendilerini seviyelerinin nerede olduğunu tespit etmek için sınavlara hazırlık merkezi oluşturacağız.  Ayrıca Sarıçam’da kırsal bölgedeki çocuklarımız üniversiteye devam edemiyor. Fakat bir meslek edinilmesi lazım. Meslek öğrenmek isteyen çocuklarımıza çıraklık eğitim merkeziyle koordineli bir şekilde bir eğitim merkezi kurmayı düşünüyoruz. Ayrıca üniversiteye, liseye geçiş sınavlarına hazırlanan çocuklarımıza istedikleri test kitapları, deneme sınavları gibi sosyal yardımlarda da bulunacağız”. 
İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
Sarıçam’da en önemli sorunların başında işsizlik olduğunu dile getiren Yılmaz, işsizliğin beraberinde ise birçok sorunun geldiğine dikkat çekti. Yılmaz; “İnşallah göreve geldiğimizde mahalle statüsündeki köylerimize kooperatifler kurarak iş istihdamı sağlayacağız. Özellikle kadınlarımıza dokuma tezgâhları kurarak, hem iş istihdamı, hem de kültürel değerlerimizi bizden sonraki nesilede aktarmış olacağız. Çukurova’nın halı, kilim desenlerini ortaya çıkarıp, bu desenler üzerinden vatandaşımıza eğitim verip, üretmiş oldukları ürünleri satma noktasında destek vereceğiz. Bölgemizin tarım bölgesi olması nedeniyle çiftçilerimizin ürettiği ürünleri satış noktaları oluşturup, hem üreticiye hem tüketiciye doğrudan alış ve satış imkânı sunacağız. Bölgemiz içerisinde bulunan Organize Sanayi bölgelerinin artırılmasını sağlayarak, buralardaki işyerleri ile iletişime geçerek, vatandaşlarımıza iş imkânı sağlayacağız. Gençlerimiz için de açacağımız mesleki eğitim kurslarında eğitim vererek, ihtiyaç sahibi gençlerimizi fabrikalarla yerleştireceğiz. İşin yanı sıra sosyal olarak yaşantılarına katkıda bulunacağız” ifadelerine yer verdi.
YEŞİL ALANLAR GİT GİDE YOK OLUYOR
Sarıçam’da yeşil alanların git gide yok olduğuna değinen Yılmaz, önümüzdeki yıllarda en önemli sorunlardan bir tanesinin çevre kirliliği olarak ortaya çıkacağını dile getirdi. Yılmaz; “Sarıçam’da yılardır caddelerimizin, sokaklarımızın hiçbirinde ağaçlandırma çalışmaları yapılmadı. Birkaç bölgede ana arter yollar da birkaç ağacımız var onun haricinde yok.  Sarıçam’ın en önemli sorunlarından bir tanesi de ileride egzoz dumanı vs. gibi çevre kirliliği sorunu olarak ortaya çıkacak. Sarıçam'da ki çöplüğün çevreye yaydığı kokuya dayanamıyoruz. Zaman gelecek bu egzoz dumanından da rahatsız olacağız. Öyleyse biz bu ağaçlandırmayı, yeşillendirmeyi şimdiden yapacağız ki yarın hava kirliliğinin önüne geçelim. Yeşil alanlar içerisinde parklar, parkların içerisinde spora yönelik diğer faaliyetleri de yapacak alanlar oluşturacağız.. Bölgemizde özellikle tarım arazileri üzerine uygulanan yerleşim planları, yok edilen orman alanlarını, bilinçsizce müdahale edilen dere yataklarını görüyoruz” diye konuştu. 
SARIÇAM’A TAM DONANIMLI PARK YAPACAĞIZ 
Sarıçam'da insanların rahatlıkla yürüyebileceği, dinlenebileceği tam donanımlı bir parkın olmadığını ifade eden Yılmaz şunları söyledi.  “Vatandaşlarımızın yürüyüş yapacağı, dinleneceği yaşlılarımızın emeklilerimizin çayını, kahvesini içebileceği, eşiyle, dostuyla buluşup hasret gidereceği bir yeşil alan oluşturacağız. Aslında bütün mahallelerimize ufak da olsa o mahallenin ihtiyacını giderecek şekilde parklar oluşturacağız. Parkların içerisinde sosyal donatılarımız, vatandaşımızın rahatça dinlenebileceği, eğlenebileceği arkadaşlarıyla görüşebileceği bir yer oluşturmayı düşünüyoruz. Böyle büyük bir park yaptığımız takdirde içerisine Türkiye'de çok az sayıda olan zipline denilen karşıdan karşıya iple geçilen sistemi Sarıçam’a getirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca Masal Park, Sky Park, gibi parkları oluşturacağız. Sarıçam'ın çoluğu, çocuğu, genci Luna Park için Çukurova'ya gidiyor. Bunların tamamını halkımıza ulaştırma yolunda gayret göstereceğiz”. 
SARIÇAM’A MİNİ SANAYİ KAZANDIRACAĞIZ
Sarıçam’da vatandaşların kolay ulaşım sağlayacağı, bölgeye katkı sunacak Mini Sanayi Projesi’nden bahseden Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz; “Örneğin Sarıçam’da Mustafalar Köyü’nden bir vatandaşımızın traktörü arızalanmış, yaptırmak için ya Yüreğir’e, ya Seyhan'a, Metal Sanayi tarafına gedecek. Sarıçam’da küçük bir sanayi kurduğumuz takdirde, bunun içerisinde oto sanayi, yani tamircisinden yedek parçasına varana kadar satan işletmeler olacak. Ayrıca metalle, imalatla ilgili iş yerleri yaparak, burada halkımızın kolay ulaşabileceği, hem de bölgeye katkı sağlayacak bir proje hazırladık. Özellikle Sarıçam’da mahallelerimizde tam donanımlı bir muhtarlık binası yok. Muhtarlık binasında insanların gelip derdini anlatacağı bir dinlenme odası yok. Biz bunların tamamını Sarıçam'ın geneline yaymayı düşünüyoruz. Sarıçam’ın belirli bölgelerine erişilebilinen Ambulans Merkezi oluşturacağız. Aynı zamanda vatandaşlarımızın bizden talep ettiği, Taziye Evi Proje’mizi hayata geçireceğiz”.