"BAYRAĞIMIZA YAPILAN SAYGISIZLIĞI KABUL ETMEYİZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Deniz Yücel, yaptığı sert açıklamalarla sığınmacı sorununu ülkenin en önemli beka meselelerinden biri olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bu sorunun baş sorumlusu olarak gösteren Yücel, Türkiye’nin acilen toplumsal huzuru önceleyen bir göç politikası geliştirmesi gerektiğini vurguladı.Yücel, yaptığı açıklamada, Suriye’de Türk tırlarının ve Türk plakalı araçların saldırıya uğradığını, El Bab sokaklarındaki Türk bayraklarının indirildiğini belirterek, şunları kaydetti: “Dünya üzerinde Türk bayrağına saygısızlık edecek, hele de parçalayacak, yakacak kadar haddini aşmış bir millete müsamaha göstermemizi kimse beklemesin"dedi.

"BU MİSAFİRLİK DAHA FAZLA UZAMAMLI" 

Yücel, AKP hükümetinin dış politika anlayışını eleştirerek, Türkiye ve Suriye arasında diplomatik yollarla sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesine ilişkin bir anlaşma yapılmasının elzem olduğunu ifade etti. Şunları ekledi: “Bu konuya yönelik çoktan acil eylem planı hazırlanmalıydı. Artık herkes kendi evine, toprağına dönmeli. Bu misafirlik daha fazla uzamamalı. Bu mesele ensarlık muhacirlik meselesi değildir. Ortada kutsal bir göç yok. Aksine istila var. Kimse kendini kandırmasın. Onca genç işsizimiz varken, gelecek nesillerimizin rızkını bu hadsizlerle paylaşmayı reddediyoruz" diye konuştu. 

"CHP OLARAK MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Yücel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, devletin ve milletin onurunun korunması noktasında hiçbir müsamahaları olmadığını belirterek, şöyle devam etti: “Toplumsal huzurun bozulmaması, sokağın sesi olmak ve halkın isteklerine kör, sağır, dilsiz olmamak adına AKP'nin yanlış dış politika anlayışına karşı çıkmaktan bıkmayacağız, mücadeleyi bırakmayacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerimize düşeni yapmaya, desteğimizi sunmaya hazırız. Sığınmacı sorunu bir beka sorunudur. Bu sorunu nasıl yarattıysanız öyle çözmek ve bitirmek zorundasınız Nokta ”diyerek konuşmasına son verdi.