BERFİN ADA’YI YAŞATALIM!..

Berfin Ada Fırat henüz 19 aylık minik bir bebek. 27 Nisan 2022’de Malatya’nın Doğanşehir Kurucuova Köyü’nde dünyaya gözlerini açtı. Minik Berfin de, ülkemizdeki binlerce bebek gibi ölümcül SMA Tip 1 hastası. 18 Kasım 2022’de bu teşhis konuldu.
DEPREMDE YIKIM YAŞADILAR
Berfin Ada’ya SMA Tip 1 teşhisi konulduğunda 20 yaşındaki annesi Helin ve 21 yaşındaki babası Cem Fırat, her şeyden habersiz minik çocuklarını hayata bağlamak için çözüm yolları ararken bu kez çaresiz aileyi 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli ‘asrın felaketi’ büyük depremler vurdu.
Depremde minik Berfin’den başka tüm varlıklarını kaybeden Fırat ailesi, bir hafta kadar arabada yaşamak zorunda kalırken, yavruları da gereken besinleri alamadı. Aile daha sonra memleketlerini terkederek İzmir’e yerleşti. İzmir’de tedavisi devam ederken bu kez de yanlış bir uygulama sonucu minik Berfin kas kaybına uğradı. Aile çocuklarının tedavisine İstanbul’da devam etmek zorunda kaldı.
GÖNÜLLÜLER SEFERBER OLDU
Şu anda burnundan beslenen Berfin Ada Fırat’ın imdadına ülkenin dört bir yanından gönüllüler koştu. Başta Adanalı gönüllüler olmak üzere duyarlı insanlar, minik Berfin ve çaresiz anne babayı yalnız bırakmayarak, onlara her türlü desteği vermeye başladılar.
Gönüllülerin de girişimiyle minik Berfin Ada için 81 il valiliğinden izinli yardım kampanyası başlatıldı.  Fırat ailesinin bebeklerinin Dubai’deki tedavisi için 52 milyon liraya ihtiyaç var. Ancak bu paranın bugüne kadar ancak yüzde 30’u kadar yani 1.5 milyon lira toplanabildi.
KAMPANYA 8 OCAK’TA BİTİYOR
Minik Berfin’in hataya tutunması için valilik izinli açılan kampanya ise 8 Ocak’ta sona eriyor. Berfin Ada’nın hayata tutunması için önünde sadece bir ayı aşkın bir zamanı kaldı. Berfin Ada’nın 8 Ocak’tan önce Dubai’ye gitmeli ve sağlığına kavuşmalıdır. Türkiye Berfin’i de diğer minik yavrularımızı da yaşatmalıdır. Helin ve Cem Fırat çiftinin çığlığına ses olalım.