"BİR AN ÖNCE KENDİMİZİ SİLKELİP AYAĞA KALKMALIYIZ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Elbistan ve çevresindeki esnafın karşı karşıya olduğu ağır ekonomik zorluklara dikkat çekti. Yıkıcı depremin ardından ticari alanların yerle bir olduğunu ve yerel ekonominin toparlanamadığını vurgulayan Ateş, "Elbistan’da ticaret yapan iş insanları can çekişiyor. Kentin bir an önce ayağa kalkması gerekiyor, ancak çalışmalar o kadar yavaş ilerliyor ki bu durumu anlamak mümkün değil," dedi.

Kahramanmaraş’ın il olma potansiyeline sahip bir kent olduğunu belirten Ateş, "Depremin yarattığı tahribat sadece fiziksel değil, ekonomik ve sosyal hayatı da derinden sarstı. Bu kentin eski günlerine dönmesi, toparlanması şart. Ancak bugünkü yavaş gidişatla bu ne zaman mümkün olacak, büyük bir belirsizlik var," diye konuştu.

"MURAT KURUM SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ"

Ateş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yönelik eleştirilerini de dile getirdi. "Sayın Kurum’un görevi deprem bölgelerindeki yaraları sarmak ve şehirleri yeniden ayağa kaldırmak mı yoksa muhalefet partilerinin belediye başkanlarına ayar vermek mi? Maraş’a gelip sadece kendi partilileriyle toplantı yapmak, gerçeği yansıtmayan bir tablo oluşturmak kabul edilemez," diyerek, şehrin toparlanması adına daha kapsamlı ve tarafsız bir yönetim anlayışı talep etti.

"BU ŞEHİRİN SORUNLARINI ÇÖZMEK ZORUNDAYIZ"

Kahramanmaraş halkının bir an önce çözüm beklediğini söyleyen Ateş, "Bizim amacımız halkın sorunlarını dile getirip çözüm bulmaktır. Ancak muhalefet olarak dışlanıyoruz. Bakanlıktan doğru bilgi almak istiyorsanız, muhalefeti de dinlemek zorundasınız," ifadelerini kullandı. Ateş, yaşanan yavaş ilerlemeye karşı sabırlarının tükendiğini belirterek, artık daha sert bir üslupla konuştuğunu vurguladı.

"KAHRAMANMARAŞ’TA BİRİNCİ PARTİYİZ, HAKLARIMIZI BİLİYORUZ"

CHP'nin Kahramanmaraş’ta en fazla ilçeyi kazanan parti olduğunu hatırlatan Ateş, "Bu şehirde halkın iradesi var ve biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu iradeyi temsil ediyoruz. Şehrimizin ayağa kalkması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyoruz," diyerek sözlerini tamamladı.