CHP Adana’da ‘güç’ el değiştirdi

CUMHURİYET Halk Partisi’nin (CHP) 4-5 Kasım’da yapılan 38. Olağan Kurultayı’nda, Genel Başkanlık seçiminden sonra, partinin en üst organı konumundaki Parti Meclisi (PM) seçimi de yapıldı. Pazar akşamı başlayan Parti Meclisi üyeliği seçimleri dün sabah saatlerinde tamamlandı. Değişim rüzgarlarının esmeye başladığı ilk günden itibaren CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel’in yanında olan Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, PM’ye girdi. 
DENGELER DEĞİŞTİ
BULUT’UN CHP Parti Meclisi’ne girmesiyle birlikte, Adana’da parti içinde dengelerin de kökten değişeceğine dikkat çekiliyor. Kurultay öncesine kadar, Adana’da parti örgütlerinde doğrudan tek söz sahibi olduğu bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bu gücünü, Milletvekili Burhanettin Bulut’un PM’ye seçilmesiyle kaybettiği vurgulanıyor. Kurultay sürecinde, Kılıçdaroğlu’na açıktan destek veren örgütlerin ve belediye başkanlarının tavır değiştirerek, Özgür Özel’e kutlama mesajları yayınlamalarının altında konumlarını ve koltuklarını koruma amacının yattığı dile getiriliyor.
KARALAR GİTTİ, BULUT GELDİ
CHP’DE Parti Meclisi Üyelerinin seçilmesiyle birlikte, gözler önümüzdeki günlerde yapılacak Merkez Yönetim Kurulu üyeleri belirlenmesine çevrildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, PM üyeleri arasından seçilecek MYK’da, Burhanettin Bulut’u da Genel Başkan Yardımcısı olarak görev vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Özel’in Bulut’u Örgütlerden ya da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getireceği vurgulanıyor. Bu durumda, Bulut’un CHP’de tek söz sahibi olacağı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın önümüzdeki seçimlerde adaylık olasılığının büyük ölçüde riske girdiği belirtiliyor.