“DAVA HABERLERİ YALAN"

 

2014’te seçilen Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal  2019 yerel seçimlerine hazırlandığı şu günlerde hakkında çıkan haberleri değerlendirdi . Yeniden Karataş'a talip olduğunu dile getiren Ünal Projelerin hayata geçirilmesi için bir dönemin yeterli olmadığını belirtti.

“Adana Güneşli Bir Havada Uyanacak"

Yerel seçimler yaklaşırken  Adana siyasetini ve koalisyon görüşmelerini nasıl yorumluyorsunuz?

Biz ilçe belediye başkanları olarak bize gelen talimatları uyguluyoruz. Örneğin sayın  genel başkanımız belediyelerde asgari ücret uygulaması 2200 TL olacak dedi, biz de bu talimata uyuyoruz. Bu nedenle Adana siyasetini değerlendirecek en son kişi benim diye düşünüyorum. Biz kendi ilçemizin sorunlarını  çözmeye çalışıyoruz. Bu nedenle Adana'nın  genel siyasetinden ve koalisyon görüşmelerinden uzağız. Sadece şu kadarını söyleyebilirim; 1 Nisan sabahı Adana'da CHP iktidarıyla güneşli bir havada uyanacağız.

“Projeler İçin Bir Dönem Yeterli Değil”

Karataş için yeniden CHP'nin belediye başkanı  adayısınız. Kazandığınız takdirde gelecek dönemde Karataş'ı neler bekliyor?

Bir dönem hayal edilen hizmetleri gerçekleştirebilmek için çok kısa bir zaman. Bu nedenle başladığımız projeleri bitirebilmek için  en az bir döneme daha ihtiyacımız  var. Göreve gelmeden önce çözmemiz gereken ilk sorunun alt yapı olduğunu söylemiştik. Bu nedenle en çok  arıtma tesisine önem verdik . Çalışmalarda dona yaklaştık. Karataş'ı Çatalan suyuyla kavuşturduk . Katı atık toplama tesisimizi tamamladık. İmar çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz  ancak şu anda seçim çalışmaları nedeniyle her şey askıya alındı. Adana'dan komşu ülkelere direk ulaşım sağlayabileceğimiz feribot projemiz de tamamlanmak üzere .   Tüm bunların tamamlanabilmesi için gelecek dönemde görevde olmamız gerekiyor. Alt yapı sorununu aşmadan yatırımcıyı çekmek ve diğer projeleri hayata geçirmek mümkün olmayacaktı. Bu nedenle birinci dönemde alt yapıya ağırlık verdik. Gelecek dönemde turizm ve istihdam çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz.

“Derelerin Islahı ASKİ'nin Görevi"

Yapılan alt yapı çalışmaları Karataş’ta denize akan atık su ve koku sorunlarının önüne geçebildi mi?

Denize akan derelerin ıslahı ve ASKİ'nin sorumluluğunda. Halkımız bu derelerden, kokudan ve sinekten sürekli bize şikayette bulunuyor ancak bu bizim çözebileceğimiz bir sorun değil. ASKI bu sorunları çözmek için çalışma yaptıklarını söylüyor. Umarım en yakın zamanda çözerler. Adana'nın denize, Karataş’ın da Adana'ya ihtiyacı var.

“Yalan Haberlere İtibar Edilip Soruşturma Açılıyor”

 Hakkınızda çıkan ihaleye fesat karıştırma davalarıyla ilgili haberleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hakkımızda açılan herhangi bir dava yok. Hakkımızda yapılan   aslı astarı ve hiç bir dayanağı olmayan haberler nedeniyle valilik soruşturma başlattı. Ancak bu uygulama bir hukuk devletine yakışmaz. Hiçbir kanıt olmadan, sadece yapılan yalan haberlere itibar ederek bir belediye başkanının soruşturma geçirmesi doğru değil. Haberi yapan gazeteciye neden yalan haber yaptın diye sorduğumuzda talimat aldığını söylüyor. Şimdi de hakkımda yakalama kararı çıktığını söyleyen haberler var. Bunlar doğru değil. Hakkımızda bir suç duygusunda bulunulmuş. Mahkemeyi görecek hakim izinli olduğu için mazeret bildirilmiş ve mahkeme ertelenmiş. Durum bundan ibaret. Benim tek derdim hizmet etmek ve ayın 15’i geldiğinde personelimin maaşını ödeyebilmek. Bugün 500 aileye iş imkanı sağladıysak, hiç bir kafeden, büfeden para almıyorsak hepsi Karataş'a kazandırmak için. Bu yalan haberleri yaptıranlar 16 yıldır Karataş için ne yapmışlar. Yalan haberlerle uğraşmak yerine Karataş'a ne yapabiliriz diye düşünsünler. Ben 3 ayda bir denetim geçiriyorum. Bir açığım olsa zaten şimdiye kadar çıkardı.

“13 Milyon Borç Var"

Karataş Belediyesinin bütçesi ne durumda, ne kadar borcunuz var?

Ben Karataş'ı 22 milyon borç ile devraldım.  Bu borcu 9 milyona kadar düşürdük. Son dönemde  Bahçe ve Tuzla belediyelerinin bize bağlanmasıyla onların 5 milyon borcu da Karataş Belediyesine eklendi. Toplamda 13 milyon civarında bir borç var. Karataş'a yaptığımız hizmetler ve ödediğimiz borç düşünülürse bu büyük bir borç değil.

“Karataş Turizm Cenneti Olacak"

Karataş için en büyük hayaliniz nedir?

Karataş'ı Marmaris, Bodrum gibi turizm kenti yapmayı hayal ediyorum.  Bu hayale çok uzak değiliz. Şu an da Akdeniz'de yaşanabilir ilçeler arasında  ilk dörtteyiz. Turizmde, balıkçılık da istihdamı arttırmak i için çabalıyoruz.