DSİ VAKFI GAZZE’YE YARDIM İÇİN YÖRESEL ÜRÜNLER SERGİSİ DÜZENLEDİ

 17 Ekim’de açılan sergi bugün sona erecek. DSİ’nin resmi internet sitesindeki açıklamaya göre, sergide DSİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı 26 bölge müdürlüğü kendi sınırlarındaki illere ait ürünleri, açtıkları stantlarda sergilediler.
Böylesi anlamlı bir tema kapsamında burada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Yumaklı, “Bugün burada DSİ Vakfı tarafından organize edilen ve yurt çapında 26 Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan şehirlerimizden gelen ürünlerin sergilendiği bu sergide sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu kermesten elde edilecek gelirin Gazze’ye yardım olarak gönderilecek olması ayrı bir anlam ve önem arz etmektedir. Sonuncusu 2019 yılında yapılan ve covid-19 salgını sebebiyle daha sonra ki yıllarda yapılamayan bu etkinliğin, çok önemli olduğunu düşünmekteyim. “dedi.
DSİ’nin Ülkemizin en büyük yatırımcı kuruluşlarından biri olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Yumaklı “780 bin kilometrekare ülke toprağımızın her köşesine yatırım götüren DSİ bugün ise şehirlerimizin müstesna ürünlerini Ankara’ya taşıdı. DSİ deyince aklımıza; yatırım, inşaat, baraj, sulama, içme suyu, hidroelektrik kısaca millete hizmet geliyor. Sergi davetiyesi elime ulaştığında son derece önemli olan bu hizmetlerin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerin unutulmamasına da ayrıca memnun oldum. Bu vesile ile kermesi düzenleyenlere tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.
Konuşmasına DSİ Vakfı faaliyetleri ile alakalı bilgi vererek başlayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Vakfımız DSİ Genel Müdürlüğünü, görev ve faaliyetlerini imkânlar ölçüsünde desteklemek amacıyla, 1990 yılında faaliyete geçmiştir. Eğitim hizmetlerinde şimdiye kadar 2232 öğrenciye kredi verilmiş olup, halen 29 öğrencimizin kredisi devam etmektedir.11 öğrencimize ise başarı ve ihtiyaç bursu verilmekte olup, imkanlar ölçüsünde bursiyer sayımızı daha da arttırmak hedeflerimiz arasındadır. Bütün üyelerimiz eğitim ve sağlık kuruluşları ile yapılan anlaşmalar neticesinde indirimli hizmetlerden yararlanmaktadır. Bu yıl 623 üyemiz yardımlaşma ve dayanışma sandığı birikimlerinden nemalandırılmış 382 üyemiz ise vadeli kredi kullanmıştır.  Türk Halk Müziği, Klasik Türk Sanat Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları ile çeşitli etkinlikler düzenlemiştir. Bu hizmetlerin sunulmasında ve eğitmen müzisyenlerin ücretleri vakfımızdan karşılanmaktadır” dedi.
Balta sözlerini “Sergimize katılan başta sayın bakanımıza, bakan yrd. ve emeği geçenlere, ülkemizin dört bir tarafından gelen katılımcılara teşekkür ediyor, bu tür etkinliklerin devamını dileyerek hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” diyerek tamamladı.  Konuşmaların ardından Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve beraberindeki heyet “Gazze’ye Yardım Yöresel Ürünler Sergisi”nde yer alan stantları gezdi.