DÜNYA’DA KIZ ÇOCUĞU OLMAK ZOR!..

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, ülkemizde Diyarbakır’da daha 8 yaşındayken katledilen Narin kızımız ile Tekirdağ’da istismar ve şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden 2 yaşındaki Sıla bebeğin yürek burkan kısacık hikayelerinin gölgesi altında kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) yayınladığı veriler, Dünya genelinde kız çocuklarının nasıl korkunç bir tabloyla karşı karşıya kaldığını gözler önüne seriyor. 
UNUTAMADIKLARI ETKİLERE NEDEN OLUYOR
UNICEF’in çocuğa yönelik cinsel şiddete ilişkin ilk kez yapılan bu global ve bölgesel tahminleme çalışması Dünya Kız Çocukları Günü’nün hemen öncesinde bu saldırıların dünya genelindeki boyutlarını ortaya koyuyor. Özellikle genç kızların hedef olduğu bu saldırılar çoğu zaman çocukların hayatları boyunca unutamadığı etkilere neden oluyor. UNICEF’e göre, eğitime erişim ve çocuk yaşta evlilikler de kız çocukları için önemli sorunlardan biri halinde. Bu gibi sorunların önüne geçmek için gerekli çalışmaların yapılması oldukça önemli.
TEMASA DAYANMAYAN SALDIRIYLA SAYI 650 MİLYONA ULAŞIYOR
UNICEF Türkiye’nin internet sitesindeki verilere göre, Dünya genelinde çocuk yaşta tecavüze uğrayan veya cinsel saldırıya maruz kalan 370 milyonun üzerinde kız çocuğu ve kadın bulunuyor. Diğer bir deyişle bu sayı, bugün hayatta olan her 8 kişiden 1’ine işaret ediyor. UNICEF’in yeni tahmin çalışmasına göre, çevrimiçi veya sözlü taciz gibi "temasa dayanmayan" cinsel şiddet türleri de kapsama dahil edildiğinde etkilenen kız çocukları ve kadınların sayısı Dünya genelinde 650 milyona yükseliyor. Başka bir ifadeyle, her 5 kız çocuğu ve kadından 1’i, bu şiddet türlerinden etkileniyor.