Ebe ve hemşirelere Acil Obstetrik eğitimi
“Acil Obstetrik Bakım Programı” 11-12 Mayıs günleri arasında Adana İl Sağlık Müdürlüğü Vet. Hek. Fuat Güneş Toplantı Salonunda doğumhane ve kadın doğum servislerinde çalışan ebe ve hemşirelere yönelik gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bugüne kadar yapılan AOB eğitimlerinde bin 704 Ebe/Hemşireye anne ve fetüs hayatını tehdit eden acil durumlar konusunda eğitim verildiği bildirildi.
Eğitime Adana’dan 28 ebe/hemşire katıldı. Kurs sorumlusu Dr. Ayten Sayılır öncülüğünde gerçekleştirilen kursun açılışını Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Fadime Gök yaptı. Eğitimde kursiyerlerin sertifikaları Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Tanju Altunsu, Prof. Dr. Raziye Narin, Dr. Fadime Gök, Dr. Rüstem Küçükgöde, Dr. Ayten Sayılır ve Ebe Emine Özdamar tarafından verildi.
Kursta, eğitimci olarak Prof. Dr. Raziye Nadir, Doç. Dr. Hakan Kalaycı, Uzm. Dr. Derya Özcan Kanat, Uzm. Dr. Funda Pepedil Tanrıkulu, Uzm. Dr. Meziyet Ahrazoğlu, Dr. Fadime Gök, Dr. Melike Öztürk Çelikten, Dr. Seda Karaçay Yıkar, Ebe Emine Özdamar görev aldılar.
Anne ölümlerinin ve sakatlıklarının azaltılması, acil obstetrik bakım hizmetlerinin güçlendirilmesi ve kalitesinin arttırılması amacıyla 2009 yılından itib