Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli ve çalışanları Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e ziyaret gerçekleştirdi.

12 DEFA EN BAŞARILI BAŞKAN SEÇİLDİM
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova halkının destekleri ile 12 defa Türkiye’nin en başarılı Belediye Başkanı seçildiğini dile getirerek, Çukurovalılara teşekkür etti. Çetin ; “Genel Başkanımız Özgür Özel seçildiği zaman, başarılı olan belediye başkanları ile devam edeceğiz, başarılı olmayanlarla yollarımızı ayıracağız gibi doğru bir açıklama yaptı. Vatandaşa soruyorlar Belediye Başkanı’nı başarılı buluyor musunuz? Uygulamalarından, projelerinden memnun musunuz? Evet diyenlerin oranı sıralamayı belirliyor. Bu anlamda Çukurova halkına minnettarım. Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımız da uygun görürse görevimize devam edeceğiz. Tabii ki kenara çekil derse kenara çekileceğiz” dedi.
ÇUKUROVA ÇANTADA KEKLİK DEĞİL
Çukurova’nın Türkiye’nin en güzel ilçelerinden bir tanesi olduğuna vurgu yapan Başkan Çetin, “Onun için buraya talip olan da var, olmak isteyen, gönlünden geçiren de vardır” dedi. Çetin; “ 2014 yılında Büyükşehir aday adayıydım Çukurova’yı hiç düşünmemiştim ama genel merkezimiz bana görev verdi. ‘Bir kızı 20 kişi ister bir kişiye nasip olur’ misali biz geldik çok şükür iki dönemdir de başarıyla görevimizi sürdürüyoruz. Herkesin bir yerlere Talip olma gibi bir hakkı var demokrasinin güzelliği burada. Genel Merkez kiminle başarı yakalayacağına bakar. Çukurova çantada keklik bir yer değil eğer hesabını böyle yapan var ise böyle hesap yapmasınlar, yanlış bir hesap yaparlar” diye konuştu. 
HALKIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Son genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adana’da aldığı oy oranın yüzde 40 olduğunu hatırlatan Çetin şunları kaydetti; “Diğer partiler çıktığı zaman yapılan ölçümlerde CHP'nin oyu yüzde 37 gözüküyor. Yüzde 37'nin olduğu yer Kale midir tabi ki değil. Karşı tarafta CHP adayına oy vermeyi düşünmeyen yüzde 63'lük bir kesim var. Çukurova nasılsa garanti bir yerdir ben buraya kimi koyarsam seçilir diye düşünmesinler. Cumhuriyet Halk Partisi'nin belli bir gücü var ama adayın şahsı kimliği, tabandaki gücü, halkın içindeki desteği çok önemli. Eğer beğenilmeyen, bilinmeyen, tanınmayan bir kişiyi  getirip koyarsan sonu hüsran olur. Bunu tabii takdir edecek olan halktır. Halka soruluyor Çukurova halkı beni Türkiye'nin en başarılı Belediye Başkanı seçiyor” diye konuştu. 
ELİMİZDEN MAKASI DÜŞÜRMEDİK
Türkiye'de en fazla açılış yapan belediye başkanı olduğunun altını çizen Başkan Soner Çetin, her yıl bir toplu açılış ve toplu temel atma töreni yaptıklarını dile getirdi Çetin; “Benim halka bir sözüm vardı. 10 yılda 10 toplu açılış töreni yapacağız demiştim. 30 Ağustos'ta 9.'sunu yaptık. Bunların beşine önceki dönem Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, diğerlerine Genel Başkan yardımcıları katıldı. Seçimlerden hemen önce Mart ay içerisinde 10 yılda 10 topla açılış törenimizi de yapacağız. Elimizden makası düşürmedik. 10 yıla yaklaşan görev süremiz hep açılışlarla geçti. Allah ömür verdiği, bu halk bize güvendiği sürece elimizden makası hiçbir zaman bırakmayacağız” şeklinde konuştu. 
TÜRKİYE' YE ÖNCÜLÜK YAPTIK
Türkiye'ye örnek gösterilen çok sayıda projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Çetin,  toplumun tüm kesimlerine hitap ettiklerini kaydetti. Çetin şunları söyledi;  “Yeni doğandan, cenaze hizmetlerine kadar tüm yaş grupları çocuklar, gençler, yaşlılar, emekliler, kadınlar için ayrı projeler geliştirdik ve bunlar örnek alındı. Şu an sayısı 14 olan Emekli Dinlenme Evleri Türkiye'de örnek alınan bir proje. Yine 8.’ sini hayata geçirdiğimiz Gülen Yüzler Semt Kreşleri’nin ilkini ben açtım ve bu yayıldı. Kadın Sohbet ve Dayanışma Evleri’nin sayısı 6'ya çıktı. Örneğin Adana'nın sıcağında Su Oyun Parkları, eşi benzeri olmayan bir projedir. Atatürk Kadın Yaşam Köyümüz, 500 -560 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurtlarımız,  Adana Lezzetleri Çarşısı, Gastronomi Pazarı gibi sayamadığımız çok sayıda proje gerçekleştirdik”.
ÇUKUROVA’YI DAHA İLERİYE GÖTÜRECEĞİZ
Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Çetin, bu projeyi çok istemelerine rağmen ellerinde olmayan nedenlerle gerçekleştiremediklerini dile getirdi. Çetin şöyle konuştu; “Ekonomik koşullar, inşaat sektörünün içerisinde bulunduğu durum, hak sahiplerinin beklentisinin yüksek olması, bu beklentiye hiçbir yatırımcı firmanın yanaşmaması sonucu bu projeyi gerçekleştiremedik. Çünkü halkın beklentisi yüksek bunun altında bir beklentiye de imza atmıyorlar. İnşallah onu da çözersek kafamızdaki her şeyi yapmış olacağız. Söz verip de yerine getiremediğimiz ufak tefek şeylerini- haricinde hiçbir şey yok. Ben halka ne söz verdiysem hepsini yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyim. Çukurova’yı daha ileriye götürmek için ne gerekiyorsa onu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz”.
ADANA'NIN ÖNÜNÜ AÇTIK
Çukurova’nın Adana'nın en hızlı gelişen ilçesi konumunda oluğuna işaret eden Başkan Soner Çetin, 1995 yılından bu yana süren imar sorunu çözdüklerini dile getirdi. Çetin; “Bu konuda büyük bir mağduriyet vardı. 16 bin hak sahibine tapularını dağıttık. Adana'nın önünü açtık. Yani burada holdingin, tekelin arsaları yoktu 16 bin hak sahibi vardı. Bu sorunları çözdük, tapularını dağıttık, imara açtık. Şambayat Kabasakal tarafında 35-40 senedir devam eden imara kapalı mağduriyet vardı, şimdi onunla uğraşıyoruz. Karslının imarını bitirdik teslim etmek üzere devam ediyoruz ve 16 bin dönüm alanın imar sorununu çözüyoruz. Bir yandan da şehrin geleceğini planlıyoruz. Bugüne kadar işgale izin vermedik ve inanılmaz bir mücadele içerisindeyiz. Yapı kontrol ekiplerimiz, Zabıtalarımız alarm halinde. Kontrolsüz, yapı denetimsiz, kaçak yerlere kesinlikle izin vermiyorum” 
60 BİN İNSANI İŞ SAHİBİ YAPTIK
Türkiye'de cep telefonunu değiştirmeyen ender insanlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Soner Çetin, vatandaşların her konuda kendilerine ulaştıklarını kaydetti. Çetin; “Adana’da en büyük sorunun işsizlik olduğunu gördük bu konuda duyarsız kalmadık. İstihdam birimimizle öncülük yaparak 60 bin insanı işe yerleştirdik. İş adamları ile toplantılar yaptık. Yeni ruhsat verdiğimiz iş yerlerine rica ettik. Bir kişinin iş bulmasına, evine ekmek götürmesine vesile olmak istiyoruz bize yardımcı olun dedik, sağ olsunlar bizi kırmadılar. Bu sayede tam 60 bin kişiyi işe yerleştirdik. Benim telefonuma günde onlarca teşekkür mesaj geliyor. Çok duygusal şeyler de oldu. ‘İntiharın eşiğine gelmiştim, çocuğum benden şunu istedi alamadım telefonum çaldı sizin oradan aradılar yeniden hayata döndürdünüz ‘diyenler oldu bunlar çok güzel şeyler” ifadelerine yer verdi.