EMİR'DEN ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Türkiye, sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim yasağı ile çalkalanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) cuma sabahı itibariyle aldığı karar, ülkede geniş yankı uyandırdı. Karara ilk tepki CHP Grup Başkanvekili Murat Emir'den geldi. Emir, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na acil toplantı çağrısında bulundu.CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman'a seslendi. Emir, "TBMM Dijital Mecralar Komisyonu acilen toplanarak Instagram platformunun kapatılmasını görüşmelidir. Komisyon üyesi arkadaşlarımız diğer partilerle de iletişim içinde çalışmalara başlamıştır. Komisyon Başkanı Sn. Hüseyin Yayman ve Meclis Başkanı Sn. Numan Kurtulmuş da üstüne düşen sorumluluğu almalı ve böylesine önemli bir konuda Meclisimizin bir an evvel devreye girmesi sağlanmalıdır" dedi.


ÖZGÜR ÖZEL: "ÇAĞ DIŞI BİR ZİHNİYET"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Instagram’a getirilen erişim engeline sert tepki gösterdi. Özel, “Orası bir özgürlük ortamı, her fikir özgürce ve kısıtlanmadan, suç içermedikçe paylaşılabilmeli. Bunu kısıtlayan Meta da yanlış yapıyor ama buna misilleme yapmak daha büyük bir yanlış. Instagram, birçok insan için iletişim, ticaret ve bilgi kaynağı. Dünya kadar genç Türkiye’de Instagram’ı kullanıyor ve bu platforma kısıtlama getiriyorsunuz. Tamamen saçmalık, tamamen yanlış. Bu kararı hangi kafa, nasıl alıyor? Bu karar nerede ilan edildi, hangi yargı merciinde itiraz edilebilecek? Bunların düzenlemeleri ortada yok ve tamamen kabul edilemez, sansürcü bir zihniyet. Bunu yapanlar gerçekten çağ dışı insanlar” diyerek tepkisini dile getirdi.


SOSYAL MEDYA'DA TEPKİ YAĞMURU

Instagram'a getirilen erişim yasağı, sadece siyasiler arasında değil, sosyal medyada da büyük yankı buldu. Kullanıcılar, kararın geri çekilmesi için tepkilerini dile getirirken, Instagram’ın sunduğu özgürlük ortamının korunması gerektiğini vurguladılar.CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’in çağrısının ardından gözler TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na çevrildi. Komisyonun, Instagram erişim engelini değerlendirmek üzere toplanıp toplanmayacağı merak konusu. Kamuoyu, bu önemli konuda Meclis’in atacağı adımları yakından takip ediyor. Bu gelişmeler ışığında, Türkiye’de sosyal medya ve dijital platformların geleceği konusunda önemli tartışmaların yaşanması bekleniyor. TBMM'nin bu konuda alacağı kararlar, dijital özgürlüklerin korunması açısından kritik bir rol oynayacak.