ERGİN GÖREVİNİ HAZAR'A DEVRETTİ

Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube binasında düzenlenen devir teslim töreninde, görev süresi dolan önceki dönem Şube Başkanı Seher Ergin, görevini yeni Şube Başkanı Hatice Hazar'a devretti. Törene, Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube ve şubeye bağlı Seyhan, Yüreğir, Yumurtalık ve Karataş İlçe Temsilcileri ile çok sayıda üye katıldı. Seher Ergin'den Veda Konuşması Törende konuşan Seher Ergin, görevi boyunca yürütülen çalışmalara değinerek, "Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube 6. Dönem Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz günden itibaren genel merkezimizce duyurulan tüm eylem ve etkinliklerde yer aldık. Üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda özlük hukuk çalışmalarımızı yürüttük ve örgütlenme çalışmalarında aktif olarak alanda bulunduk. Basın yayın alanında, genel merkezimizden gelen açıklamalar ve yerelde yaptığımız çalışmalar ile yerel gazete, TV ve radyolarda yer aldık. Mali yönden çalışmalarımızı emek örgütüne yakışır şekilde ve disiplin içerisinde yürüttük. Yönetim kurulu, denetleme ve disiplin organlarımızla işbirliği ve uyum içerisinde çalıştık"dedi.


ERGİN: "BAYRAĞI HAZAR'A DEVRETMEKTEN GURUR DUYUYORUM"


 Ergin konuşmasında: "Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube 6. Dönem Şube Sekreterliği görevini yürüten Aylin Koçoğlu'na, Mali Sekreterimiz Selçuk Geçgel'e, Örgütlenme Sekreterimiz Emine Karataş'a, Özlük Hukuk Sekreterimiz Nursen Parsak'a, Eğitim Sekreterimiz Talat Algan'a, Basın Yayın Sekreterimiz Bülent Donbaloğlu'na emekleri dolayısıyla teşekkür ediyorum." dedi.Ergin, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Gücünü her zaman Atatürk mirası cumhuriyetimizin kurucu değerlerinden alan ve arkasında üyelerinin desteğini alarak bu yolda ilerleyen, bundan sonraki süreçte de bu ilkeler doğrultusunda siyasal konjonktür ne olursa olsun emin adımlarla devam edecek olan sendikamızın bir parçası olmaktan ve bayrağı yeni arkadaşlarımıza devretmekten mutluluk duyuyorum. Eğitim-İş’in tam bağımsızlıktan yana, antiemperyalist tavrını, Cumhuriyetin kuruluş değerleri ve Atatürk ilke ve inkılapları hassasiyetiyle birlikte laiklik mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğine olan inanç ile sizleri selamlıyorum"diye konuştu. 


HAZAR: "KURUMSAL KİMLİĞİMİZE YAKIŞIR BİR YÖNETİM SERGİLEYECEĞİZ"


Yeni Şube Başkanı Hatice Hazar ise törende yaptığı konuşmada, öğretmenlerin yanında olmanın ve eğitime dair tüm zorlukları omuz omuza aşmanın önemine vurgu yaptı. Hazar, "Değerli basın emekçileri, Eğitim-İş’e emek vermiş değerli yol arkadaşlarım, etkinliğimize katıldığınız için hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum. Yeni yönetim olarak 9 Mayıs’ta mazbatamızı alarak görevimize başladık. 10 Mayıs tarihinde yapılan iş bırakma eyleminde, basın açıklaması sürecinde, yürüyüşte yanımızda olan ve bizlere yol gösteren başta Seher Ergin ve Yönetim Kurulu üyelerine, İlçe temsilciliklerinde çalışan arkadaşlarımıza ve bütün üyelerimize çok teşekkür ediyorum." dedi. Hazar, kurumsal kimliğin önemine de değinerek, "Kurumsal kimliğimizi çok önemsiyor ve ona yakışır bir yönetim sergileyeceğimize inanıyorum. Öğretmenlerimizin yanında olup, eğitime ve sürece dahil tüm zorlukların üstesinden omuz omuza mücadele ederek geleceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın." ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM İŞ MİSYONUNU DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ"


Basının desteğinin de önemli olduğuna dikkat çeken Hazar, "Değerli basın mensubu arkadaşlarım, sizlerin sayesinde sesimizi daha iyi duyurabileceğimizi biliyor ve süreçte sizlerin de desteğini bekliyoruz. Hepinize saygılar sunarız." diyerek konuşmasını tamamladı.
Yeni Yönetim Kurulu 
Yeni yönetim kurulu üyelikleri şu şekilde belirlendi:
Hatice Hazar, Şube Başkanı
Yılmaz Çetin, Şube Sekreteri
Mutlu Parsak, Şube Mali Sekreteri
İsmet Mert Aşık, Şube Örgütlenme Sekreteri
Uğur Yaşar, Şube Özlük-Hukuk ve TİS Sekreteri
Özlem Şen Kurultan, Şube Eğitim Sekreteri
Egemen Özden, Şube Basın-Yayın ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri
İlçe Temsilcilikleri
Törene Seyhan, Yüreğir, Yumurtalık ve Karataş ilçe temsilciliklerinin başkanları ve üyeleri de katıldı. İlçe temsilciliklerinin yönetim kurulları ise şu şekilde:
Seyhan İlçe Temsilciliği:
Ercan Alptekin, İlçe Temsilcilik Başkanı
Mustafa Ceylan, İlçe Temsilcilik Sekreteri
Serhan Portakaldalı, İlçe Temsilcilik Mali Sekreteri
Ersin Vardanilli, İlçe Temsilcilik Örgütlenme Sekreteri
Mustafa Özçelik, İlçe Temsilcilik Özlük-Hukuk Sekreteri
Neşe Kırlı, İlçe Temsilcilik Eğitim Sekreteri
Kıymet İşbilir, İlçe Temsilcilik Basın-Yayın Sekreteri
Yüreğir İlçe Temsilciliği:
Emel Göksu, İlçe Temsilcilik Başkanı
İdil Küçük, İlçe Temsilcilik Sekreteri
Ahmet Göl, İlçe Temsilcilik Mali Sekreteri
Ali Engin, İlçe Temsilcilik Örgütlenme Sekreteri
Keziban Çarboğa, İlçe Temsilcilik Özlük-Hukuk Sekreteri
Tahsin Kokangül, İlçe Temsilcilik Eğitim Sekreteri
Tuba Akten, İlçe Temsilcilik Basın-Yayın Sekreteri
Karataş İlçe Temsilciliği:
Adnan Elçi, İlçe Temsilcilik Başkanı
Naci Tekir, İlçe Temsilcilik Sekreteri
Fatih Atik, İlçe Temsilcilik Mali Sekreteri
Osman Halaçoğlu, İlçe Temsilcilik Örgütlenme Sekreteri
Erhan Kesici, İlçe Temsilcilik Özlük-Hukuk Sekreteri
Doğan Can Bedir, İlçe Temsilcilik Eğitim Sekreteri
Osman Oğuz, İlçe Temsilcilik Basın-Yayın Sekreteri
Yumurtalık İlçe Temsilciliği:
Aydın Özcan, İlçe Temsilcilik Başkanı
Gazi Mustafa Sakarya, İlçe Temsilcilik Sekreteri
Nurettin Bal, İlçe Temsilcilik Mali Sekreteri
Figen Nur Yüksel, İlçe Temsilcilik Örgütlenme Sekreteri
Hamit Gümüş, İlçe Temsilcilik Özlük-Hukuk Sekreteri
Tören, yeni yönetim kurulu ve ilçe temsilcilerinin toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Yeni Şube Başkanı Hatice Hazar ve ekibi, göreve başlamanın heyecanıyla birlikte, Eğitim-İş'in misyonunu daha ileri taşımak için kararlılıklarını dile getirdi. Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube, gelecekte de öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının hakları için mücadelesine devam edecek.