Genç avukatlar cüppelerini giydi
Törende konuşan Baro Başkanı Böke, Bizler de bu dönemde, bilginin gücüne inanan, kendisini doğru şekilde ifade edebilen, adalet arayışında vatandaşın yanında yer alan hukukçular yetiştirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda, stajyer meslektaşlarımızla oldukça verimli bir staj dönemi geçirdiğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.
…………….
Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Beyza Altunsoy, Hüseyin Bakır, Cansu Ceren Yıldırım, Atalay Çelebi, Dila Öz, Ahmet Sarıoğlu ve Alihan Korkusuz için ruhsat töreni düzenlendi. Avukatlar Salonunda gerçekleştirilen törene; Adana Barosu Başkanı Av. Volkan Böke, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, aileler ve misafirler katıldı.
Ruhsat alan avukatları ve ailelerini kutlayan Başkan Av. Volkan Böke, “Bugün ruhsatlarını alarak mesleğe ilk adımlarını atacak olan meslektaşlarımızın bu yolda daha sağlam şekilde ilerleyebilmeleri için her zaman yanlarındayız. Avukatlık Andını okuyarak ruhsatını alacak olan genç meslektaşlarımızı tebrik ediyor ve uzun soluklu bir meslek yaşamı diliyorum. Aramıza hoş geldiniz.” dedi.
"HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNAN, CESUR VE NİTELİKLİ HUKUKÇULARA HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR”
Yeni adli yılın 1 Eylül 2025 tarihi itibarıyla başladığını hatırlatan Başkan Av. Böke, “Hukuksal ve yargısal anlamda, ülke olarak birçok sınavdan geçtiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle; hukukun üstünlüğünü savunan, cesur ve nitelikli hukukçulara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bizler de bu dönemde, bilginin gücüne inanan, kendisini doğru şekilde ifade edebilen, adalet arayışında vatandaşın yanında yer alan hukukçular yetiştirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda, stajyer meslektaşlarımızla oldukça verimli bir staj dönemi geçirdiğimize inanıyorum. Özellikle Ocak–Haziran ayları arasında, 40’ın üzerinde eğitim ve atölye çalışması ile birlikte, ulusal çapta üç büyük seminer gerçekleştirdik.” cümlelerine yer verdi.
Konuşmasının devamında avukatlar için yapılacak projelerden bahseden Av. Böke, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Adana Adliyesi’nde uzun yıllardır hizmet veren yemekhanenin bir bölümünü, avukatlara özel olarak tahsis ettik ve bu alanın açılışını gerçekleştirdik. Önceden hakim, savcı, personel ve avukatlarımız aynı yemekhane alanını birlikte kullanıyordu. Ancak meslektaşlarımızın hakim ve savcılar gibi kendilerine özel bir alanı bulunmamaktaydı. Böylelikle yemekhanede de avukatlık onuruna yakışır şekilde, sadece avukatlara tahsis edilen özel bir alan oluşturduk. Meslektaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca bu ay itibarıyla, adliye binası içerisinde Çocuk Hakları Merkezi için bir oda daha tahsis edilmiş olacak. Bildiğiniz üzere, çocuklar oldukça hassas bireylerdir. Özellikle adliye gibi resmi ortamlarda, onların ruhsal durumları çok daha fazla önem taşımaktadır. Çocuklara dair yaptığımız çalışmalarda mahremiyetin korunması ve çocuğun ruhsal ve fiziksel gelişimini olumsuz etkileyecek fiziki ortamların etkisini kırmak için, onlar adına özel ve korunaklı bir alan oluşturuyoruz.”
Başkan Av. Böke, yeni adli yılın tüm avukatlar için hayırlı olmasını diledi ve hukukun egemen kılındığı bir adli yıl olması temennisinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.
Törende Avukatlık Andını okuyan avukatlara cübbeleri; Av. Metehan Buhari, Av. Nursel Ünal, Av. Zehra Akarpınar, Av. Gürbey Akarpınar, Av. Mehmet Turan Özer, Av. Eda Nartürk, Av. Hakkı Aksay, Av. Hatice Gökçe Üstündağ, Av. Faik Ceyhun Yılmaz, Av. Rahime Yüksel tarafından giydirildi. Ardından staj dönemini başarıyla tamamlayan avukatlara ruhsatları Başkan Av. Volkan Böke tarafından takdim edildi. Tören, ruhsat alan avukat ve büro avukatlarının düşüncelerini paylaşmaları ve toplu fotoğrafın ardından sona erdi.