Gençler iş başında eğitilmeli
İstanbul Beykoz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Kariyer Günleri’nde konuşan TOBB Türkiye Sivil Havacılık Meclisi Başkanı ve Onur Air CEO’su Teoman Tosun, “Havacılık, sosyal bilimler veya hukuk gibi değil. Havacılığı öğrenmek için yaşamak lazım. Öğrenciler iş başında eğitilmeli” dedi
Türkiye’nin en genç ve dinamik üniversitelerinden olan Beykoz Üniversitesi, 17 Nisan-21 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Kariyer Günleri’17 ile gençleri birbirinden farklı meslek grubundan kişilerle bir araya getirdi. ‘Kariyer Günleri’ süresince Beykoz Üniversitesi Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret, Lojistik, Havacılık, Bilişim, İletişim ve Denizcilik Kulüpleri öğrencileri, sektörün ileri gelen yöneticilerini ağırladı.
Uygulama çok önemli
Öğrenciler Kariyer Günleri’nde havacılıktan lojistiğe, gümrükten perakendeye pek çok sektör ve derneğin etkili isimlerinden sektörün inceliklerini dinledi, stantlarında yer alan firmalarla tanışma imkanı buldu. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Kariyer Günleri’nin gençlere yeni ufuklar açacağına inandıklarını söyledi. Durman, “Öğrencilerimizin sadece bilmek için değil, uygulamak için öğrenmeleri gerektiğine inanıyoruz. Akademik kadromuz sektör ile iç içe bir yaklaşımla ders içeriklerini oluşturuyor. ‘Kariyer Günleri’ de uygulama ağırlıklı olarak yapılandırdığımız eğitim programımızı tamamlaması bakımından bizim çok önem verdiğimiz bir etkinlik” dedi.
Beraber hareket edilmeli
‘Kariyer Günleri’nde öğrencilerle buluşan TOBB Türkiye Sivil Havacılık Meclisi Başkanı ve Onur Air CEO’su Teoman Tosun, Türkiye’de havacılıkla ilgili akademik altyapının henüz çok yeni olduğunu söyledi. Öğrencilerin iş başında eğitilmesi gerektiğini vurgulayan Tosun, “Bu, sosyal bilimler, hukuk gibi değil. Havacılığı ve uygulamayı öğrenmek için yaşamak lazım. Üniversiteler, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve havayolu şirketleri ile beraber hareket ederse sektör için donanımlı mezunlar yetişir” dedi.
Teknik eleman yetiştirilmeli
Nasıl eğitimler verileceği konusunda üniversitelerin havayolu şirketleri ile iletişime geçmesi gerektiğini dile getiren Teoman Tosun şöyle devam etti: “Eğitimlerin ismi bile beraber konmalı. Bu iş birliği daha ciddi olursa sağlam temeller atılabilir. Ayrıca üniversiteler teknik eleman yetiştirmeli; makine ve elektrikten anlayan ama branşı havacılık olan teknik elemanlar. Bu sistem ilerlerse, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olup havayoluna geçeceklerin sayısı bugünkünün en az dört misli olur. Ayrıca sivil havacılıkta akreditasyon da çok önemli, yüksek öğretim kurumları bu konuyu da önemsemeli” dedi. Beykoz Üniversitesi’nin bu anlamda doğru bir yaklaşımı olduğunu belirten Tosun, “Benim yönetici arkadaşlarım uzun süredir Beykoz Üniversitesi ile çalışıyor, bu anlamda burada çok doğru bir yaklaşım var, iyi de gidiyor çalışmalarımız, işbirliğimiz devam edecek” dedi.
Kariyer Günleri ’17 çok önemli konuklar ağırladı
Beykoz Üniversitesi Kariyer Günleri ’17, 17-21 Nisan tarihleri arasında çok önemli konukları ağırladı. Cen Ajans Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Taluy, On İletişim Ajans Başkanı İpek Özgüden Özen, 3. Havalimanı İGA İSG Danışmanı Tevfik Paçacı, Türk Telekom Türkiye İSG Müdürü Gökhan Güzel, IBM Türkiye Entegre Hizmet Yönetimi Ülke Lideri Zeki Özen, Microsoft Türkiye CTO’su Onur Koç, Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, DSV Hava ve Deniz Taşımacılığı A.Ş. Hava İthalat Operasyon Müdürü Serkan Vardar, TÖSHİD Başkanı ve Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, AYJET Uçuş Okulu Genel Müdürü Celal Cingöz, AYJET Uçuş Okulu Müdürü Naci Uçar, Tezel Lojistik Satış ve İş Geliştirme Yöneticisi Anıl Ay, Ceynak Lojistik Efe Can Çıvgın, NMT Lojistik İş Geliştirme Müdürü F. Kubilay Şavak, Yıldız Holding Merkezi Lojistikten Sorumlu Lojistik Müdürü Burak Yaşar, Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, Raykon Lojistik Demiryolu ve Ray Taşımacılığı Departman Yöneticisi Alican Öcel, Angora Denizcilik Açık Yük Gemi Taşımacılığı Departman Yöneticisi Hakan Cendik, Raykon Lojistik Denizyolu, Havayolu ve Kara Yolu Departman Yöneticisi Ürün Öcel, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, Gümrük Müdür Yardımcısı, Erenköy Gümrük Müdür Yardımcısı Şükrü Kaynak, Erenköy Gümrük Müdürlüğü Memur Esra Koca, Arçelik Eski Genel Müdürü, Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Aka Gündüz Özdemir öğrenciler ile buluştu, tecrübelerini ve iş hayatının inceliklerini anlattı.
Beykoz Üniversitesi Hakkında
İstanbul Kavacık’ta 2016 yılında kurulan Beykoz Üniversitesi’nin temeli, 2008’de Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Mesleki yükseköğretim alanında sahip olduğu deneyim üzerine inşa ettiği yapısı ile bünyesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman’ın yönetimindeki Beykoz Üniversitesi’nde; ‘İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’, ‘Sanat ve Tasarım Fakültesi’, ‘Sosyal Bilimler Fakültesi’, ‘Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ olmak üzere dört fakülte, ‘Yabancı Diller Yüksekokulu’, ‘Sivil Havacılık Yüksekokulu’ olmak üzere iki yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki meslek yüksekokulu ve yüksek lisans ve doktora programlarının sunulacağı bir Lisansüstü Programlar Enstitüsü yer alıyor.