GÖKÇE: "EN BÜYÜK HEDEEFİMİZ ADANA'DA İŞSİZLİĞİ AZALTMAK GENÇLERE YENİ KAPILAR AÇMAK"

KARİYER MERKEZİ İŞ ARAYANLAR İÇİN UMUT KAPISI 

 
KARİYER MERKEZİ İŞSİZLİKLE MÜCADELE EDEN GENÇLERE UMUT IŞIĞI OLUYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Kariyer Merkezi, işsizlikle mücadelede yeni bir dönemin kapılarını açıyor. İŞKUR Hizmet Noktası olarak da hizmet veren merkez, Adana'nın en büyük sorunlarından biri olan işsizlikle mücadele için gençlere umut ışığı oluyor. Kariyer Merkezi Koordinasyon Sorumlusu Ayşegül Gökçe, Egemen Gazetesi'ne özel röportajında merkezin hedeflerini, sunulan hizmetleri, iş arayanlara ve gençlere nasıl bir fırsat oluşturulduğunu tüm ayrıntılarıyla anlattı.

"ADANA'NIN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK"

Gökçe, Adana'nın işsizlik konusunda Türkiye'de en kötü durumda olan illerden biri olduğunu belirtirken, merkezin temel amacının işsizlikle mücadele ettiğini vurguladı. Gökçe: "Adana, maalesef işsizlikte başı çeken şehirler arasında. Kariyer Merkezi'ni kurma amacımız, bu sorunu çözme. İş arayanları işverenlerle bir araya getiriyoruz. Burada iş başvuruları İŞKUR ile ortak bir şekilde değerlendiriliyor. İş başvurularını alıyor, CV depolama havuzları oluşturuyor ve uygun iş ilanlarına göre yönlendirme yapılıyor"dedi.

GENÇLER İÇİN YENİ FIRSATLAR: "İŞSİZLİĞİ AZALTIP YENİ KAPILAR AÇACAĞIZ"

Ayşegül Gökçe, Kariyer Merkezi'nin en büyük hedeflerinden birinin gençlere yeni fırsatlar yaratması olduğunu belirterek şunları söyledi: "Adana'nın geleceği gençlerimize iş olanağı sağlamak en büyük hedefimiz,onların meslek sahibi olmaları, bizim en büyük önceliğimiz. Çukurova Üniversitesi ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile iş birliği sağlayarak gençlerimize staj olanağı sağlıyoruz. Yeni mezun arkadaşlara da iş deneyimi kazandırarak onları işverenlerle buluşturuyoruz. Ayrıca CV hazırlama, satış-pazarlama eğitimleri gibi çeşitli eğitimler veriyoruz"diye konuştu. 

İŞVERENLERİN İHTİYAÇLARINA UYGUN ARA ELEMAN YETİŞTİRİLİYOR

Organize sanayi bölgesi ile yapılan iş birlikleri sayesinde merkezde çeşitli meslek eğitimleri verildiğini belirten Gökçe, özellikle lise öğrencileri için önemli bir fırsat sunduklarını duyurdu. "Forklift operatörleri, tornacı, kaynakçı gibi ara eleman eğitimleri karşılığında, bu alanda istihdam ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Adana Organize Sanayi Bölgesi ile yakın iş içindeyiz. Başkan Bekir Sütçü ile iş birliği halindeyiz. Yaptığımız görüşme sonrasında, sanayi bölgemizde hangi mesleklere ihtiyaç varsa ona göre sertifika programlarımızı oluşturduk.Bu eğitimler sayesinde gençlerimize hem meslek kazandırıyoruz hem de iş bulma olanaklarını artırıyoruz” şeklinde konuştu.

TEKNOLOJİ EĞİTİMLERİ VE KADINLARA YÖNELİK DESTEKLER

Gökçe, merkezde sadece gençlere değil, kadınlara yönelik de önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Geçtiğimiz yıl düzenlenen teknoloji etkinliği hakkında bilgi veren Gökçe, "Kadınlar ve üniversitelere yönelik teknoloji eğitimleri düzenlendi. Katılımcılara sertifikalar verildi. Ankara'dan gelen Teknoloji Derneği ile yaptığımız bu etkinlikler büyük ilgi gördü. Bu eğitimler, özellikle kadınların teknoloji alanında daha fazla yer almasını sağladı. Ayrıca Adana Ticaret Odası ile e-ticaret konusunda ilerlemek isteyen kadınlara yönelik eğitimler düzenlendi"ifadelerini kullandı.

"İŞ ARAYANLAR İÇİN MERKEZİMİZ BİR UMUT KAPISI"

Kariyer Merkezi'nin iş arayanlar için adeta bir umut kapısı olduğunu söyleyen Ayşegül Gökçe, merkezin sunduğu imkanların iş dünyası tarafından da memnuniyetle karşılandığını söyledi. "Merkezimizde iş arayanlar ve işverenler için özel toplantı odalarımız var. İşverenler burada birebir görüşmelerini gerçekleştiriyor, hatta koşullar uygun olduğunda iş teklifi dahi yapabiliyorlar. Firmalar teknolojik altyapımızı da kullanarak rahat bir şekilde çalışmalarını  yürütüyor. Özellikle büyük firmalarla çalışmakta olan iş birimleri sayesinde, daha fazla insanın istihdam edilmesi olanaklarını sağlıyoruz  Hedefimiz Adana'da işsizliği önlemek ve gençlerimize yeni kapıların açılması" diye konuştu. 

ADANA'NIN GELECEĞİNE YATIRIM: İŞ VE MESLEK SAHİBİ BİR GENÇLİK

Ayşegül Gökçe, kariyer merkeziyle sadece işsizlere iş bulmak olmadığını, gençlere endüstriyi kazandırmayı hedefinde vurguladı. "Sanki herkes üniversite okumak zorundaymış gibi bir algı var ama ara eleman ihtiyaçları da çok. Gençlerimizin farklı meslek dallarında eğitimler sunarak onları iş hayatına  hazırlıyoruz. İş hayatına atılmak isteyenler, staj yapmak isteyenler, meslek edinmek isteyenler, vasıflı-vasıfsız tüm iş arayanlar merkezimize başvurabilir. Biz burada onları en iyi şekilde iş hayatına hazırlıyoruz" diye konuştu. Adana Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, işsizlikle mücadelede güçlü bir adım atarak gençlere yeni iş sayfaları açılıyor. Hem iş arayanlara rehberlik eden hem de işverenlerin ihtiyaçlarını karşılayan bu merkez, Adana'nın sorunlarının çözümü için büyük bir fırsat sunuyor. 

BAŞARI DOLU BİR KARİYER: AYŞEGÜL GÖKÇE, FİNANS VE EĞİTİM SEKTÖRÜ DENEYİMLERİNİ KARİYER MERKEZİ'NE AKTARIYOR

Ayşegül Gökçe, Eski Banka Müdürü, TEV Bölge Başkanı ve Kariyer Merkez Koordinatörü Olarak Gençlere umut oluyor. Gökçe, finans dünyasında başarı basamaklarını hızla tırmanmış bir isim. Kariyerine banka müdürü olarak başlayan Gökçe, uluslararası bir bankada bölge müdürlüğü yaparak kariyerini taçlandırdı. Ancak başarıları bununla sınırlı değil. 6 yıl boyunca Türk Eğitim Vakfı (TEV) Adana Bölge Başkanlığı görevini üstlenerek, sadece iş dünyası değil, eğitim alanında da derin izler bıraktı. Gökçe'nin TEV'deki görevi, ona gençlerle birebir çalışma fırsatı sundu. "On iki ildeki tüm üniversitelerden sorumluyum" diyen Gökçe, gençlerin eğitim hayatına dokunarak onlara yol gösteren bir lider oldu. Şimdi ise kariyerine, kariyer merkezi koordinatörü olarak devam eden Gökçe, insanlara ve iş arayanlara doğrudan hizmet deneyimlerini aktarıyor.