"GÜNDÜZ ÇUVALA MI GİRDİ? "

Adana'nın Merkez Yeşilyurt Mahallesi Evren Sitesi çevresinde yaşayan vatandaşlar, geceleri yaşadıkları kabusu basına taşıdı. Gece yarısı yapılan yol çalışmaları ve dökülen molozlar yüzünden mahalle sakinleri isyan noktasına geldi. Saat 03.30'da başlayan gürültülü çalışmalar, mahallede huzursuzluk yarattı. Vatandaşlar, yetkililere seslenerek, bu rezaletin bir an önce durdurulmasını talep etti. 

“GECENİN BİR YARISI MOLOZ MU DÖKÜLÜR?”

Gece yarısı başlayan çalışmalar nedeniyle mahalle sakinleri, büyük rahatsızlık duyduklarını dile getirerek,tepki gösterdi. Özellikle uykunun en derin saatlerinde, iş makineleriyle dökülen molozların yarattığı ses, mahallede adeta kâbus yaşatıyor. Bir mahalle sakini, yaşadıkları rahatsızlığı şu sözlerle dile getirdi: “Bu saatte çalışma mı olur? Çocuklar var, bebekler var! Herkes sabah işe gidecek. Gündüz çuvala mı girdi? İşlerin gece yapılmasının mantığını anlamak mümkün değil"dedi.

SABAH İŞE VE OKULA GİDEN VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Çalışmaların gecenin geç saatlerine kadar sürdüğünü iddia eden vatandaşlar, bu durumun işe ve okula gitmek zorunda olan insanların sağlığını ve yaşam kalitesini ciddi şekilde etkilediğini ifade etti. Mahalleliler, yetkililerden acil müdahale beklediklerini ve çalışmaların gündüz saatlerine kaydırılmasını talep ediyor. Bir başka mahalle sakini de tepkisini şu şekilde dile getirdi: "Sabah erken kalkmak zorundayız, çocuklarımız okula gidiyor. Gecenin köründe bu çalışma rezilliği kabul edilemez!”diye konuştu. 

YETKİLİLERE ÇAĞRI: BU SORUNA BİR AN ÖNCE EL ATIN!

Mahalle sakinleri, yaşadıkları bu rahatsızlık ve mağduriyetin yetkililer tarafından acilen çözülmesi gerektiğini belirtiyor. Gecenin bir yarısında yapılan bu çalışmaların, mahalle halkının yaşamını felç ettiğini ifade eden vatandaşlar, "Gürültü ve moloz dökümü yüzünden uykusuz kalan insanlar var, çocuklar var. Bu çalışmanın gündüz yapılması bu kadar mı zor?" diyerek, yetkililerden derhal bir çözüm beklediklerini dile getirdi.