"HER KURBAN, LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA UMUT OLACAK"

"HER KURBAN, LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA UMUT OLACAK"

Adana'nın yardım melekleri, kurban bayramı öncesinde bir kez daha harekete geçti. LÖSEV Adana İrtibat Ofisi'nin Halkla İlişkiler Fayda Proje Sorumlusu Nadide Büşra Kaynak, önemli bir çağrıda bulundu. Lösemili çocukların zorlu mücadelesine destek olmak için kurban bağışlarının hayati olduğunu vurguladı. Kaynak, "Kurban kampanya dönemimizin içerisindeyiz. Vekâleten kurban kesimi gerçekleştiriyoruz. Yıllardır evine et girmeyen pirzolayı, sucuğu yalnızca televizyonda gören milyonlarca çocuğumuzun her çocukla eşit olarak ve sağlıklı yaşaması için vekâleten kurban kesiyoruz. 25 yıldır Türkiye'nin en güvenilen vakfı LÖSEV, bağışlarınızın doğru yerleri bulması, her gram etin, her kuruşunuzun ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için gece gündüz titizlikle çalışmaya devam ediyor" dedi.

"HASTALIK SÜRECİNDE PROTEİN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ"

Hastalık sürecinde protein desteğinin kritik olduğuna dikkat çeken Kaynak, "Protein desteğinde en iyi alabilecekleri nokta kırmızı et. Biz de ailelerimize kırmızı eti her ay mutlaka taze et şeklinde ulaştırıyoruz. Tedavi süreci minimum 3 yıl sürüyor, ailenin maddi durumu iyi olsa bile maalesef zorlu ve sıkıntılı bir süreç. Dolayısıyla aileyi çok yıpratan bir süreç. Ülkemizde gerçekten temel gıdaya ulaşım çok zorlaştı. Protein zaten ekstra bir maliyet, LÖSEV olarak biz de çocuklar hem daha iyi beslensinler, tedavi sürecini daha hızlı atlatsınlar diye düzenli şekilde kurban kesimlerimizi  gerçekleştirip bu ailelerimize ulaştırıyoruz. Biz devlet destekli bir vakıf olmadığımız için bağışlarla yürütüyoruz ne kadar çok bağış gelirse o kadar çok lösemili, kanserli çocuğa ve aileye ulaşabiliriz.

"KESİLEN ETLER YILIN 12 AYI AİLELERE ULAŞIYOR"

Kaynak, kurban bağışlarının nasıl yapılabileceğini detaylandırarak, "Hisse bedelimiz 12 bin 900 lira. Bağışlarını bağışçılarımız ofislerimize gelerek gerçekleştirebiliyorlar. Yâda telefondan bizlere ulaşabilirler. İnternet üzerinden ise www.losev.org.tr ye girerek gerçekleştirebilirler. Bağışlarını gerçekleştirdikten sonra bizler büyük et entegre tesislerinde  kesimi gerçekleştiriyoruz. Kesimler noter huzurunda, bir veteriner hekim, ilgili bir personel ve din görevlisi bulunarak gerçekleştirilir. Kesilen kurbanlarımız da yılın 12 ayı, taze et olacak şekilde ailelerimize mutlaka her ay düzenli şekilde ulaştırılır" diye konuştu.

"DOLANDIRICILARA DİKKAT!!"

LÖSEV’ in 25 yıldır Türkiye’nin en güvenli vakfı olduğuna işaret eden Kaynak, dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu. Kaynak, "LÖSEV kesinlikle elden para toplamaz. Kapı kapı dolaşarak gazete, bülten satıyorum diye herhangi bir talebi olamaz. LÖSEV’e sadece resmi kanallar aracılığı ile bağış yapılır. Bu konuda her hangi bir taleple karşılaşan vatandaşlarımız bizlere ve emniyete bildirebilirler. Bizler çok sayıda kamuoyu bilinçlendirme ve saha çalışmaları gerçekleştiriyoruz.  Kurban kampanyası döneminin içerisindeyiz, esnaflara ve halka kurban bültenlerimizi dağıtıyoruz, bunun yanı sıra dolandırıcılara dikkat diye afişlerimiz var bunları da ulaştırmaya çalışıyoruz. Lösemili çocuklara umut olmak için, her bir kurbanın önemli olduğunu vurgulayan Kaynak, vatandaşları güvenilir kaynaklardan bağış yapmaya davet etti.


TÜRKİYE’DE LÖSEMİ HASTALARI: "BİR GERÇEK"

Nadide Büşra Kaynak, Adana'da 2 binden fazla lösemi hastası olduğunu ve vakfa kayıtlı aile sayısının da 2 binin üzerinde olduğunu belirtti. Kaynak: “Vakfımıza kayıtlı 80 binin üzerinde hastamız bulunmakta ve ayrıca 6 milyon 817 bin 992 LÖSEV gönüllüsü bulunmaktadır. Son zamanlarda kanser hastalarının sayısının artışında beslenme, stres ve kötü hava koşullarının etkisinin olduğuna dikkat çekiliyor. Hastalık sürecinde moral ve motivasyon çok önemli”.

LÖSEV: "GÜVENİRLİLİKTE BİR NUMARA"

Nadide Büşra Kaynak, LÖSEV'in bağışlarının kesinlikle Lösemili çocuklara ve ailelerine ulaştığını vurguluyor. Vekâleten kurban kesimi yapılarak elde edilen etler, 12 ay boyunca lösemili çocuklara ve tüm kanser hastalarına Türkiye genelinde dağıtılıyor. LÖSEV, LÖSANTE hastanesinde ücretsiz tanı ve tedavi hizmeti sunarak, maddi ve sosyal yardımlarla hastaları yalnız bırakmıyor ve hayatlarını kurtarıyor. Hijyenik Et Entegre tesislerinde noter, din görevlisi ve veteriner hekim huzurunda kurban kesimi gerçekleştiriliyor ve elde edilen etler lösemili çocuklara ulaştırılıyor. Ayrıca hastanede tedavi gören ve köyde misafir olan lösemili çocuk ve yetişkin kanser hastalarına da yemek veriliyor.

AMACIMIZ: "HER BİR ÇOCUĞU KURTARMAK"

LÖSEV, lösemili çocukları ve ailelerini tamamen ücretsiz tedavi ediyor ve hayatlarını kurtarıyor. Lösemili çocuğa ve kanser hastasına her türlü destek sağlanıyor ve %94 oranında tam iyileşme başarısı elde ediliyor. LÖSEV'in amacı, her bir çocuğu lösemi ve kanserle mücadele eden canavarlara teslim etmemek ve bütün insanlığı kurtarmaktır. Sağlığın öneminin arttığı günümüzde, lösemi ve kanserle mücadele eden çocuklar ve ailelerinin yoksulluk ve yoksunlukla mücadele ettiği unutulmamalıdır. 25 yıldır Türkiye'nin en güvenilir vakfı olan LÖSEV, bağışların doğru yerlere yönlendirilmesi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için gece gündüz çalışmaktadır.

"LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA NASIL BAĞIŞ YAPILABİLİR?"


Bağışlarınızı aşağıdaki yöntem ve iletişim noktaları üzerinden ulaştırabilir ve takip edebilirsiniz 

"ELDEN VEYA KREDİ KARTI İLE OFİSLERİMİZDEN"

Ankara Vakıf Merkez ve aşağıdaki açık adresleri yer alan il irtibat ofislerimize uğrayarak, projelerimizi dinleyip burada nakit veya kredi kartınız ile  bağışlarda bulunabilirsiniz 

İNTERNETTEN www.losev.org.tr 

Web sayfamızdan “VEKÂLETEN KURBAN KESİMİ, VEKALETEN ADAK KESİMİ, NİYET BAĞIŞINA” tıklayarak; enteraktif bankacılık işlemlerinizde ise “BAĞIŞ” bölümünden “LÖSEV” seçeneği ile bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

 "BİR TUĞLA'DA SİZ KOYAR MISINIZ? 

Avrupa'nın ilk, ülkemizin en donanımlı LÖSANTE Hastanesi için tuğla koymaya devam edebilir, Lösemili ve Kanserli çocuklara ücretsiz tedavi sunan bu hastaneye katkıda bulunabilirsiniz.

 TELEFONDAN BAĞIŞ (0312 447 06 60- 0312 666 7 666)
Numaralı merkez ya da aşağıda telefon numaraları yer alan il irtibat ofislerimizi arayarak telefon üzerinden LÖSEV güvencesinde kredi kartınızla bağış yapabilirsiniz.
 BANKA VE PTT ŞUBELERİNDEN 
Bankaların tüm şubelerinden “BAĞIŞ EKRANLARI” aracılığıyla masraf ödemeden ve tüm PTT Bankalardan LÖSEV adına bağış yapabilirsiniz. Bilgisayardan, beyaz eşyaya, oyuncaktan, okul formalarına kadar tüm desteklerinizi ulaştırabilirsiniz.

 "HASTANEMİZE CİHAZ VE ODA BAĞIŞI YAPABİLİRSİNİZ"

Lösemili çocuklara tamamen ücretsiz tedavi sunan LÖSANTE Hastanesi’ne oda ve cihaz bağışında bulunabilir, çocuklarımızı hayat veren bu alanlarda kendinizin ya da sevdiklerinizin isimlerini yaşatabilirsiniz.

 GAYRİMENKUL BAĞIŞLARINIZ SİZİ YILLARCA YAŞATACAKTIR 

Yeni hastaneler, okullar, yaşam evleri, kültür –sanat- eğitim atölye alanları inşa edilmesine arsa, ev, daire, otel, araba vb. bağışlarınızla kaynak sağlayarak, destek olabilir adınızı da yaşatabilirsiniz.

"AYLIK DÜZENLİ BAĞIŞINIZ
 YAŞASIN ÇOCUKLARIMIZ" 

Lösemili Çocuklarımızın tedavileri çok zor ağır ve Yaklaşık 3 sene sürmektedir. En zengin bütçeleri bile sarsacak kadar masraflıdır. Destekler azalınca tedavilerimiz yarıda kalmamalıdır. Bu nedenle düzenli ve aylık bağışlarınızı ihtiyacımız var. LÖSEV garantisinde kredi kartınızla her ay yapacağınız küçük ama düzenli bağışlarınızla iyilik zincirimizin bir halkası olup, Bir Hayatta Siz kurtarabilirsiniz. www.losev.org.tr/düzenlibagis. 

"YURTDIŞINDAN KREDİ KARTI VE BANKALAR ARACILIĞI İLE"

Yurt dışından bankalar aracılığı, kredi kartı ve internet üzerinden vekaleten kurban ve Kurban Bayramı bağışlarınızı yapabilir, bir sorun ile karşılaşırsanız international@lösev.org.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz