EMO HANNOVER 2017‘DEN TÜRK ŞİRKETLERİNE DAVET
EMO Hannover 2017 bir kez daha üretim teknolojisinin trend forumu olmaya hazır.
EMO organizatörü VDW (Alman Takım Tezgahları Üreticileri Derneği - Almanya, Frankfurt am Main) Genel Müdürü Dr. Wilfried Schäfer; Türk imalatçıların, kendilerini küresel pazarda yetkin tedarikçiler olarak konumlandırmak ve ihracatlarını artırmak için EMO Hannover 2017’de yer almalarının önemli olduğunu belirtti.
Metal işleme sektöründe dünyanın önde gelen ticaret fuarı 18-23 Eylül 2017 tarihleri arasında Hannover’de gerçekleştirilecek. İstanbul’da düzenlenen EMO Basın Toplantısı'nda konuşmacı olarak yer alan EMO organizatörü VDW (Alman Takım Tezgahları Üreticileri Derneği - Almanya, Frankfurt am Main) Genel Müdürü Dr. Wilfried Schäfer "Dünyanın dört bir yanından gelen üretim teknolojileri imalatçıları, “Akıllı üretim için entegre sistemler” sloganıyla üretim operasyonlarının dijitalleştirilmesi ve ağ üzerinden bağlanmasıyla müşterilere en üst düzeyde fayda sağlayacak çözümleri sergileyecek. Aynı zamanda, amaç bu yeni çözümlerle takım tezgahı tedarikçilerinin rekabet gücünü artırmak" dedi.
FUAR TÜRK MAKİNA SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ
EMO Hannover, metal işleme sektöründeki uluslararası uzmanların etkin buluşma noktası konumunda. 2013 yılında 110’dan fazla farklı ülkeden 143.000 ticari ziyaretçinin Hannover’deki EMO’ya katıldığını belirten Schäfer, "Şu ana kadar 42 farklı ülkeden yaklaşık 1.950 firma yaklaşık 160.000 metrekarelik net sergi alanı için rezervasyonunu gerçekleştirdi. Şu anda Türkiye’den 41 firmanın katılımı kesinleşti. Türk imalatçılarının, kendilerini küresel pazarda yetkin tedarikçiler olarak konumlandırmak ve ihracatlarını artırmak için EMO Hannover 2017’de yer almalarının önemli" diye belirtti.
TÜRKİYE DÜNYANIN EN BÜYÜK TAKIM TEZGAHI ÜRETİCİLERİ ARASINDA YER ALIYOR
Schäfer, “Alman makine üreticileri, Türkiye ile güçlü bağlara sahip durumda ve otomotiv endüstrisi ve bileşen tedarikçileri, makine mühendisliği sektörü ve elektronik endüstrisinde gelişmiş uygulamalara yönelik özel çözümler konusunda iyi bir itibarları var. Ancak, özellikle Türkiye’deki çok sayıda küçük ve orta ölçekli takım tezgahı kullanıcısına EMO Hannover’deki metal işleme dünyasının başka neler sunabileceğini göstermek istiyoruz. Türkiye’deki üretim teknolojisi imalatçılarının da küresel pazarlara daha güçlü şekilde odaklanması öneriliyor. Dünya piyasalarındaki konumlarından da anlaşılacağı üzere, bu imalatçılar uluslararası alanda rekabet gücüne sahip. Türkiye 567 milyon avro değerindeki hacmi ile 2017’de dünyanın en büyük takım tezgahı üreticileri arasında 15. sırada yer alıyor. Üretim çıktısının yüzde 70’ini ihraç ediyor ve dünyanın en büyük ihracatçıları arasında 16. sırada geliyor’’ dedi.
ÜRETİM TEKNOLOJİSİNİN İNOVASYON VİTRİNİ
EMO Hannover’in üretim teknolojisinin inovasyon vitrini olarak kabul edildiğini söyleyen Schäfer, “Çoğu kez üreticiler, yeni ürünlerini uluslararası bir fuarda görücüye çıkarmak için lansman tarihlerini EMO tarihlerine denk getirmeye çalışıyor. Bu sebeple, esnek imalat konseptleri, yüksek hızlı işleme, doğrusal tahrik sistemlerinin kullanımı gibi pek çok trend, çığır açan ilerleyişlerine EMO’daki üretim ortamında başlamıştır. Bu yıl da sloganımızda belirttiğimiz gibi uluslararası üretim teknolojisi dünyasındaki tartışmaların en önemli konusu dijitalleşme ve ağ kurmadır (networking). Yine de, takım tezgahlarına ve imalat sistemlerine yönelik klasik gereksinimler hâlâ büyük önem taşıyor. Mekanik dayanıklılıkk, güvenilir bileşenler, güvenilir makine kontrol sistemleri, ayrıca akıllı proses tasarımı ve kontrolü: bu özellikler, kalite, üretkenlik ve düşük maliyetli imalatın temellerini oluşturuyor. Bu yıl EMO Hannover’de bu amaca yönelik çok çeşitli makineler sergilenecektir. Bunlardan bazıları uygun fiyatlı standart makineler olacaktır. Bir başka büyük grup ise alet ve kalıp imalatı için kullanılan makineleri kapsıyor. Etkinlikteki kurumsal yetenekler yelpazesinde yer alan bir diğer kategori de büyük seriler ve seri üretim çalışmalarında ultra yüksek kaliteli gereksinimlere yönelik üretken, çok amaçlı ve ihtisaslaşmış makineleri içeriyor’’ dedi.
TÜRKİYE PAZARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Toplantıda konuşmacı olarak yer alan EMO partneri Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Gruchow ise “Türkiye’de makine – sanayi, en dinamik sektörlerden biri. Şirketler ihtiyacı olan bütün yenilik ve inovasyonları EMO Hannover fuarında görecekler. Türkiye makine sektörü oldukça gelişmiş durumda. Çin’den sonra Türkiye bizim için en önemli ülke’’ dedi. Endüstri 4.0’ın da önemine değinen Gruchow ‘’ Endüstri dünyası; dijitalleşme, nesnelerin interneti, arttırılmış gerçeklik gibi birçok önemli teknolojik gelişmenin etkisi altında önemli bir değişim yaşıyor. Bu yeni süreç, Endüstri 4.0 olarak adlandırılan yeni bir döneme işaret ediyor. Dijitalleştirme tüm sanayileri ve imalat sektörlerini değiştiriyor. Endüstri 4.0 ilk kez Hannover Messe’de yaratıldı. Bu nedenle Hannover dijitalleştirmede dünyanın önde gelen fuar merkezi. EMO fuarı da imalatta Endüstri 4.0’ı konumlandırıyor. Sadece EMO fuarı değil aynı zamanda Hannover, CeBIT, Hannover Messe, Ligna, CeMAT ve Türkiye'de düzenlenen WIN Eurasia fuarları da Endüstri 4.0’ı sergiliyor’’ dedi.