Kırsal kalkınma yatırımları hibe imza töreni gerçekleştirildi

 

“Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Programı” kapsamında hibe almayı hak eden projelere yönelik imza töreni, Vali Mahmut Demirtaş’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen imza törenine Vali Demirtaş’ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ile meslek örgütlerinin temsilcileri, hibe almaya hak kazanan üreticiler ve davetliler katıldı.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin törende yaptığı konuşmada, hibe programına ilişkin çeşitli rakamsal bilgiler verdi. Tekin, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından yürütülen ve 2006-2016 yılları arasında toplam 10 etapta gerçekleşen  ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Programı’  kapsamında bu güne kadar ilimizde hazırlığı tamamlanan toplam 93 adet projeye 31 milyon 043 bin 205 TL tutarında hibe desteği sağlanmıştır. 2006 ve 2016 yılları arası bu hibeye esas toplam yatırım tutarı 68 milyon 902 bin 892 TL olarak gerçekleşmiştir. 2016 da başvuruları alınan ve 2017 yılında uygulanacak olan 11. etap da ilimizde ön elemeden geçerek Bakanlığımıza gönderilen 80 projemizin 80’i de hibe almaya hak kazandı. Bu yıl kabul edilen projelerimizin hibe ve yatırım tutarının, 2006-2016 yılları toplamının üzerinde olması bizim ve ilimiz için gurur vericidir. Bu yıl kabul edilen 80 projenin toplam yatırım tutarı, KDV hariç 77 milyon 586 bin 914 TL’dir” diye konuştu.

 

Vali Mahmut Demirtaş ise yaptığı konuşmada, 2006-2016 yılları arasında 93 projenin kabul edildiğini sadece bu sene 80 projenin kabul edilmesinin Adana için önemli olduğunu belirtti. Kabul edilen 80 projenin milli istihdam seferberliği adına önem taşıdığını söyleyen Vali Demirtaş, şunları kaydetti: 

 

"Gönderilen projeler ciddi bir aksaklığı yoksa kesinlikle onaylanıyor. Adıyaman'da çalıştığım dönemlerde de karşılaştım. Götürmüş olduğumuz projelerin tamamı kabul edildi. Gecemizi gündüzüme katacağız. Adana gibi bir yerde görev yapıyoruz. Sorumluluklarımız çok. Çukurova, dünyanın 3, Türkiye'nin en büyük ovası. Bu ova da 3.3 milyon dekarlık bir ova. Üretimle ilgili bir problemimiz yok ama ürünün seçimi ile ilgili bir sıkıntımız var. En kolay ürünün seçimini yapıyoruz. Bence bundan sonra katma değeri en yüksek ürünün ekilmesi lazım. Biz, daha fazla kazanmak istiyoruz. Böylelikle milli istihdam seferberliğine daha fazla katkıda bulunacağız."

 

“Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Programı” imza töreni,  ‘Bitkisel Üretim Tesisi, Hayvansal Üretim Tesisi, Rüzgar Pervanesi ve Kırsal Turizm’ gibi projelere ait hibe sözleşmelerinin imzalanması ve üreticilere teslim edilmesiyle son buldu.