Mahkûmları Söyleşilerle Sosyal Yaşama Kazandırıyor.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince tutuklu ve hükümlüleri sosyal yaşama kazandırma adına 2010 yılından bu yana farklı kültürel ve sosyal faaliyetler düzenleyen Fen Edebiyat Fakültesi İdari Personeli Yazar Deray Yurdakul’a, tutkulu ve hükümlülerin sosyal yaşama kandırmasına katkısından dolayı sosyal sorumluluk ödülü verildi.
"Kitap ve Yaşam", "İnanmak ve Başarmak" adlı söyleşilerle hapishanelerde bulunan tutuklu ve hükümlülere yönelik söyleşiler düzenleyen Deray Yurdakul, “Önce iyi insan olmak gerekliliği ile tutuklu ve mahkûmların toplum içerisinde yeniden insani ve ahlaki değerlere sahip bireyler olarak özgüvenli, adaletli, saygılı ve tutarlılık göstermelerine yardımcı olmaya çalışıyorum.” dedi.
Mahkûmların, dışarıdaki aile ve yakınlarının arasındaki iletişimde doğru bir bağ kurmalarına yol gösterebilecek konulara değinerek söyleşiler gerçekleştirdiğini bildiren Yurdakul, "Benim başıma gelmez" ya da" bana ne" diyerek bakmak yerine, sorunları birlikte çözmeye gayret edersek bencil bireyler yerine daha refah daha huzurlu paylaşımcı bireyler olmaya dönüşürüz. Yaşam hepimiz için sunulmuş bir hediye. Birlikte geçirdiğimiz zamanı daha değerli hale getirmek, mutlu bireyler olmak için emek vermek ve çaba göstermemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Ödülüne Layık Görüldü.
Moonlife Dergisi Yılın Sosyal Sorumluluk Ödülü, Magazinci.com İnternet Medyası Yılın Sosyal Sorumluluk Ödülü ve Birey Eğitim Kurumları Yılın Sosyal Sorumluluk Onur Ödülünü alan Yazar Deray Yurdakul, “Hepimiz payımıza düşen sorumlulukları yerine getirdiğimiz takdirde çağdaş, saygın, insani değerleri yüksek bireyler olup yeni nesillere de örnek teşkil edebiliriz. Topluma faydalı bireyler olmak ve bu faydayı diğer bireyler ile paylaşarak çoğaltmak adına elimden ve yüreğimden geleni yapmaya devam edeceğim.” dedi.