Zor sorular için “darbe” benzetmesi!

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) soruların zorluğuna dikkat çekerek, soruları hazırlayan ve sorulmasına izin verenlerin hükümete operasyon çekerek, darbe girişiminde bulunduklarını ileri sürdü.

Sezer, Adana Öğretmenevi’nde eğitim öğretimin sona ermesi dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Pandemi sebebiyle uzaktan yapılmak zorunda olan eğitimin öğretmenler, öğrenciler ile velileri zorda bıraktığını söyledi. Bu durumun eğitimde eşitsizliğe yol açtığını kaydeden Sezer, bu süreçte okulların sokaktan daha güvenli olduğunu söylediklerini dile getirdi. Sezer, gelecek dönemle birlikte gerekli tedbirlerin alınarak okulların yüz yüze eğitime açılmasını istediklerini bildirdi.
Sezer, LGS ve YKS’deki soruların bugüne kadar görülmemiş zorlukta olduğuna dikkat çekerek, öğrencilerle veilerin psikolojilerinin bozulduğunu dile getirdi. Sezer, uzaktan yapılan bir eğitiminin ardından zor sorular hazırlanmasını anlatırken, “Soruları görünce hükümete yönelik bir operasyon yapıldığı izlenimine vardım. Darbeler her zaman tankla tüfekle yapılmaz. Bazen bu şekilde de darbe yapılabilir. Sınava giren öğrenci sayısı ve o öğrencilerin ailelerini de düşündüğümüzde bu ifadelerimizin yadsınamayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 
HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANAMAZSINIZ 
Dershanelerin kapatıldığını ancak bugün her köşe başında, merdiven altı tabir edilen yerlerde özel eğitim kurumları açıldığına vurgu yapan Sezer, şöyle konuştu: “Okullarımızda destekleme ve yetiştirme kurslarıyla verilecek eğitimlerle dershanelere ihtiyaç kalmayacak denilmişti ancak işin başındaki sorumlular bunun içini dolduramadı. Bütün bu sorunların müsebbipleri hiçbir şey olmamış gibi davranamaz." 
OKULLARDA BELEDİYE MODELİNE GEÇİLMELİ 
1 Temmuz itibariyle okulların kapandığını ancak telafi eğitimlerinin devam edeceğini vurgulayan Sezer, şöyle devam etti: “İşKur üzerinden okullarda görevlendirilenlerin iş akitleri 30 Haziran tarihinde sona erdi. Peki, telafi eğitimi sürecinde okulların temizlik ve güvenlik sorunları nasıl çözülecek? Bu konuda biz yıllardır bir model sunuyoruz. Adına 'Belediye Modeli' dediğimiz bu sistemde öğrenci sayısına göre okullarımıza kaynak aktarılması gerektiğini her zaman söyledik. Bu başarılırsa okullarımızın sorunlarının çoğunun ortadan kalkacağını düşünüyoruz.”
Öğrencilerin başarılarının sadece sınav notuyla değerlendirilemeyeceğini anlatan Sezer, okuma, anlama, kavrama ve çağın gereklerine uygun bir formatta objektif kriterlere dayalı, güvenilir, toplumun değerleriyle çelişmeyen ve herkesçe kabul edilebilir sistem getirilmesi gerektiğini her ortamda söylediklerini anlattı. 
Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin bu yıl 7’nci defa yetkili sendika olduğunu anımsatan Sezer; bu konuda emek sarf eden herkese teşekkür etti. İLKSAN seçimlerinde de büyük başarı elde ettiklerine vurgu yapan Sezer, İLKSAN’ın bundan sonra çok daha iyi yerlerde olacağını anlattı.