Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: Şiddet dilinin faydası yok!

ASGARİ ÜCRETLE 15 GÜN GEÇİNEMEZSİNİZ

 

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Herkesin ağzından çıkanı kulağı duymalı. Gerginliğin siyasiye de, işçiye de, işverene de faydası yok. Gerginlik yaratan şiddet dilini değiştirmek zorundayız” dedi. Atalay, asgari ücretin bir ”belirleme” ücreti olduğuna vurgu yaparken, “2 bin 825 lira ile 15 gün geçinemezsiniz. Asgari ücretliye geçinebileceği bir ücret almak zorundayız” dedi. 

 

MALİ SEKRETERLERE 2 GÜNLÜK EĞİTİM 
Türk- İş Genel Mali Sekreterlik Eğitim Semineri Adana’da sürüyor. Dün (12 Kasım Cuma)  başlayan seminer, bugün (13 Kasım Cumartesi) sona erecek. Seminerin açılışına Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç il Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe de katıldı. Türk İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, seminerin Adana’da yapılmasının sevindirici olduğunu söyledi. 

 

SORUNLARI ORTADAN KALDIRMAK ZORUNDAYIZ
Yol İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, 2017’de başlayan eğitim seminerinin ilkinin Trabzon’da, ikincisinin Bolu Abant’ta gerçekleştirildiğini anımsatarak, iki yıl aranın ardından 3.’sünün bu yıl Adana’da düzenlendiğini söyledi. Ağar, yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için uzman ve yetkililerden zaman zaman bilgi almak gerektiğine dikkat çekti.
 
Ağar: Vergi kanunları çok karmaşık, herkesin anlayacağı hale getirilmeli 
Türk- İş Genel Mali Sekreterlik Eğitim Semineri Adana’da başladı. İki gün sürecek ve bugün sona (13 Kasım Cumartesi) erecek, Divan Otel’deki seminerin açılışına Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ile Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe de katıldı.    Yol İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar
SORUNLARI CUMHURBAŞKANINA İLETTİK 
Yol İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, 2017’de başlayan eğitim seminerinin ilkinin Trabzon’da, ikincisinin Bolu Abant’ta gerçekleştirildiğini anımsatarak, iki yıl aranın ardından 3.’sünün bu yıl Adana’da gerçekleştirildiğini bildirdi. Mali işlerin yasal yükümlülükleri olduğunu kaydeden Ağar, işgücü olarak mesaisinin yoğun olduğunu aktardı. Bu konuda yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için uzman ve yetkililerden zaman zaman bilgi almak gerektiğine dikkat çeken Ağar, “Geçmiş zamanlarda hazırlanan kanunların bazıları güncellendi. Ancak özellikle gelir vergisi konusu çok karmaşık hale geldi. Bunu herkesin anlayabileceği hale getirmek şart. Bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da ilettik” dedi.
VİCDANLA HAREKET ETMEK ZORUNDASINIZ
Demiryol-İş Sendikası ve Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, çok sayıda, yasa, yönetmelik ve genelge olduğunu anımsatarak, muhasebecilerin bu kararları doğru uygulamak mecburiyetinde olduğunu söyledi. Atalay, sendikaların sıfır hata yapmaları gerektiğini vurgu yaparak, “Biz sendikacılar, yediğimize içtiğimize, aldığımıza verdiğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Mali sekreterlik o kadar önemli ki kanun ve yönetmeliklerin yanında vicdanla hareket etmek zorundasınız.” dedi. 
NOKTA KADAR HATA YAPMA ŞANSIMIZ YOK 
18 milyon çalışanın olduğunu ancak örgütlü sayısının 2 milyon dolayında bulunduğunu kaydeden Atalay, sendikaların gündeme kıdem tazminatı, toplu sözleşme ya da asgari ücret görüşmelerinde geldiğini bildirdi. Atalay, “Biz işçi temsilcisiyiz. Nokta kadar hata yapma şansımız yok. Hayat boyu akçeli işlerle işimiz olmayacak. 30 sene geçti hala Şemsi Bey’in arabasını konuşuyoruz. İşçilerin menfaatini korumak zorundayız. 70 yılda 12 başkan geldi, önceliğimiz ülkemiz olmalı.” ifadelerini kullandı. 

 

ŞİDDET DİLİ YAKIŞMIYOR 
Gerek Bingöl’de bir şehit yakınına karşı, gerekse Ordu’nun bir ilçesinde bir belediye başkanının işçilere yönelik sarf ettiği dilin yakışmadığını anlatan Ergün Atalay, “Herkesin ağzından çıkanı kulağı duymalı. Gerginliğin siyasiye de, işçiye de işverene de faydası yok. Gerginlik yaratan şiddet dilini değiştirmek zorundayız.” diye konuştu. 

 

YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR 
Suriyeli işçilerin de kayıt altına alınmasını isteyen Ergün Atalay, bu sayede kurallarla sıkıntıları daha fazla azaltabileceklerini dile getirdi. Atalay, işçi haklarının 80 Anayasası ile geri gittiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Bu anayasa ile bu gemiyi yürütemezsiniz. 1980 darbesi emeğe ve çalışana yapıldı. Yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Ayrıca şiddet dilinden vazgeçip herkesi kucaklayacak bir dil kullanılmalı. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Gemi giderken su alırsa bunu hepimiz öderiz. Neticede sandık önümüze gelecek. Sandığa gidene kadar bu ülkenin menfaatine destek olmak lazım.”  

 

ASGARİ ÜCRETLE 15 GÜN GEÇİNİLMEZ 
Asgari ücretin bir ”belirleme” ücreti olduğuna vurgu yapan Ergün Atalay, ancak 2 bin 825 liranın bugün “geçim” ücreti olduğunu söyledi.  Atalay, “2 bin 825 lira ile 15 gün geçinemezsiniz. Asgari ücrette hem işçi hem de işveren lehine vergi düzenlemesi yapılmalı. Asgari ücretliye geçinebileceği bir ücret almak zorundayız” dedi. Atalay, şöyle konuştu: “Asgari ücret 45 yıldır bir ay tartışılıyor. Aralık’ın ilk 10 gününde bağlayalım. Uzatmanın anlamı yok. İşçiyi mutlu edecek bir rakam verilirken, işverenden de vergi yükü alınmalı. Çünkü işyeri yoksa işçi olmaz ki. Üretiyoruz diye işverenin de ocağına incir ağacı dikmeleyim.”